Hae
VillaNanna

Vanhat vaatteet ja tilkut tunikaksi

Vanhat vaatteet ja tilkut tunikaksi

Muokataan vanhat vaatteet ja tilkut tunikaksi. Alkukuvassa tai ennen kuvassa on yksi vnaha vaate, joka osottautui käyttökelvottomaksi, joten purin kaiken sen mitä voin hyödyntää ja loput lähti valitettavasti polttoon. Tunika itsessään on tutulla kaavalla tehty, yksi suosikkikaavani. Kaikki materiaali on kuitenkin kaivettu ylijäämälaatikosta.

Vanhat vaatteet ja tilkut tunikaksi

Tiedän toki, että näitä tunikoita alkaa olla ehkä jo hippasen liikaa, mutta itse pidän näistä paljon ja siitä syystä niitä tulee tehtyä. Kaava on siis kovassa käytössä koko ajan. Olen kaavalla tehnyt erilaisia variaatioita. Muutama ihan kaavalla tehtynä, mutta lähes kaikki on jollain tavoin muokattuja. On mekkoa ja epäsymmetristä helmaa. On laitettu volyymia ja pituutta. Kaikki käy siis tässä kaavassa ja kaavaa on helppo muokata mieleisekseen.

Kaava:

  • Burda 8/08

Tässä työssä halusin hyödyntää mahdollisimman paljon materiaaleja, joita olin varannut tähän hommaan. Lopulta helma piteni noin 10 cm ja takakappale sekä sivut saivat hiukan lisää volyymia. Hihoihin laitoin lisäksi hiukan ripsua. Yritin kiinnittää myös mahdollisimman paljon erilaisia nauhoja ja pitsejä, joita irroitin vanhoista vaatteista. Vaatteiden sommittelu oli hiukan haastavaa, sillä paidat ja lasten mekko olivat niin eri tyyppisiä. Tilkuista oli helpompi muovata omaan tarkoitukseen kappaleita.

Vanhat vaatteet ja tilkut tunikaksi

Tunika ei ole ihan täysin mieleinen

Tätä otsikkoa ei pidä ottaa kovin vakavasti, sillä minä kyllä pidän tästä ja tulen tunikaa käyttämään. Ongelma on kuitenkin se, että helma ei nyt ole ihan sitä ominta minua, vaan suora ja näin minulle ehkä vähän hankalan mittainen. Yleensä näihin kun teen epäsymmetrisen helman, jotta olisi päälläni kevyempi. Mutta nyt halusin testata suoraa ja se saa sellaisena pysyä. Olen muutoin tyytyväinen tunikan lopputulokseen.

Vaikuttaa sille, että vähitellen alan lopettaa tämän kaavan käyttöä. Pitää kehitella jokin toinen kaava, jota voin hyödyntää näin monipuolisesti kuin tätä kaavaa. Ehkä se tulee vielä vastaan tässä. Jotenkin haluaisin tehdä tällä samalla tyylillä esimerkiksi haalarit. Voisivat olla aika päheet. Ja ainakin hyvin minun tyyliset vaatteet. Mutta jään etsimään nyt sitä tiettyä muokattavissa olevaa kaavaa.

Virkatut sormukset:

Vanhoista koruista uusia koruja virkkaamalla

Vanhat vaatteet ja tilkut tunikaksi

Rauhaisaa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

LUE MYÖS:

Tunika paidoista

Pöytäliinoista mekko

Keskikesän aurinkoinen mekko

Lempivaatteeni on voimavaatteeni

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *