Hae
VillaNanna

Meidän perinne

Meidän perinne

Meidän perinne on se, että joka kesän kynnyksellä ajellaan Turkuun, nähdään koko meidän poppoo ja mennään syömään Vaakahuoneen Paviljonkiin. Tämä reissu tehdään ihan sen vuoksi, koska esikoinen sekä kuopus täyttää molemmat vuosia toukokuussa ja vietämme niitä yhdessä. Samaan me myös liitetään kaikki muutkin merkkipaalut ja sen sellaiset. Eli ihan perheen kesken vietetään kivaa kesäpäivää. Tänä vuonna tosin tuo keskimmäinen lapsi oli poissa, mutta oli hengessä mukana kuitenkin.

Tämä hauska perinne meillä oli jo ennen kuin muutimme pois Turusta. Tämä alkoi silloin silloin kun esikoinen muutti kotoa pois ja alkoi takentaa omaa elämää. Joskus on käynyt myös niin, ettei olla voitu järjestää reissua heti tässä kesän kynnyksellä, vaan se on siirtynyt myöhempään ajankohtaan, kuten viime vuonna. Mutta silloin huomasimme myös sen, että tämä mukava hetki on meille parempi kuin tuollainen seikkailu retki jonnekkin muualle. Miksi niin? Päädyimme kuitenkin syömään Vaakahuoneelle…

Asuni:

Matka-asuni oli ihan vain leggarit ja college, mutta kun pääsimme määränpäähän, niin vaihdoin vaatteeni hiukan sopivammaksi iltaan.

 • Paita: Kierrätyskeskus
 • Farkut: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto
 • Farkkutakki: Itse tehty
 • Kengät: Pojan ostamat
 • Sateenvarjo: Krakova

Meidän perinne

Minusta on valtavan ihanaa, että meillä on tällainen perinne, että lapset voivat nähdä toisiaan ja nauttia toistensa seurasta. Jutella asioista ja puuhata keskenään. Varsinkin kun lapsilla on ikäeroa paljon. Esikoisen ja kuopuksen välillä on 15 vuotta. Näin kykenevät pitämään suhdettaan yllä koko vuoden puhelimitse. Olisihan kivaa nähdä useamminkin mutta valitettavasti työt aiheuttaa koko ajan enemmän hankaluuksia. Mutta pikaisetkin reissut ovat tärkeitä.

Turkuun on muutenkin kiva tulla käymään. Silloin nähdään muitankin ihmisiä, kuten isovanhempia. Mutta tärkein juttu oli, että Nila, Nuppu ja Söpö näkivät toisensa ensimmäistä kertaa. Söpö pikkuisen murahteli ja ihmetteli mikä kumma otus tuo tuolla ylhäällä on mutta ei muuta. Ehkä Nilalla oli kotikenttäetu tässä. Söpöä kiinnosti minun tyttöni enemmän kuin kissa. Kun nämä karvakorvat saisivat rakennettua suhteen toisiinsa, niin kahden kaupungin välinen matkustelu tulisi paljon helpommaksi.

On ihanaa katsella miten lapset kisailee ja juttelee toistensa kanssa, halailee ja suunnittelee tekemistä. Vanhemmat tietenkin ovat kiinnostuneita nuorimman koulunkäynnistä, kaverisuhteista ja harrastuksista ja isommilla on keskenään taas ihan omat jutut, joista juttelee. Eikä unohdeta tietenkään meitä aikuisia. Meidänkin kanssa jotain vähän jutellaan.

Tämä meidän perinne on tärkeä tälle perheelle. Näin voimme hyvin pitää läheiset välit, vaikka ei niin paljon nähdä toisiamme, vaan joudumme pitämään yhteyttä lähinnä puhelimitse, WA kautta. Tällä tavoin me kuitenkin olemme osa toistemme arkea ja elämää ja tiivis porukka, vaikka yksi asuu muualla ja toisella on jo toinen jalka omassa elämässä.

Meidän perinneMeidän perinne

Puutorin kirppis

Puutorin kirppis oli kiva uusi yllätys, puutorin kupeessa. En ole ennen täällä käynyt, enkä tiedä miten pitkään se on ollut toiminnassa tuolla. Aika paljon oli myynnissä juuri pikamuotia ja selkeitä vintagetuotteita ei juuri ollut. Yksi loosi tosin löytyi ja sieltä olisinkin napannut ison määrän ihania vintagevaatteita, jos vaan tissini olisivat mahtuneet vaatteen sisälle. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, joten ne ihanuudet saivat jäädä sinne, valitettavasti. Vaikka montaa vintage vaatetta en löytänyt, niin jotakin kuitenkin ja yhden vintage paidan nappasin mukaani. Kaikin puolin onnistunut reissu siis.

Loppuun käytetyt Filat 45€ ja tosiaan aivan loppuun käytetty. Miksi?  Ei niissä kuitenkaan arvo lisäänny, ne ovat vain Filan lenkkarit, ei mitään arvotavaraa.

Ainut sellainen negatiivinen asia kirppiksellä oli se, että näistä pikamuotivaatteista pyydettiin ylihintaa. Toki olen tätä nähnyt myös Pääkaupunkiseudulla, mutta harvemmin kuitenkin. Loppuun käytetyt Filat 45€ ja tosiaan aivan loppuun käytetty. Miksi?  Ei niissä kuitenkaan arvo lisäänny, ne ovat vain Filan lenkkarit, ei mitään arvotavaraa. Sama ihan loppuun käytetyt Heman vaatteista pyydettiin valtavia summia, jotka eivät uutenakaan maksa niin paljon. Toki sitä voi pyytää mitä haluaa, mutta eikös tarkoitus ole päästä tavarasta eroon? Arvotavara sellaisena kuin se on ja loput kannattaa oikeasti lajitella ja katsoa mitä kannattaa oikeasti myydä.

Ehjät ja puhtaat vaatteet myyntiin ja loput sitten sinne, minne ne kuuluvat. Ei kaikkea kuulu tuoda tuonne kirppikselle ja hassuinta on se, että halutaan vielä maksaa siitä viikosta, että vaatteet on likaisina, rikkinäisinä ja ylihintaisina myynnissä jossakin ja ei saa niitä myytyä, toivottavasti ainakin. Puhtaat ja ehjät vaatteet menevät varmasti kaupaksi, kun niissä on järkevä hinta.

*****

Meidän perinne Meidän perinne

Asuni:

Tämä on mun korona asu, nimittäin tuo mekko on ostettu ihan uutena, kun en päässyt ostoksille kirppareille, niin vajosin hieman alas ja ostin tuon mekon.

Matkailun parasta antia on useasti se, kun pääsee kotiin, omaan sänkyyn. Ainakin minulla, sillä minulla oli erttäin vaikea yö Turussa, kun sänky, jossa nukuin oli aivan liian kova ja rintaranka alkoi jomottaa jo siihen malliin, että saan taas rintarangantulehduksen. Saan sen aina liian kovasta patjasta.

Pitää muuten muistuttaa, että kuvassa oleva kori ja sen sisältö ei ole ostettu Puutorin kirppikseltä, vaan Turun kristillisestä työväenyhdistyksestä. Heillä on myös välillä erilaisia myyjäisiä ja kirppareita järjetettynä talollaan ja heillä sattui olemaan kirppis siellä samaan aikaan kun olimme kyläilemässä, näin pääsimme penkomaan kaikkea sitä mikä ei ollut mennyt kaupaksi.

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Kesäinen Naantali

Asun hinta 8€

 

8 kommenttia

 1. Riitta reissaa kirjoitti:

  Ihanaa kun perheellä on yhteisiä perinteitä! Kiva kuvaus kesäretkestä! Harvemmin tulee itse käytyä Turussa, mutta ensi viikolla menen Horsexploren uuteen ratsastuskohteeseen Turun lähelle, joten pääsen Varsinais-Suomen makuun!

  • villananna kirjoitti:

   Se on tosi ihanaa <3 Varsinais-Suomi on kyllä niin upeaa seutua. Siellä on vaikka mitä.

 2. Jasmin kirjoitti:

  Hyvin kuvitettu postaus! ? Ihanaa että vaalitte perinteitä, itse vain haaveilen perinteiden kiinnipitämisestä…

  Aurinkoista juhannusta!

 3. Marianne kirjoitti:

  Perinteet on ihania! Näyttääpä mukavalle 🙂

 4. petra kirjoitti:

  Ensinnäkin toi sun farkkutakki on upea! Minä myös arvostan perheen omia ja yhteisiä perinteitä ? Meidän perhe on hajallaan ympäri maapalloa ja wa videopuhelut on tulleet tutuksi ? miehen puolen perheen kanssa päästään onneksi näkemään useamminkin. ? Ihanaa kesää teille ☀️
  http://www.sangynalla.fi

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Perinteet muovautuu pikku hiljaa, joskus ne ovat hyvin pieniä asioita ja joskus isoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *