Hae
VillaNanna

Koiravanhuksen elämää

Koiravanhuksen elämää

Tässä elämme koiravanuksen elämää yhdessä koiran kanssa, mutta millaista sitten on koiravanhuksen elämä, kun kuulo alkaa olla heikkoa ja näkökin alkaa olla entinen. Koira tarvitsee toisenlaisia käskyjä, koska on itsekin hyvin hämmentynyt tilanteesta, kun ei enää kuule tuttuja ääniä ja komentoja tai ei enää nää tulla illan hämärässä yläkertaan, vaan kaatuilee rappusissa. Miten tällaisen koiravanhuksen kanssa eletään ja onko se enää koiran elämää?

Koiravanhuksen elämää

Minulta on kyselty paljon Nupun perään, miksi koira ei näy enää kuvissa, Instassa näkyy lähinnä Söpö, että onko Nuppua enää? Nuppu täytti elokuussa 15 vuotta on saavuttanut vanhuusiän. Tipsut elää vanhoiksi mutta kaikenlaiset vanhuuden tuomat ongelmat alkaa tässä vaiheessa. Siksi kävimme loka-marraskuun vaihteessa eläinlääkärissä, tietenkin tytöt saivat molemmat rokotukset, mutta koska Nuppu on korkeassa iässa, halusi lääkäri myös katsoa Nupun vointia. Olin puhunut jo aikaa varaessa, että Nupun kuulo on heikentynyt sekä hämäränäkö on poissa. Nupun on myös hankala hypätä sänkyyn, vaikka nuorempana Nuppu hyppi pöydällekin kuin kissa ilman vaikeuksia.

Lääkäri tutki Nupun ja antoi vinkkejä miten nyt eletään tämän koiran kanssa. Parastahan nyt on se, että Nuppu on hyvissä painoissa, ravinto on kohdallaan ja on leikkisä ja eläväinen koira. Mutta kuulo ja näkö ongelmat sitten aiheuttaa muutoksia meidän elämässä. Eli kommennot ovat muuttuneet, yövalo on meillä rapuissa, että Nuppu näkee mennä ylös ja alas yöllä.

Emme enää siis huutele namnam kun on ruoka aika vaan tuomme ruokakupin lähelle, että näkee, että nyt saisi tulla syömään. Samoin kun lähdetään ulos, remmit viedään koiran lähelle. Ollaan varovaisia ettei pelästy kosketusta yms. Nuppu on tullut paljon aremmaksi mitä on ollut, joten varovainen on oltava.

Koiravanhuksen elämää

Miten tästä jatkamme?

Ihan normaalisti, Nuppu on hämillään kun ei kuule samoin kuin ennen, joten siihen olemme keskittyneet eniten. Nuppu on aina ollut todella kiltti, mutta nykyään hän on erityisen kiltti, säikkykin jopa. Mutta tavallaan Nupusta on tullut röyhkeämpi, koska saa nykyään niin paljon erityiskohtelua juuri tuon kuulon vuoksi. Hän on alkanut myös komentamaan minua sekä miestäni esimerkiksi kun meillä on oma ruokailu käynnissä, niin Nuppu vaatii saada herkkupalaa ja sen kuulee kauas. Tulee ihan hakemaan, jos muuten ei huomioida. Toki siihenkin puututaan heti.

Kysymys miksi Nupusta ei ole kuvia juuri somessa enää saa sellaisen vastauksen, että Nuppu kääntyy pois nykyään aina kun ottaa kameran esiin. Ennen niin kova linssilude lähtee ihan pakoon kun kamera näkyy. Tämän vuoksi kuvaaminen on ollut erittäin haasteellista. Mutta Nuppu voi edelleen hyvin ja vanhenee omaan tahtiinsa. Toiveissa on, että pysyisi terveenä nyt ainakin viisi vuotta. Se on toive, mutta jää nähtäväksi miten käy, joskus vanhuksen voimat voivat vain loppua. Mutta niin kauan kuin Nuppu on hyvässä kunnossa ja voi elää suht normaalisti ilman kipuja, niin koira on elämässämme mukana, muutamme vain itse toimintatapojamme, jotta koiralla olisi hyvä olla.

Koiravanhuksen elämää

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. riitta reissaa kirjoitti:

  Terveisiä Nupulle! Nuppu on ihana! Antaa Nupun pakoilla kameraa kaikella vanhuksen arvokkuudellaan:)

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Terveisiä koiravanhuksille, oikein kunnioitettavaan ikään päässyt ja toivottavasti hyviä vuosia on vielä useampi jäljellä <3

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Eipä koiraton oikein osaa ajatella, että samalla tavallahan se eläinkin vanhenee kuin ihminen – mutta teillä ilmeisestikin hellässä hoivassa <3

  • villananna kirjoitti:

   Meillä mennään koirat ja lapset edellä aina. Ihan samalla lailla ovat perheenjäseniä ja meidän lapsia kuin nuo meidän lapsetkin.

 4. petra kirjoitti:

  Ihanaa miten huomioitte vanhuksen muuttuneet tarpeet. Onko Nupun vaate sinun neuloma? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *