Hae
VillaNanna

Kesämekko farkuista ja hameesta

Kesämekko farkuista ja hameesta

Kesämekko on sellainen, joka jokainen tarvitsee kaappiinsa. Vaikka se ei olisikaan niin omaa tyyliä. Tämän minisarjan viimeinen osa esittelee teille miten kivasti voi vanhalle vaatteelle antaa lisäaikaa tekemällä jotakin ihan muuta. Tämä mekko rakentui pojan liian pienistä farkuista sekä minun liian pienestä farkkuhameesta.

Kesämekko farkuista ja hameesta

Tähän mekkoon ajatus lähti kengistä. Löysin nämä ihanat kävelykengät Kierrätyskeskuksesta ja tietenkin niihin oli saatava sopiva mekko. Kaivelin siis tuunauslaatikkoa, josta löytyi hame, joka oli aivan liian kireä vyötäröltä ja pojan pieneksi jääneet farkut. Oli aika itsestään selvää, että näistä vanhoista vaatteista tulee minulle söpö mekko.

Tein näin:

  • Farkut fileoitiin ja osista tein mekkoon yläosan.
  • Hameesta postin vetoketjun sekä vyötärökaitaleen.
  • Tämän jälkeen suurensin vyötäröä sopimaan yläosan helmaan. Avasin myös myös vasemman sivusauman pidemmälle, että voin kiinnittää uuden pidemmän vetoketjun sivusaumaan.

Näin muutamalla muutoksella sain sopivan mekon, joka sopii todella hyvin minun kenkieni kanssa. Tämä on muutoinkin aika kiva tapa muokata liian pieniä vaatteita. Toki itse tykkään eniten siitä, että voin muokata t-paidan ja hameen avulla itselleni mekon. Siinä ei juurikaan mene aikaa, kun vain ompelee toisen toiseen kiinni. Tässä työssä kun piti hiukan purkaa myös.

Kesämekko farkuista ja hameesta

Kenkämania

Naiset ovat aina rakastaneet kenkiä ja kengät pääsivätkin keskipisteeseen Sex and the City -sarjassa. Sarjan tullessa ruutuun ymmärsin itsekin miksi niitä kenkiä pyörii minulla jaloissa paljon. Mutta kun löysin kirpputorit, niin demoni pääsi valloilleen ja kenkiä löytyy nyt valtavat määrät asunnossa. Niitä on niin paljon, etten ihan täysin tiedä mitä minulla edes on. Olen kertaalleen lahjoittanut kaksi säkillistä kenkiä pois kun muutimme Oulunkylästä tähän asuntoon, jossa nyt asumme. Siitä huolimatta kenkiä riittää.

Nykyään kenkiä tulee hankittua todella vähän. Turha niitä on säilyttää kaapissa, jonne ne unohtuu ja iso osa myös menee piloille käyttämättöminä. Kyllä vain, kengät voivat mennä piloille kun niitä ei käytetä. Niitä ei pääse huoltamaan ja kengän pinta menee pilalle, kun unohtaa hoitaa niitä. Joten en suosittele kenellekään tällaista varastoa kenkiä.

Kuvassa oleva laukku taas on ommeltu leikkuujätteestä, jota jäi yli kun tein söpön takin itselleni, takki on myös tehty leikkuu jätteestä. Yksi lemppari takeistani. Zero waste -ompelu on monin tavoin sydäntäni lähellä ja joskus tällaiset projektit vievät täysillä mukaansa.

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

9 kommenttia

  1. Diiskuneiti kirjoitti:

    Tosi ihana asu! Voitko tehdä mullekin jonkun asun VM kesäpäiville? 😀

  2. Nadine G kirjoitti:

    Mulla kaikki ajatukset lähtevät kengistä ja hankin niitä edelleen suhteellisen paljon. Jokaisesta reissusta tulee 1-2 pari mukaan. Kenkiä mun on pakko ostaa aina uutena, koska vähän käytettynä ne ei sovi enää jalkaani (mulla on suht kapea lesti edelleen). Sitten rupean katsomaan, mitä näille kengille voisi keksiä pariksi. Yleensä paljonkin uusia asukokonaisuuksia tulee mieleen.

  3. Marjo kirjoitti:

    Taas syntyi kiva farkkuhame joten pakko taas ihmetellä miten luovan kekseliäs olet.
    Nuo kengät näyttävät ihan uusilta! Itselläni on myös keksiä ainakin 180 paria – en ole enää vuosin laskenut joten nyt voi olla jo paljon enemmän. Minä lähden myös usein keräämään asua juuri kenkien ympärille.
    https://www.marjonmatkassa.fi/

  4. Jasmin kirjoitti:

    Mielenkiintoista, ei riittäis mun aivotoiminta siihen mitä teet, ei voi kun arvostaa!

    • villananna kirjoitti:

      Tää onkin parasta aivojumppa, joka myös pitää mielen virkeänä. Eli muistisairaus ei ihan heti vie mennessään kun tekee käsitöitä.

  5. Jasmin kirjoitti:

    Ps. Olen pariin otteseen yrittänyt laittaa kommenttia ja tulee teksti ” Lähetys epäonnistui, yritä myöhemmin uudelleen” joten jos kommenttini näkyy moneen kertaan, pahoittelut siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *