Hae
VillaNanna

Monta kivaa ilmaista kesä tekemistä Helsingissä

Monta kivaa ilmaista kesä tekemistä Helsingissä

Helsingissä on monta kivaa ilmaista tekemistä näin kesällä ja varsinkin kesällä, kun eri asuinalueet järjestävät kaikenlaista kivaa kesätoimintaa ihan ilmaiseksi. Toki monessa kohteessa maksaa matkat edes takaisin. Jos ei ole korttia, niin voi ostaa vaikka turistimatkan, niin pääsee muutamaan kohteeseenkin matkustamaan vuorokauden aikana. Meidän perhe hyödyntää kesäisin paljon juurikin ilmaisia tapahtumia, jotka suurilta osin on oikeasti hyviä ja onnistuneita juttuja. Suosittelen aina tutustumaan oman kaupungin tapahtumakalenteriin sekä etsimään vaikka Facesta tapahtumia.

Tapahtumakalenterit:

Tapahtumakalenterit kannattaa selata tarkkaan ja joukosta löytyy niin ilmaiset kuin maksullisetkin jutut. Meidän perheellä on muutamia kesäjuttuja, joita teemme ihan joka kesä ja nyt kun nuorin lapsikin menee kavereiden vanavedessä enemmän, meidänkin menot lisääntyy, kun voidaan osallistua aikuisten juttuihinkin.

Monta kivaa ilmaista kesä tekemistä Helsingissä

Meille ne kaikkein tärkeimmät jutut kesällä on päivä Suomenlinnassa, pyöräretkeily, Vuosaaren huippu, uiminen joka puolella Helsinkiä (kannattaa aina olla repussa uikkarit mukana) sekä Kallio block partyt. Nuo on ne asiat, jotka teemme ihan joka vuosi (Kallio festareita ei tosin järjestetty kahtena vuonna koska korona). Näiden lisäksi tosin on paljon muutakin mitä on tullut tehtyä ja tullaan tekemäänkin.

Tosiaan, rahaa ei tarvita isoja määriä, että kesällä olisi kuin turisti konsanaan omassa kotikaupungissa. Aina on nähtävää ja koettavaa täällä, joka vuosi löytyy jokin uusi juttu mitä haluaa päästä kokeilemaan. Budjetti on helppo pitää pienenä, kun moneen paikkaan voi ottaa omat eväät mukaan. Joskus voi budjetoida jonkin pienen summan, vaikka kirppistapahtumiin tai tapahtumien katuruokaan.

Pyöräreittejä

Pyöräreittejä on Helsingissä paljon. Ota jokin suunta, ehkä myös jokin tietty kohde. Mukaan tarvitset vettä ja eväät ja ei muuta kuin seikkailemaan. Esimerkiksi Kuninkaankolmion fillaripolut on ollut kovassa käytössä. Kartan voi ladata täältä. Ollaan tämän kartan avulla päästy hiukan pois niistä omista tietyistä reiteistä, jotka yleensä on Pohjois-Helsinkiläisenä pyörinyt Vantaanjoen varren tuntumassa. Toki tässä reitissä ei ole mitään vikaa, päinvastoin. Myös Keskuspuisto on oivallinen pyöräretkikohde. Seikkailtavaa on paljon. Mutta vaikka hehkutan Pohjois-Helsingin reittejä, niin Itä-Helsinki on vähintään yhtä ihana paikka pyöräilyyn.

Lammassaari ja kuusiluoto

Lammassaari sekä Kuusiluoto sijaitsevat Vanhan kaupungin kosken vieressä. Saariin kulkee pitkospuut. Saariin pääsy on ihan ilmaista ja parasta on se, että Kuusiluodolla on kesäisin lampaita vapaana. Muistathan sulkea portin aina kun menet siitä sisään ja ulos. Me teemme yleensä retket tänne alku kesästä ja joskus jo vappuna. Kuusiluodolla levitämme peiton kallioille ja syömme retkieväitä.

*****

Vantaanjoki:

Vantaanjoki on monipuolinen alue pyöräilyyn. Tai voit valita jonkin tietyn kohteen, jos näin pitkä pyöräily ei ole oma juttu. Aloita vaikka vanhan kaupungin koskelta ja päätä Pitkäkosken puistolle. Reitillä on mm.

 • Pikkukosken uimaranta, ota siis uikkarit mukaan!
 • Pakilan uimaranta on hyvin pikkuinen ja äkkisyvää. Vieressä on kaunis Pakilan siirtolapuutarha. Täällä voi vaikka pelata hetkisen rantapalloa tai levätä muutoin vain.
 • Tapionvainion uimaranta, jossa voi myös pysähtyä hetkeksi ja ottaa vilpoinen kastautuminen. Ranta on äkkisyvää, joten lasten kanssa kannattaa olla varovainen.
 • Uimarantaa vastapäätä on Tuomarinkylän kartano, jossa toimii ratsastuskoulu sekä ravintola, joten huikopalaa voi käydä napsimassa ravintolassa tai käydä katselemassa aluetta muutoin vain.
 • Haltiala, kotieläintila, jossa voi katsella eläimiä, syödä grilliherkkuja tai grillata omia herkkuja.
 • Ruutinkoski ja Pitkäkoski. Tällä välillä on ihana Pitkäkosken luonnonsuojelualue.
 • Niskala Arboretum, Itsessään jo mielenkiintoinen retkikohde.

Helsingin puistot: Lisää Helsingin puistoista löytyy linkistä, vihreät sylit . Olemme parina vuonna käyneet läpi Helsingin eri puistoja ja suosikkimme on ehdottomasti:

 • Haagan alppiruusupuisto, tänne tullaan aina joka alkukesä kuvaamaan aluetta. Pojalleni paikka on viidakko ja hän kyseleekin aina, että koska mennään viidakkoon.

Helsingin kirjastot

Helsingin kirjastot ovat mielenkiintoinen kohde, sillä kirjastot ovat niin eirilaisia. Oodi on ehkä se kaikkein mielenkiintoisin kohde. Voit varata eri tiloja omaan käyttöösi, esimerkiksi sadepäivänä mennä vaikka pelamaan VR-laseilla Oodiin. Pelitilan voit varata ilmaiseksi netistä.

Monta kivaa ilmaista kesä tekemistä Helsingissä

*****

Saaret:

Helsingin saariin kannattaa lähteä päiväreissulle. Joko niin, että ottaa paatin alle ja kiertää eri saaret, eli saarihyppelyä tai sitten tekee erikseen päiväretkiä eri saarille. Osaan saarista pääsee pitkospuita pitkin tai siltaa pitkin. Saaria on toki enemmänkin, mutta nämä ovat meidän retkikohteitamme. Osassa saaria on myös museoita, joihin on sisäänpääsymaksu tai sitten menee Museokortilla sisälle. Meidän joka vuotinen retkikohde on ehdottomasti Suomenlinna. Pojan on joka kesä pakko päästä sinne päiväksi hengailemaan. Muuten ei ole kesää. Parhaimmat saaret retkeilyyn ovat seuraavat:

 • Suomenlinna
 • Vallisaari
 • Seurasaari
 • Pihlajasaari
 • Harakka
 • Tervasaari
 • Isosaari

Vuosaaren huippu

Tämäkin on sellainen kohde, jonne menemme joka kesä. Parhaimmillaan alue on kun kaikki kukkii ja vaikka ei ihan huipulle kiipeisikään, niin näkemistä on paljon. On mahtava nähdä miten ihmisen ja luonnon yhteistyö voi muovata aluetta näin upeaksi ulkoilualueeksi.

Aurinkolahti

Yksi Helsingin upeimmista rannoista on Vuosaaressa. On kuin olisi ulkomailla kun tulee päiväksi nauttimaan kesän upeista hetkistä tänne. Alueelta löytyy myös ravintoloita, jos isompi nälkä yllättää mutta halvalla pääsee kun ottaa kunnon eväät mukaan.

Uutela

Tai voit lähteä Vuosaareen jo aamusta ja mennä ensin seikkailemaan Uutelaan ja sieltä Aurinkolahteen uimaan ja herkuttelemaan. Uutela on monimuotoinen ulkoilualue ja alueelta löytyy myös keittokatoksia, joissa voi paistella ruokaa. Mikä upea kesäpäivä!

Monta kivaa ilmaista kesä tekemistä Helsingissä

Monta kivaa ilmaista tapahtumaa

Helsingin sambakarnevaalit

Ihanat sambakarnevaalit ovat tänä vuonna viikon kestävä tapahtuma, jota on odotettu kaksi pitkää vuotta. Tapahtuman ajankohta on 6.-12.6.2022. Brasilialaiseen karnevaalitunnelmaan pääsee maksullisten lisäksi katsomaan ilmaista kulkuetta, joka starttaa Senaatintorilta lauantaina 11.6.2022 kello 15.00. Samalla kisataan sambakoulujen sm-kisoja.

Teurastamo

Teurastamolla on läpi kesän erilaisia tapahtumia ja joukossa on myös ilmaisia, kannattaa seurata siis teurastamon tapahtumakalenteria. Ilmaiset tapahtumat teurastamossa.

Kaupunginosatapahtumat

Kaupunginosissa on pitkin kesää omia tapahtumia, esimerkiksi:

 • Maunulatalon kesäaukio
 • Stadin Venetsialaiset
 • Kaivarin puistojumpat

Facebookin Tapahtumakalenterista löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja eri asuinalueiden tapahtumiin.

Kallio Block party

Vihdoin tänä vuonna päästään jälleen mukaan Kallio Block Partyjen huumaan. Tapahtuma on ilmainen, mutta tietenkin ruoka maksaa aina. Jos ruoka ei maita, niin omat eväät mukaan ja nauttimaan musiikista ja yhdessäolosta.

Taiteiden yö

Taiteiden yönä pääsee moniin museoihin ilmaiseksi, lisäksi on ilmaisia tapahtumia siellä täällä Helsinkiä. Lapsetkin ovat viihtyneet taiteiden yössä, on nähty tulen nielijää, sirkushuveja ja eri museoita. Seuraa taiteiden yön tapahtumakalenteria pitkin kesää, niin voi rakentaa mieleisensä illan niiden mukaan.

Museoiden ilmaispäivät

Museoilla on ilmaisia museopäiviä, ajankohdat löytyy museoiden nettisivuilta. Kaikilla on omat päivänsä. Mutta välillä on myös isompia päivä, jossa kaikki museot ovat ilmaisia. Tällaisia on esimerkiksi Suomenlinnan museopäivät 6.6.2022. Meidän perhe on ollut kerran mukana tällaisella ja jaksettiin käydä kolme museota päivän aikana. Museopäivään kannattaa ottaa eväät mukaan, sekä miettiä jo ennen lähtöä mitkä museot käy läpi.

Helsingistä löytyy myös ilmaisia museoita, joihin ei ole koskaan pääsymaksua ja ne ovat:

 • Helsingin kaupunginmuseo
 • Ruiskumestarin talo
 • Päivälehden museo
 • Ratikkamuseo
 • Työväen asuntomuseo
 • Suomen pankin rahamuseo

Onkin hyvä kirjoittaa tällainen monta kivaa ilmaista kesä tekemistä Helsingissä -lista teille kaikille, ei vain minulle. Muutamaa tapahtumaa odotan kovasti, kuten myös pyöräretkiä. Ja etsin koko ajan uusia asioita mitä tehdä Helsingissä. Toivottavasti löydät joukosta itsellesi sopivia juttuja.

Monta kivaa ilmaista kesä tekemistä Helsingissä

Ihanaa kesän odotusta kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Mira/ Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Tässä onkin paljon kaikkea mielenkiintoista 👍

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Hei olipa kivoja vinkkejä kiitos 🙂

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  hei kivoja ideoita!

 4. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Olet tehnyt hienon ja monipuolisen listan Helsingin tarjonnasta! Hyviä vinkkejä, jos matka käy Helsinkiin. Kiitos! Ja hyvää juhannusviikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.