Hae
VillaNanna

Kolme helppoa herkkua kesävieraille

Kolme helppoa herkkua kesävieraille

Kolme helppoa herkkua kesävieraille ilman paniikkia, ilman kiirettä. Yhdessä tehden käy tämä homma käden käänteessä. Onko moinen edes millään tavoin mahdollista? On kyllä, aina kannattaa varautua yllätysvieraisiin, oli sitten mökillä tai kotona. Itse pidän siitä, että vaikka kyse on helpoista pikku jutuista, niin on paljon fiinimpi fiilis, kun edes vähän tekee itse. Näistä tulee sellainen olo vieraalle, että on tervetullut ja emäntä ja isäntä ovat ajatelleet vieraita.

Kaikki kolme ideaa on muokattavissa miten haluaa, voitaikinalevyistä saa helposti myös suolaisia herkkuja, jos haluaa tehdä myös niitä. Mielikuvitus rajana tässäkin hommassa. Pidä aina vähintään yksi paketti voitaikinaa pakkasessa. Sitä ei tiedä kuka ovesta seuraavaksi tupsahtaa.

Ihanat kesävieraat, tulevat niin kotiin kuin mökille. Iskee paniikki…Mitä tarjoilee kun ei oikein mitään kaapissakaan ole. Meillä on aina pakkasessa paketti voitaikinaa ja mökille otetaan mukaan yksi torttupohja. Kaikissa mökeissä kun ei välttämättä oikein ole uunia, jossa tekee. Mutta tämän piirakan voi tehdä myös pakasteen piirakkataikinasta, jos sattuu semmoista pitämään pakkasessa vierasvarana.

Tässä postauksessa kerron teille Kolme helppoa herkkua kesävieraille, jotka ovat super helppoja ja herkullisia. Voit vaikka viedä mökille tarvikkeet ja tehdä siellä, jos on mahdollista tai sitten tarjoilla itse vieraillesi. Meillä nämä herkut katoaa parempiin suihin ihan hetkessä.

Herkut
 • Nutellacroisantit
 • Mansikkapiirakka
 • Vaniljaviinerit

Ja huom vielä! Nämä on todella helppoja tehdä. Homma sopii myös lasten kanssa puuhasteluun, ettei tule odottavan aika liian pitkäksi.

Kolme helppoa herkkua kesävieraille

Nutellacroisantit

Sulata noin viisi levyä voitaikinaa. Leikkaa sulanneet voitakinalevyt kulmasta kulmaan hiukan vinoon kolmioon. Levitä nutellaa tai muuta vastaavaa levitettä taikinan leveämpään päähän varovasti kärkeä kohti. Rullaa leveästä päästä kapeampaan. Voit voidella croisantit kananmunalla mutta ei ole pakko. Paista croisantteja keskitasolla uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia (riippuu uunista).

Kolme helppoa herkkua kesävieraille

Mansikkapiirakka

Kaupan valmis torttupohja, kostuta hieman appelssiinin mehulla tai sitruunalla. Vatkaa vaniljavispi kuohkeaksi vaahdoksi ja kippaa hyvä määrä tortun päälle. Tasoita hiukan. Viskele mansikat päälle. Toki voit myös laittaa kauniisti, leikata mansikat siivuiksi ja asetella kauniisti vaahdon päälle. Mikä ikinä miellyttää.

Kolme helppoa herkkua kesävieraille

Vaniljaviinerit

Sulata voitaikinalevyjä noin viisi kappaletta. Leikkaa sulanneet taikinalevyt puoliksi. Voitele kananmunalla. Laita taikinanlevyn keskelle nokare maustettua maitorahkaa, esimerkiksi vaniljarahkaa. Ripottele lopuksi raesokeria pinnalle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. (riippuu uunista).

Makuvaihtoehtona voi kokeilla myös paistonkestävää marmeladia. Mitä nyt ikinä sattuu kaapissa olemaan. Voitaikina herkuista voi tehdä myös suolaisia vaihtoehtoja.

Kolme helppoa herkkua kesävieraille vievät nopeasti kielen mennessään ja iltahämärässä ei edes huomaa kun herkut katoaa. Ja jos vierailta jää syömättä, niin mikään ei ole sen mukavampaa kuin nauttia yhteinen hetki ja herkutella rääppiäisiä.

Näin herkullisia herkkuja kun vetelee tässä päivästä toiseen, ei ole ihme, että alkaa kasvamaan enemmän leveyttä kuin pituutta. Minä ainakin.

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Oi mitä helppoja herkkuja! Nämä pidän mielessä kun seuraavan kerran vieraita on tulossa 🙂

 2. Marianne kirjoitti:

  Oo miten kuulostaa hyvältä! Ja helpolta!

 3. Marjo kirjoitti:

  Ihan helppoja kesäherkkuja 🙂 Kuumana kesäpäivänä ei ihan hirveästi jaksa tehdä mitään kovin monimutkaisia. Nämä menevät kokeiluun!

  • villananna kirjoitti:

   Juuri näin, kuuma päivä ja syöminen on muutoinkin hankalaa. Nää toimii hyvin.

 4. jane/yhtä kuin kirjoitti:

  Nopeaa ja helppoa, tykkään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *