Hae
VillaNanna

Vanha tunika ja verhot

Vanha tunika ja verhot

Kaapista löytyi vanha tunika, jota aikanaan käytin todella paljon. Se on hankittu joskus 2000 -luvun alussa ja oli yksi lempivaatteistani siihen aikaan. Mutta nykyään tämä tunika ei sovi millään tavoin tyyliini, joten se oli tuunattava minulle sopivaksi. Tämä muokkaus on helppo, eikä juuri vaadi taitoja.

Vanha tunika ja verhot

Kauaa en miettinyt mitä haluan tehdä, joten nappasin ensimmäisenä sakset käsiin ja leikkasin tunikan helman epäsymmetriseksi. Tunikan edessä on taskut, joten yksinkertaisin tapa on vain leikata tunika niin, että taskunosat saadaan pois näin. Näistä osista saa vielä pussukan jos haluaa tehdä ja hyödyntää jämät tai sitten hiusjuttuja.

Tarvikkeet:

 • Tunika
 • Pitsiverhot
 • Aluskangas
 • Koristenauhaa

Tee näin:

 • Leikkaa tunikan helma epäsymmetriseksi.
 • Leikkaa pitsiverhosta pitkä noin 20 cm leveä suiro ja ompele sen lyhyet sivut yhteen.
 • Leikkaa aluskankaasta 25 cm leveä suiro ja ompele sen lyhyet päät yhteen.
 • Ompele aputikkauksella suirot yhteen ja päärmää alareunat. Pitsiverhoon riittää siksak ja aluskankaan voi päärmätä normaalisti.
 • Ompele rypytyslanka ja rypytä suiro sopimaan tunikan helmaan.
 • Ompele frilla kiinni tunikan helmaan.
 • Ompele koristenauhaa hihansuihin sekä pääntielle.

Nyt tunika toimii oman vaatekaapin kanssa, näin mukavasti vanhat vaatteet saadaan sopimaan siihen omaan tyyliin, hiukan tuunaamalla. Joskus toki joutuu tuunaamaan enemmän ja välillä riittää pienempikin. Nyt joutui tekemään pikkuisen enemmän, ei paljon mutta vähän.

Millaiset tunikat kelpaa tähän tuunaukseen?

Valitse mahdollisimman leveä, iso kokoinen, over size tunika. Silloin helmaan saa mahdollisimman paljon volyymia. Trikootunikat, jotka ovat vartaloa muotoilevia, voi leventää kiiloilla ennen kuin lisää frilloja helmaan. Näin onnistuu myös tämä saman tyyppinen tuunaus. Tokikaan lopputulos ei ole aivan samanlainen, mutta lähelle kuitenkin. Kannattaa siis testailla muillakin tunikoilla, kuin vain samanlaisilla kuin minulla on.

Ja kun tällaisen runsaan yläosan yhdistää hyvin pelkistettyyn, jalkoja myötäilevään alaosaan, niin asu näyttää kivalle. Jos alaosana on myös hyvin leveää ja hulmuavaa, niin nopeasti tällainen lyhyenläntä ja pyöreä näyttää entistä isommalle. Useasti sellainen asu myös on hirmuisen painavan näköinen tällaisen kirpun päällä. Sama myös toisin päin, eli leveä alaosa ja vartaloa myötäilevä yläosa. Siitä sainkin idean, että pitääkin tällä samalla ajatuksella tehdä itselle kesähousut.

Vanha tunika ja verhot

Rentoa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

2 kommenttia

 1. Taina kirjoitti:

  Jälleen hyvä idea toteutettavaksi vaatekaapin läpikäymiseen. Aloin tekemään vaatekaapin järkeistämistä jo muutama vuosi sitten, väliin tuli yli vuoden tauko kun jalat teki irtisanomisen toimintasopkmuksesta. Enkä omista ompelukonetta joka toimisi myös käsikäyttöisenä. Nyt taas hiljalleen palailen ompelemaan. Kaivoin eilen assarini kanssa noin neljä vuotta sitten ostamani kesähousukankaat esille löydettyäni kaavan joka sopii moneen kankaaseen. Myös kaavat joissa on erilaisia yläosa yhteensopivilla osilla (erilaiset alaosat/ hihat/kaula-aukot) ovat suosikkejani.

  Pidän kovasti elämänfilosofiastasi, sopii omani kanssa yhteen. Siksipä somesi on lempparini.

  Mukavaa kesän jatkoa sinulle ja perheellesi.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon mahtavasta kommentistasi. Ompelu on kyllä ihan parasta puuhaa ja ompelu poistaa hyvin stressiäkin. Oikein ihanaa kesää sinulle myös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.