Hae
VillaNanna

Raaseporin linnanrauniot

Raaseporin linnanrauniot

Raaseporin linnanrauniot ovat kyllä Suomen komeimmat linnanrauniot, ainakin minusta. Helsingistä pääsee ihan suoraan ajamaan raunioille, matkalla on erittäin hyvät opasteetMahtava päiväseikkailukohde, kun haluaa olla linnan neito tai suuri ritari. Tämä kohde sopii siis hyvin seikkailuun ja antaa mielikuvituksen lennellä oikein kunnolla. Joutuu siellä olemaan varovainenkin, sen verran liukasta siellä on, varsinkin alimmissa kerroksissa.

Minun lomani toiseksi viimeinen päivä vietettiin ihanan kauniissa maisemissa, auringon kutitellessa ihoa voimakkaasti. Raaseporin linnaan on mahdollista ottaa opastettuna mutta meille riitti QR-koodin käyttö, joka oli ihan yhtä toimiva kuin opastettu kierroskin.

Raaseporin linnanrauniot Raaseporin linnanrauniot

Raaseporin linnanrauniot

Raaseporin linna rakennettiin 1370-luvulla, sen monivaiheinen elämä kuitenkin päättyi 1500-luvulla kun Helsinki perustettiin ja huonokuntoinen linna alkoi olla vaarallinen. Sen olutkellari romahti, jolloin sen aikainen kuningas jätti linnan raunioitumaan. Linna ehti olla luonnon armoilla 300 vuotta ennen kuin sitä alettiin kunnostaa. Linnan tarina on niin monimuotoinen, että lyhyt historiikki löytyy Luontoon.fi sivustolta.

Tietenkin kun raunioista on kyse, niin olisi mahtavaa, jos tietäisi miltä linna oikeasti aikanaan näytti. Itse menin ihan sekaisin siellä sisällä, en tiennyt enää missä huoneessa olen ollut ja missä taas en. Suuntavaisto sekosi ihan kokonaan. Koitin kovasti kuvitella huoneet, miten ne on aikanaan sisustettu, miten ihmiset siellä ovat eläneet. Miten leipurit ovat leiponeet leipää, kalastajat kalastaneet, seppä taonnut aseita ja muita tärkeitä tavaroita. Mietin missä nukkui ylhällistö ja missä taas asusteli käsityöläiset. Millaisia ihmisiä he olivat luonteeltaan. Linna on hyvin romanttinen paikka ja saa mielikuvituksen valloilleen.

Linnassa on vaikea kulkea, ei ole ramppeja tai esteettömyyttä missään. Meilläkin oli hiukan vaikeuksia liikkua joissain osissa linnaa, kun portaat olivat niin kapeat, että joutui kulkemaan sivusuunnassa, ettei pudonnut portailta. Ja on pakko myöntää, että välillä pelotti kulkea muutoinkin kun tuntui sille, että kohta mennään lattian läpi. Se vain tosin oli tunne, linna on hyvin restauroitu, eikä siellä pääse lattioiden lapi tippumaan. Minun mielikuvitus vain laukkaa kun pääsen tällaisiin paikkoihin tutustumaan.

Linnan tiluksilla vietetään joka vuosi erilaisia juhlia, on junnusjuhlaa, keksiaika juhlaa ritareineen ja prinsessoineen. Tänä vuonna valitettavasti kaikki sellainen on peruttu, mutta toivottavasti ensi vuonna ollaan taas järjestämässä näitä mielenkiintoisia kesäpäivän juhlia. Alueella on myös kesäteatteri sekä ravintola/kahvila. Alue on niin romanttinen, että siellä on ihana viettää myös häitä, sekä muita juhlia.

Raaseporin linnanrauniot Raaseporin linnanrauniot

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo olisi niiiin minun paikkani. Rakastan historiaa <3

 2. Annukka kirjoitti:

  Raaseporissa ja ympäristössä on tullut aika paljonkin liikuttua, mutta tämä linna on vielä näkemättä. Tää olisi varmasti mielenkiintoinen paikka, koska tätä ei oo kunnostettu mihinkään muuhun yritystoimintaan. Monet linnat on kuitenkin kunnostettu niin, että niissä on ravintolaa, teatteria jne.

 3. katri/Kotona ja kaupungilla kirjoitti:

  Tuo on niin söötti linnakumpare <3
  Käydään vähintään kerran vuodessa tuolla, kun paljon lähiseudulla pyöritään 🙂

  https://www.kotonajakaupungilla.fi/

  • villananna kirjoitti:

   On ollut kiva tutustua Uudenmaan alueseen. Jäänyt aikanaan niin tuntemattomaksi seuduksi.

 4. Marjo kirjoitti:

  Raaseporin linnalla on todella jännä historia. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Viimeksi itse vierailin viime kesänä. Minulla oli koira mukana joten ihan kaikialle emme silloin pääseet kurkistamaan. Jänniä juttuja täälläkin on aikoinaan tapahtunut ja nuo opastetut kierrokset ovat myös elämyksellisiä varsinkin lapsille.

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

 5. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Linnat kiinnostaa, mutta tämä on vielä näkemättä. Kiitos muistutuksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *