Hae
VillaNanna

Vanhasta paidasta poncho

Vanhasta paidasta poncho

Vanhasta paidasta saa hienosti loihdittua söpön ponchon, vaikka takin päälle halutessaan. Muuten poncho sopii hyvin alku syksyyn kun vielä on sen verran lämmin, ettei takkia tarvita mutta sen verran kylmä, että on kiva laittaa jotain lämmintä harteille.

Vanhasta paidasta poncho

Homma lähtee siitä liikkeelle, että kaivaa kaapista venyneen ja vanuneen neuleen, joka on parasta materiaalia tuunaukseen. Sen lisäksi voi kaivaa turkistilkkulaatikkoa tai ottaa jonkin vanhan turkistakin mukaan tähän hommaan. Itsellä on keinoturkispalasia, joita ompelin yhteen pitkäksi nauhaksi. Kun valinta on suoritettu otetaan sakset kauniiseen käteen ja avataan paidan sivusaumat sekä hihan alasaumat auki.

Tämä jälkeen yhdistetään avatut saumat seuraavasti: sivusaumat yhdistetään hihan saumoihin edestä sekä takaa. Näin saadaan paidasta hihat pois. Samalla kun yhdistetään saumat, poistetaan kainaloiden kaarteet pois. Suoristetaan siis saumat. Tämän jälkeen muotoillaan helma hivenen pyöreäksi ja tehdään karvareunus. Lopista karvasta voi tehdä vaikka laukun halutessaan.

Poncho on sen verran helppo, että niitä innostuu tekemään muutamankin samalla kertaa kun yhden on saanut tehtyä. Ponchon reunoja voi tehdä monin tavoin. Esimerkiksi kiinnittää turkista tai sitten virkata reunapitsin. Mikä on itselle paras tapa tehdä. Tähän malliin sopi parhaiten juuri turkis.

Housut: UFF, Freda. Neule: Fida, Maunula (Silloin kun myymälä vielä oli olemassa)

Ponchot ovat monikäyttöisiä

Olen aina tykännyt ponchoista ja niitä löytyy moneen lähtöön kaapista. Muutama on löytynyt kirpparilta ja tytär on ostanut yhden lahjaksi. Muutoin kaikki on tehty itse. Poncho on ihana heittää harteille kun pikkuinen viima iskee, tai se antaa lisälämpöä kylmään säähän. Myös kotona on kiva laittaa harteille lämmikettä esimerkiksi vaikka pelleriinin muodossa. Ja asukin muuttuu sen mukaan minkälainen poncho harteille tulee.

Poncho on siitäkin kiva, kun se ei jää pieneksi, vaikka miten paino vaihtelisi, niin ponchoa voi aina käyttää. Itsellä kun jojoilu on osa elämää ja koko ajan pitää olla eri kokoisia vaatteita kaapissa, niin ponchoissa riittää se yksi ainoa koko.

Haaveena minulla on edelleen sellainen todella paksu ja pitkä poncho, joka on neulottu paksusta villalangasta. Suuret näyttävät kuviot ja hapsut reunassa. Ehkä vielä joskus saan sellaisenkin aikaan. Toivossa on hyvä elää.

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Nadine kirjoitti:

  Tosi hauskaa idea! Näin päitten en olisi itse keksinyt tuunata vaatteen.

 2. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  ponchot on käteviä 🙂

 3. petra kirjoitti:

  Nätti on taas kerran! Mun kaapissa ei ole yhtään ponchoa, tällä hetkellä eletään muutosta huppareista tunikoihin ?

  http://www.sangynalla.fi

 4. Marjut kirjoitti:

  Kiva yksityiskohta tuo turkisreunus ponchossa. 🙂 Kiva idea tehdä myös mätsäävä laukku samasta kankaasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *