Hae
VillaNanna

UFF tasarahapäivät

UFF tasarahapäivät

UFF tasarahapäivät on aina kovasti odotettu kamppis. Tai itse ainakin odotan sitä ja kovasti. Se johtuu ihan siitä, että silloin pääsen käsiksi ihaniin vintage vaatteisiin ja saan niitä edulliseen hintaan. En juuri muulloin Uffissa käy, kuin näillä tasarahapäivillä, en nimittäin nää järkeä siinä, että vanhoja vaatteita myydään korkeammalla hinnalla mikä on niiden todellinen arvo. Puhun lähinnä noista pikamuodin edustajista, joiden hinnat ovat korkeampia kuin uutena. Yleensä en osta niitä, paitsi poikkeustapauksessa. Niitä on ne, jos materiaali on oikeasti hyvää, se on kestänyt kulutusta tai se on joutunut ilmaisosastolle. En koskaan osta rättejä henkarilla.

Mutta tosiaan, joissain harvoissa tapauksissa tulee ostettua kyllä. Tällä kerralla suuntana oli kuitenkin ihan erilainen Uffin myymälä, mitä useimmat on. Nimittäin Bulevardi 30 pikkuinen vintage -myymälä. Yleensä käyn Hämeentien myymälässä, mutta nyt haluan tutustua näihin muihinkin vintage vaatteisiin keskittyneeseen Uffiin. Minulla on aina maksimi määrä mitä ostan ja en koskaan väkisin osta heidän pakettitarjoustaan. Jos ei ole mitä oikeasti käytän, en osta.

UFF tasarahapäivät

Muutama viikko sitten, kun työvuoroni alkoi vasta puolen päivän jälkeen, oli hyvä hetki lähteä hoitamaan juoksevia asioita keskustaan. Kun mies juoksenteli, niin minä tietenkin keskityin täysin omaan rakkaan harrastuksen parissa, aarteen etsintä voi alkaa. Bulevardin myymälä aika pikkuinen ja henkii menneen ajan tunnelmaa. Vaatteita on ahdettu tosin hyvin pieneen tilaan, pikkuisen liikaa. Kaikki pienetkin kohdat on täytetty vaatteilla. Olisi niin ihanaa, jos kirppisshoppailuista saataisiin tehtyä kokonaisvaltainen elämys. Se kokemus jäi hiukan vajaaksi, odotin enemmän. Joskus pieni määrä vaatteita on enemmän ja kutsuvampi. Sama pätee tosin myös mihin tahansa vaateliikkeeseen.

Tein pikaisen kierroksen, nappailin kainaloon kiinnostavat jutut, jonka jälkeen kävin kasani tarkkaan läpi. Palautin ison osan takaisin paikoilleen ja valitsin NE tietyt asiat, jotka kiinnosti. Viimeiset kesävaatteet siis ostoskoriin ja tämän jälkeen oli hyvä hetki keskittyä tulevaan syksyyn. Ostosten jälkeen suunnattiin kohti aamupalaa. Erittäin herkullinen aamiainen nautittiin pienessä kesäsateessa Ekbergin terassilla. Kahvilan maine on elämää suurempi ja nautintokin on tosiaan elämää suurempi. En ole kyllä missään syönyt niin hyviä leivonnaisia kuin täällä. Jos en ole koskaan kertonut, niin olen aika perso leivonnaisille ja myös kakut on meikäläisen suuri intohimo. Sokerin kyllästämä lyyli tässä puhelee siis.

UFF tasarahapäivät

Ostokset

En tosiaan isoja määriä ostanut, muutaman täsmäostoksen vain. Nämä antaa kivan säväyksen kesävaatekaappiin. Tosin tuo ihana, jonkun käsin neuloma iloinen herkkuneule tulee käyttöön ihan talvella. Piristää todella hyvin pimeän ja harmaan ajan yli. Neljä vaatetta, tai oikeammin viisi, sillä yksi oli setti. Ihanat ja niin minun tyyliseni, vai mitä?

Pitsihame:

 • Pitsihame on vähän jäykempää pitsiä, ei sellaista kuin on minun tekemät hameet pitsiverhoista. Tämä on jämäkämpää laatua. Vuorikin on jämäkämpää materiaalia mitä yleensä vuorit ovat. Valitettavasti lapun merkit ovat ajan saatossa himmenneet täysin lukukelvottomiksi, joten en osaa sanoa materiaaliin mitään.

Puuvillamekko:

 • Ihana hipsuhäpsytin, tästä tulee niin mieleen rantahuvila ja keittiön kappa. Sopii siis minulle loistavasti. Puuvilla tässä on hyvä laatuista, jämäkkää vaikkakin pehmeää. Ajan patinaa. Mekossa oli pieni punainen tahra, joka kuitenkin lähti aika hyvin pesussa. Heräsi kysymys, etteikö tätä oltu pesty ennen lahjoitusta?

Neuletakki:

 • Niin ihanan värinen neuletakki, joka toi hymyn huulille heti kun näin sen hihan vilkkuvan tangossa muiden neuleiden puristaessa sen ihan lyttyyn. Oli pieniä hankaluuksia saa se ehjänä omaan kainaloon. Tämä on tämän syksyn löytö, vaikka syksy ei ihan vielä olekkaan.

Ohut neulesetti:

 • Muistan omasta nuoruudesta tällaiset kaksi osaiset setit. Tuli heti mieleen Charlien enkelit TV-sarja ja isot kiharapilvet. Enhän minä voinut tällaista jättää sinne roikkumaan, tiedä vaikka kohta Charlie kutsuisi minut hommiin. On sitten asu sopivasti valmiina.

*****

UFF tasarahapäivät UFF tasarahapäivät

Uff tasarahapäivät antoivat taas niin paljon ja aamiainen Ekbergissä kruunasi aamun, ettei voinut muuta kuin napata Ekbergistä vielä jälkkärit mukaan ja juoda toiset kahvit ennen työpäivää. Joskus on varastettava ne pienet hetket itselleen ja nautittava vain. Olla kahden, ihan hiljaa. Nyt voi jäädä odottamaan seuraavia tasarahapäiviä, jospa löytäisi jotakin söpöä talveen? Mitä luulette? Onneksi ei tarvitse mitään isoja ostoksia enää tehd kun vaatekaappi on aika täydellinen.

Koitan löytää jonkin paremman paikan myydä noita kolttujani, kun Facen ryhmässä en saa mitään aikaan. Joten toivottavasti homma lähtee vauhtiin piakkoin. Pääsee eroon niistä mitä ei itse käytä ollenkaan enää.

Ihkupihku tiistaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Ilmaisosastokierros

Village vintage

Kontin lötköpötkö jumppispumppis

 

8 kommenttia

 1. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Näitä kirppispostauksiasi lukiessa alkaa aina suunnitella kirppiskierrosta. Ensin kyllä pitäisi siivota omat ja lasten vaatekaapit.

  • villananna kirjoitti:

   Näitä ollaan paljon toivottu, kun mulla oli aika pitkä tauko tuossa 🙂 Korona kun iski…

 2. Diina-Maria kirjoitti:

  En oo koskaan käynyt UFF liikkeessä ja just tajusin, et asun sellasen vieressä. Täytyy käydä, kun säkin löydät aina kaikkea ihanaa sieltä 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Heheh, noh, en mäkään kyllä kovin useasti Uffissa kyllä käy, vain silloin kun on tasarahapäivät.

 3. hannamariav kirjoitti:

  Joskus tuli käytyä Uffilla enemmänkin, mutta omaan makuun ainakin JKL liikkeessä meinaa olla heikkoa vaatetta tarjolla. Yhdet shortsit olen sieltä aikoinaan ostanut, 3e Seppälän tummansiniset pökät jotka on edelleen käytössä! Eli joskus tekee hyviä löytöjä kun jaksaa vähän kaivaa 😀

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, kaivamista välillä vaatii tää harrastus. Olet ennenkin sanonut, ettei siellä liiku kauhean hyvää tavaraa muutoinkaan.

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Enpä ole koskaan käynyt UFF-liikkeessä. Meillä päin näitä liikkeita ei liiemmin löydy. Omat kirppiskokemukset liittyvät omien tavaroiden myymisiin. Nytkin minulla on pöytä paikallisella kirppiseksellä.

  • villananna kirjoitti:

   Uffin liikkeitä on niin monenlaisia, itse en käy oikein muissa enää kuin noissa kolmessa vintageliikkeessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *