Hae
VillaNanna

Kirpputorien maailma – Käsityökirjat

Kirpputorien maailma - Käsityökirjat

Astun kirpputorien maailmaan, ovi aukeaa aarrekammioon ja edessäni nään valtavan määrän tavaraa, jolle ei ole enää omassa kodissa tilaa. Nämä unohdetut aarteet odottavat uutta kotia kovasti ja kuiskivat meille omaa tarinaansa ja huutelevat nimeämme. Tavaran paljoudesta voi oma pää mennä aivan sekaisin.

Kirpputorien maailma

Minulle kirpputorien maailma on ihmeitä täynnä, jään joskus ihmettelemään jokin kuppi tai mekko kädessä, että millaisessa kodissa se on ollut joskus, millaisen tarinan se kertoo minulle. Joskus löytö on todellinen rassukka ja joutuu miettimään, että miten se entinen koti on kohdellut pientä rassukkaa niin huonosti. Välillä miettii, että nyt on tullut myyjällä virhe ja laittanut tavaransa ihan väärään paikkaan, oikea paikka olisi kierrätyspisteet joko omassa taloyhtiössä tai sitten kaupan pihalla tai missä ikinä kierrätyspisteet omalla asuinalueella on.

Kirppareilla pitää olla tarkkana kun tekee jonkin upean löydön, kannattaa sen kunto tutkia hyvin tarkkaan. Joskus kun voi käydä niin, että vaate onkin rikki jostain, jos ei käy tarkkaan läpi saumoja, vetoketjua, nappeja yms. Vaate kannattaa myös aina sovittaa, kirppareilla ei koko numerolla ole mitään väliä, aina sovittamaan. Oikeastaan sama pätee myös uusiin vaatteisiin. Koko lappu antaa vähän osviittaa mutta ei kerro sopimisesta mitään.

Käsityökirjat

Minulla on aina yksi osasto, jossa käyn, katson tarkkaan mitä sieltä löytyy ja se on käsityökirjaosasto. Lehdet ja kirjat käyn läpi yksitellen ja jos jotakin mielenkiintoista löytyy, nappaan sen mukaani. Esittelen nyt neljä kirjaa, joista on tarkoitus neuloa monta ihanaa pehmeää neuletta.

Kirjat:

Luonnonkauniit neuleet: Ingalill Johansson.

 • Kirja sisältää 30 erilaista neulemallia, esimerkiksi mekkija, paitoja ja asusteita. Kirjan ideana on käyttää luomulankaa Marks & Kattens: Eco Ull ja Eco baby Ull -lankoja sekä myös ekologisesti tuotettuja puikkoja.
 • Neuleiden värit ovat hyvin neutraaleja, luonnonläheisiä. Pääasiassa beigeä, luonnonvalkoista sekä harmaata.
 • Mallit on merkattu eri vaikeusasteen mukaan helposta vaikeaan, mallit ovat kuitenkin aika haastavia ja vaatii ohjeiden sekä kaavioiden lukutaitoa. Kokoja malleissa on paljon.

Weardowney knit couture: Gail Downey ja Henry Conway

 • Gail Downey ja Amy Wear Weardowney -putiikin omistajat ovat luoneet autenttisen neulekirjan, jossa on monta monimutkaista ja kaunista neulemallia.
 • Kirja sisältää neulemallien lisäksi informaatiota eri muotisuunnittelijoista ja heidän neulemalleistaan. Perusteellinen läpileikkaus muodin maailmasta inspiroi niin neulojia kuin muodista kiinnostuneita.
 • Kirja on englanninkielinen.

Neuleiden neljä vuodenaikaa: Helga Isager

 • Helga Isager on tunnettu tanskalainen neulesuunnittelija ja pyörittää Amimona -yritystä, jonka kautta hän myy neulemallistoaan. Linkki Amimonan sivuille.
 • Kirja sisältää jokaiselle vuodenajalle herkkiä ja maanläheisiä malleja. Mallit ovat yksinkertaisia ja moderneja mutta näyttäviä. Kirja on kokonaisuudessaan suloisen harmoninen.

Nyt neulomaan!: Linda Marveng

 • Kirjassa on malleja niin kokeneelle neulojalle, kuin aloittelijalle. Kirjan mallit ovat moderneja ja klassisia esimerkiksi jakkuja, puseroita ja asusteita. Lankoina löytyy niin silkkiä, alpakkaa kuin puuvillaa. Lankojen skaala on siis laaja.

Koskaan ei siis kannata kävellä kirjahyllyn ohi kirpparilla, vaan antaa kirjahyllylle oma aikansa ja tutkia rauhassa mitä kaikkea sieltä voikaan löytyä. Joskus käy niinkin hienosti, että löytyy myös langatkin suunnitelmaan. Oikein ihanaa kirppistelyä kaikille ja nauttikaa jokaisesta läydöstä.

Kirpputorien maailma - Käsityökirjat

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

12 kommenttia

 1. KäSSäNurKKauS kirjoitti:

  Ihanat kirjalöydöt 🥰 samaistun täysin tähän kirppisten aarremaailmaan koska ne todella ovat täydellisiä aarremaailmoja, pullollaan kaikkia ihanuuksia 🥰 ja itsellä sama tilanne kaikkea ihanaa löytää ja pitää ostaa, mutta mihin ihmeeseen ne saa oikein mahtumaan… 🙈

 2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Minua kiinnostaisi kurkkia Luonnonkauniit neuleet -kirjan sisälle. Kansi oli sen verran houkutteleva, että haluaisin nähdä, millaisia malleja siinä on tarjolla.

 3. KäSSäNurKKauS kirjoitti:

  Sama täällä, ei oikein tiedä mihin saa enää mahtumaan, mutta silti niitä on tulee haalittua lisää 😊

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Enpä ole tullut ajatelleeksi, että tällaisia ikiajankohtaisia tietokirjojakin voisi löytää kirpputoreilta! Yleensä niissä kirjalaatikoissa päällimmäisenä on näyttänyt olevan jotain kauan sitten aikansa ohittaneita poliittisia pamfletteja 🙂
  Pitääkin pitää mielessä jatkossa!

 5. petra kirjoitti:

  Odotan innolla minkälaisia neuleluomuksia esittelet sitten aikanaan! 🙂 Mun neuleohjeidenlukutaito on melko huonoa ja viime talvena yritin tehdä kirjoneule lapasit mummoni tekemiä lapasia kopioiden. No ensimmäisenä meni pieleen jo siinä että mulla on muistaakseni 4 koon puikot ja lankana novitan isoveli, kun taas nyt mummon lapasia kasoessa ne on neulottu ehkä jopa ykkösen puikoilla ja ohuesta langasta, silmukoita oli yli 50 ja isoveljellä mun kokoiseen lapaseen riitti 24 😀 projekti on vielä kesken, mutta kyllä niistä vielä lapaset tulee.

  • villananna kirjoitti:

   Itsekin jouduin kyllä opettelemaan tuon lukemisen kantapään kautta. Mutta nykyään se jo menee helposti. Ei aina, jos on huonot ohjeet (kuten omani yleensä on) Tsemppiä lapasten kanssa.

 6. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihana kirjoitus! Minäkin aina kirppareilla tutkin kirjoja ja monta kirjaa olen kirpuilta ostanutkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *