Hae
VillaNanna

Risa t-paita topiksi

Risa t-paita topiksi

Nyt pyöräytetään risa t-paita topiksi. Kesä on toppien aikaa ja silloin myös on kiva hyödyntää risat paidat tai kutistuneet paidat hauskoiksi boho -tyylisiksi topeiksi, vaikka festareille. Tästä voisinkin aloittaa minisarjan, festariasu idea -sarja. Mitä kaikkea voi vanhoista vaatteista tehdä festareille, mitäs siitä tuumaisitte?

Risa t-paita topiksi

Tämä tuunaus on hivenen hankalampi toteuttaa, joten maltti on valttia sanotaan. Eli ei ole ihan helppo työ, vaikka sille näyttää. Hyödynnä kaikki mahdollinen osa t-paidasta toppiin, näin ei jää mitään hukkaan. Paras tähän työhön on sellainen t-paita, jossa ei ole sivusaumoja ollenkaan.

Tarvikkeet:
 • vanha t-paita
 • sabloona
 • tekstiilivärit
 • tuputin
 • sakset
 • ompelukone
 • puuhelmet
Tee näin:
 1. Valitse t-paita jonka leikkelet. Omastani on jo toinen hiha käytetty toiseen työhön, jonka näette pian.
 2. Asettele t-paita niin, että sivusaumat on kohdakkain. Leikkaa kauluksen alta viistosti kainaloihin ja siitä takakappaleelle.
 3. Asettele kappale oikein ja valmistele värit. Laita sanomalehti Etu- ja takakappaleiden väliin ja tuputa haluamasi kuvio sabluunan avulla. Anna kuivua.
 4. Leikkaa helman käänne pois, käänne on hyvä käyttää takakappaleen rinkuloihin. Leikkaa siis noin 1 1/2 cm mittaiset palaset siitä.
 5. Ompele takakappaleelle käänne ja samalla palanen kuminauhaa niin kappale pysyy hyvin kuosissa. Ompele rinkulat sopivan matkan päähän toisistaan.
 6. Ompele kainaloiden alta ylös käänteet ja lopuksi kaula-aukon käänne. Huolehdi, että kaula-aukon käänteeseen mahtuu pujottamaan nauhan.
 7. Leikkaa Jäljelle jääneestä materiaalista solmis nauhat jotka ompelet ensin yhteen, pujota sen jälkeen kaula-aukosta niin, että nauhan sauma jää piiloon kaula-aukkoon. Voit laittaa nauhojen päihin puuhelmet.

Topin voi tehdä myös yksiväriseksi tai valita paidan, jossa on jokin painokuvio. Valinta on ihan sinun. Itse halusin ehdottomasti jotakin kuviota paitaan, joka korostaa kädenjälkeäni sekä boho -tyyliä. Eli siis tekee ihan vain siitä mitä sattuu olemaan kaapissa.

HUOM!

Jos haluat siistimmät solmimis nauhat, niin silloin kannattaa ne ommella, mutta itse halusin leikata vain nauhat ilman ompelua.

Ihanan rento toppi

Tämä toppi näki päivänvalonsa jo vuonna 2015 juuri ennen matkaamme Krakovaan. Tein topin nimen omaan kyseiselle reissulle. Tiesin, että meillä on päivä, jolloin kävelemme todella pitkän matkan entiselle Plaszowin työleirille ja Liban Quarille, jossa on kuvattu Schindlerin listan työleiri osuus. Halusin pukea jotakin todella rentoa ja mukavaa, sillä paikka on vähemmän mukava. Ainut asia mitä en tarkistanut oli sää, nimittäin saavuimme Krakovaan kovan myrskyn jälkeen ja ilma oli hiostava koko sen ajan kun siellä olimme.

Lähdimme patikoimaan aikaisin aamulla, kun ilma oli hiukan vielä viileää. Mutta todella nopeasti lämpötila kohosi yli 30 asteeseen ja lopulta olimme niin väsyneitä ja ärtyneitä, ettei hommasta tahtonut tulla mitään. Jokainen kiukutteli jotakin ja koitti reippaasti vain tallustella eteen päin. Ihan noihin helteisiin en enää suostuisi kävelemään tuollaista matkaa, minkä me tepastelimme. Näimme kuitenkin Amon Goethin huvilan sekä SS- päällystön asuntolan. Kävimme muistamassa niitä, jotka menettivät kaiken tässä kammottavassa paikassa ja näimme myös Liban Quarryn.

Näin tämä tarina kirjoitettiin toppini helmaan ja näin topista tuli minulle hyvin merkityksellinen, tämä toppi kertoo meille tarinaa matkasta, joka oli monin tavoin minulle tärkeä.

Risa t-paita topiksi

Mukavaa iltaa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.