Hae
VillaNanna

vanhasta sateenvarjosta kenkäpussit

vanhasta sateenvarjosta kenkäpussit

Ennen matkaa ompelin vanhasta sateenvarjosta kenkäpussit. Tämä työ on osa laatikkoprojektia ja kenkäpussit tuli tarpeeseen. Tiedän, ompelin läjä pusseja meidän Kalifornian reissulle myös, mutta koska tässä perheessä nyt on muitakin ihmisiä olemassa kuin minä, niin pusseja saa olla enemmänkin. Olenhan tehnyt myös saapikkaille isot puusit muutama vuosi sitten. Nyt käytin pussien pohjana rikkoutuneita sateenvarjoja.

vanhasta sateenvarjosta kenkäpussit

Tai siis oikeammin kyseessä on kaksi rikkoutunutta sateenvarjoa, joista tein yhdet pussit ja toisesta sain vielä kaksi pientä meikkipussia, joihin pakkasin tärkeitä naisten tavaroita. Toisesta jäi sen verran vähän jäljelle, että teen niistä jotakin muuta jossakin vaiheessa. Nyt en ole vielä viitsinyt tuota ompeluhuonetta vielä availla. Mutta katsotaan myöhemmin, laatikkoprojekti siellä odottelee kovasti.

Mutta tosiaan, tällaiset kenkäpussukat olen kokenut miellekkäämmäksi kuin muovipussin, jonne laittaa kengät ennen matkalaukkuun laittoa. Kun materiaali on kosteutta hylkivää, joko sateenvarjokangasta tai suihkuverhoa, niin ei myöskään vaatteet kastu, jos kengät ovat jääneet hiukan kosteaksi esimerkiksi sateen vuoksi. Enkä myöskään pidä tuoksusta, joka jää kenkiin kun ne ottaa pussista pois sen jälkeen kun on esimerkiksi saapunut kohteeseen tai tullut kotiin. Tai erilaiset pussissa olevat hajujäämät voivat tarttua kenkiin. Siksi kunnolliset kenkäpussit.

vanhasta sateenvarjosta kenkäpussit

Kenkäpussit on helppo tehdä ilman kaavaa

Kaavaa ei siis ollut, vaan pidin kenkää mittana kun tein muutamia eri kokoisia pusseja Näin voin laittaa eri mallisia kenkiä näihin pusseihin. Jos on pieniä kenkiä, niin voin laittaa muutamat samaan pussiin ja korollisia menee yhteen pussiin yhdet. Kenkä vain kankaan päälle ja siitä viivaimella ja liidulla piirtelemään viivoja kengän ympärille. Kun suurin piirtein on saatu sopiva koko, olen vielä mitannut että on suurin piirtein joka puolelta saman mittainen. Sen jälkeen olen tehnyt samoilla mitoilla toisen puolikkaan. Tuon puolikkaan olen vielä laittanut kahteen osaan, sillä keskelle tulee vetoketju.

Ompelen ensin vetoketjun puolikkaiden pitkälle sivulle. Tuon jälkeen asettelen kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompelen ympäri kiinni. Ompelen vielä kulmat niin pussit avautuu hiukan toisella tavalla, eli ovat tilavammat. Ja valmiit. Homma ei kestä kauaa ja lopputulos on hyvä. Tällaisia materiaaleja ei tarvitse myöskään huolitella mitenkään. Sitten ei muuta kuin kengät pussiin ja pussit matkalaukkuun ja kohti seikkailuja.

Jämistä pussukoita

Kaikista jämistä voi aina tehdä eri kokoisia pussukoita eri tarkoituksiin. Itse tykkään pakata eri asioita erilaisiin pusseihin ja useasti juuri pienelle tavaralle kuten terveyssiteille on hyvä olla ihan omat pussukkansa. Ja myös tällaset pussukat voidaan tehdä ilman kaavaa ja hyödyntää kaavana tuote tai tavara mitä ollaan siihen pakkaamassa tai säilyttämässä.

vanhasta sateenvarjosta kenkäpussit

Rentoa iltaa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

  1. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Onpa hyvä idea! Kengät tosiaan vaativat matkalaukussa oman pussinsa, ja sateenvarjokangashan on materiaalina tähän mitä parhain. 👍

  2. Mare kirjoitti:

    Ihan mahtava idea. Jotkut vaan näkevät sateenvarjossakin jotain ihan muuta 😀

  3. Jonna jowi Sihvonen kirjoitti:

    Tää oli mulle täsin uus juttu mut todellakin jotain mitä pitää itsekin miettiä tekevänsä! Myös ihan ”märkien vaatteiden” varalle jos ei kerkeä kuivaamaan/käy matkalla uimassa vielä yms!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *