Hae
VillaNanna

Vanhoista tekstiileistä pestäviä pesulappuja

Minulle on yksi asia todella tärkeä ja se on nämä pestävät pesulaput. Meillä ainakin näitä tulee paljon käytettyä ja tekstiilejä, joista tehdä näitä tulee koko ajan tuunauskasaan. Ja vaikka itse ei kaikkea tarvitse, ne voi laittaa lahjaksi, varsinkin sellaiselle henkilölle, joka näitä arvostaa.
Nämä pesulaput on tehty vanhasta pyyhkeestä sekä minun vanhoista pöksyistä. Aikanaan oli kovasti muotia froteiset pöksyt ja tietenkin minä tein sitten itselleni valkoiset sekä mustat pöksyt. Molempia pöksyjä on käytetty niin paljon, että olivat jo niin venyneet ja vanuneet, että päätin luopua niistä nyt vihdoin. Housujen tilalla sain pehmeät pesulaput, joilla on kiva hoitaa kasvoja ja poistaa meikit. Peukku näille.

Ihan paras tapa kierrättää omat tekstiilit, on tehdä niistä käyttöön jotakin uutta. Yksi tapa on tehdä kudetta, josta sitten tekee mattoja tai laukkuja tai mitä ikinä nyt kuteesta voikaan tehdä ja toinen tapa on valmistaa erilaisia kestotuotteita. Toki myös uusia vaatteitakin, mutta näihin edellämainittuihin kannattaa käyttää juuri niitä tekstiileitä, jotka ei enää vaatteeksi sovellu. Kuten nyt nämä minun pesulappuni. Ihan parasta, säästyy luontoa sekä rahaa ihan kunnolla, kun tekee siitä mitä sattuu olemaan kaapissa ja näin ei tarvitse roudata tekstiilijätettä yhtään mihinkään, vaan ottaa ne käyttöön uudessa muodossa.

Miten tällaiset sitten tekee?

Ota juomalasi ja piirrä lasin avulla paperille ympyrä. Ota tekstiili esille ja leikkaa tekstiilin paksuudesta riippuen yksi tai kaksi palasta kaavan avulla. Ompele kappaleet yhteen, joko tavallisella koneella (jokin kiva koristetikkaus reunaan) tai sitten surautat saumurilla menemään. Pujottele saumurin langanpätkät ompeleeseen ja leikkaa ylimääräinen pois. Helppo tehdä samalla kertaa isompi satsi.
Materiaaliksi sopii joustofrotee, frotee, sametin kaltainen frotee, trikoo, flanelli sekä pehmeä puuvilla tai bambu. Itse tykkään tehdä kaksikertaiseksi laput, silloin ovat sopivan jämäköitä mutta ihanan pehmeitä. Suosittelen omeplemaan samalla kertaa vanhasta pitsiverhosta pesupussin, johon voi laittaa suoraan käytetyt pesulaput odottamaan pesua. Itse pesen pesulaput samalla kertaa pyyhkeiden sekä lakanoiden kanssa.

*    *    *    *    *

Kankaiden lisäksi pesulappuja voi tehdä langasta, siihen hommaan sopii hyvin puuvilla/bambu -lanka, tai itse ainakin pidän kyseisen langan pehmeydestä. Jälleen teen kaksinkertaisena homman ja varsinkin langalla tehtynä pesulaput tuntuvat ihan pumpulille.
Nämä erilaiset kestopesutuotteet sopivat myös erittäin hyvin lahjaksi, lahjan mukaan voi tehdä kotikosmetiikkaa myöskin. Lopputuloksesta ei aina osaa sanoa, onko se ostettu vai itse tehty. Voi kelvata jopa sellaiselle, joka ei arvosta käden taitoja ollenkaan. Laitan teille vinkkinä linkit, joissa voitte käydä napsimassa ideoita omiin lahjoihin.

Kotikosmetiikka
Kestotuotelahja

 

 

 

 

Aurinkoista päivää kaikille!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Metsäntyttö kirjoitti:

  Varmaankin oli sun "talouspaperi" -juttusi ansioita, että tein jokin aika sitten kangaspalasta, josta en ollut saanut alunperin aikomaani aikaiseksi, muutamia pieniä neliskanttisia liinoja talouskäyttöön. Olivat oivia pölyjen pyyhintään.

 2. Melissa kirjoitti:

  Kestot on kyllä ihan parasta monella tavalla 🙂

 3. Diina-Maria kirjoitti:

  Ihan mahtava idea. Näitä on ehdottomasti tehtävä! 🙂

 4. Jasu kirjoitti:

  Onpa kauniita! Mulla on myös DIY-laput käytössä. Toimii kyllä tosi hyvin 🙂

 5. Inspiration, Viltsumari kirjoitti:

  Suloisia lappuja. Kierrättäminen on myös minulle tärkeää. Askartelussa se näkyy minulla eniten. Kierrätän pahvipakkaukset, lehdet, lahjapaperit ym ym korteissa. Vanhassa tavarassa on lämpö ja sielukkuus.

 6. Melissa kirjoitti:

  Suosittelen. Ihan parhaita.

 7. Melissa kirjoitti:

  Mahtavaa 🙂 Näistä on pikku hiljaa tullut arkinen asia 😀

 8. Melissa kirjoitti:

  Mahtavaa. Kyllä vain vanhassa tavarassa sielukkuutta ja kun käyttää kierrätysmateriaalia hommissa tulee hyvin mielikuvituksellisia juttuja, eikä kukaan voi täysin samanlaista tehdä itselleen 🙂

 9. isivuosi kirjoitti:

  Tässäpä hieno idea, pitää välittömästi ottaa käyttöön omassa taloudessa.

 10. Melissa kirjoitti:

  Kodin kestot säästää niin paljon rahaa. Suosittelen todella paljon näitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *