Hae
VillaNanna

Kaksi huivia = Yksi huivi

En tiedä mitä mieltä ylipäänsä olette näistä super helpoista ja yksinkertaisista tuunauksista. Tästä syystä tein kyselyn Instassa sekä blogin facebook -sivulla, että pitäisikö tämän tuunauksen olla erikseen esillä blogissa. On myös kiva saada pientä vuorovaikutusta lukijoiden ja seuraajien kanssa, en minä pure. koska vastauksia tuli muutamia ja toiveesta sitten tämä hyvin tarpeellinen tuunaus on täällä esillä. Tämä oikeasti on tarpeellinen…

Minulla on iso määrä erilaisia huiveja, ne ovat helppo tapa saada vaatteisiin ilmettä mutta ongelmana on erilaiset hyvin kapeat huivit, joita on suhteellisen hankala aina käyttää. Tästä syystä olenkin suunnitellut, että muutamat huivit yhdistetään leveämmäksi huiviksi. Tätä ajatusta oli pakko heti hiukan testata kahdella huivilla, jotka ovat eri väriä, materiaalia ja tyyliä. Mitä erilaisempi väri ja tyyli, sitä mielenkiintoisempi lopputulos. Voin sanoa, että tästä tuli yksi suosikkini nyt.

Olen joskus aikanaan napannut mukaani läjän kapeita huiveja, joita ajattelin käyttää hiuksissa mutta se on jäänyt tekemättä, sillä minulta löytyy iso määrä kapeita huiveja jo entuudestaan, joita tykkään käyttää hiuksissani. Olikin kiva juttu kun tajusin, että nämä pari huivia voi hyvin yhdistää yhdeksi leveäksi huiviksi, niillä saa hienosti muutettua tyyliäni suuntaan jos toiseen. Beige/harmaa huivi muuttui boheemiksi, jonka nään hyvin farkkutytön kaulalla lämmittämässä. Toisen taas voi yhdistää hiukan merellisempään asuun, pinkki ja turkoosi sopii niin hyvin raitojen kanssa. Kapeat huivit ovat mielestäni hankalia mutta niillä saa kivoja juttuja päähän. Olen nykyään hiukan laiska sitomaan ticheliä päähäni, joten useimmat kapeat huivit jää käyttämättä. Siksi tämä tuunaus on varsinkin minulle erittäin hyvä idea. Saan käyttöön ne huivit, joita en käytä tichelin sitomisessa.

Tuunaus on erittäin helppo, jos ompelukonetta ei ole ja ei juuri sillä hetkellä kun inspis koittaa pääse kirjastoon ompelemaan, niin käsin tämä homma onnistuu myös erittäin hyvin. Ompele ensin huivien ydet pitkät sivut yhteen ja uusi leveä huivi on siinä. Mutta voit ommella myös sen jälkeen kapaet reunat yhteen ja saat näin tuubihuivin…Kumpi sinua itseäsi ikinä miellyttää enemmän. Lopputuloksena on kuitenkin aivan mielettömän suloiset ja värikkäät huivit.

VINKKI!

Jos kaapissa ei ole kapeita huiveja, vaan leveitä, joita ei halua enää käyttää mutta ovat kivat, niin niistä voikin tehdä vaikka lämpimän liivin. Idean voit napata täältä! Tämä tuunaus on myös super kiva ja olenkin käyttänyt liiviä paljon. 
Eikä myöskään kannata hävittää rikkinäisiä huiveja, nekin muuttuvat yhdessä hauskaksi talviseksi asusteeksi. Sen idean näet täältä

Huom!

Jos on kaksi täysin eriväristä huivia, niin laita koneeseen eriväriset langat, jotka sulautuu hyvin molempiin huiveihin. Ompelin nämä pinkki ja turkoosin huivin myös hivenen lomittain. Halutessasi voit ommella myös lyhyet päät yhteen ja saat tuubihuivin. Näihin voi lisätä myös erilaisia koristenauhoja ja pitsejä, jos ei huiveissa omasta takaa ole. Mitä näyttävämpi huivi, sen kauniimpi koru kaulalla.

12 kommenttia

 1. Metsäntyttö kirjoitti:

  Huiveista saa kyllä kivasti tehtyä kaikenlaista. Sulla on ennenkin ollut kivoja, nättejä huivi-ideoita kaulaan, mutta myös muuta. Minä tein taannoin virkatuista kaulaliinoista liivin: https://vaatekomerolla.blogspot.com/2019/02/villaliivi-virkatuista-kaulahuiveista.html

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kiva vinkki saada helposti ja nopeasti itselleen uniikkeja asusteita 🙂

 3. Sonja kirjoitti:

  Tosi kiva idea! Vau!

 4. Seija Taipale kirjoitti:

  Hyvä tuo, että ylä- ja alalanka eriväriset huivien mukaan 🙂 Muhkeat huivit on kivoja!

 5. Melissa kirjoitti:

  Niistä saa tehtyä niin paljon kivaa. Pitää tulla katsomaan mitä olet tehnyt 🙂

 6. Melissa kirjoitti:

  Tämä on kyllä niin helppo ja nopea juttu tehdä 🙂

 7. Melissa kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 8. Melissa kirjoitti:

  Kikka kolmonen tällaisessa tuunauksessa 🙂

 9. Meikkiholisti kirjoitti:

  Eipä olisi tullut itselle mieleen, mutta tosi kiva idea! Saa vanhasta uutta helposti 🙂

 10. Virpi / Villiviinin viemää kirjoitti:

  Jopas oli kiva vinkki, nyt ei tarvitsekaan laittaa kierrätykseen muutamaa päätävaivannutta huivia vaan voin tuunata ne!

 11. Melissa kirjoitti:

  Tää on kyllä niin helppo juttu ja ei tarvitse heittää vanhaa pois kun niistä saa ihan uuden jutun.

 12. Melissa kirjoitti:

  Justiin näin, tuunaten saa aina jotain uutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *