Hae
VillaNanna

Yksi lempi kaavani

Yksi lempi kaavani on mikäs muukaan kuin Burdan ihanan rento ja helppo nuorten kaava. Tämän kaavan kanssa olen tehnyt monen monta mekkoa ja jokainen on ollut yhtä suuri hitti kuin tämäkin. Tämä mekko on ehkä astetta syksyisempi, mutta se on vain hyvä, sillä syksyn värit on mun värit.

Yksi lempi kaavani

Minulle on todella tärkeää se, että olo on super mukava kun puen vaatteen päälle, jokaisen vaatteen on oltava vähintään lempivaate. Minulla on nämäkin kategorioitu, on ne lempivaatteet, jotka kuuluu lemppareiden yläpäähän ja ne jotka kuuluvat alapäähän ja tietenkin monen monta vaatetta siinä välissä. Sama pätee pitkälti myös eri kaavoihin, on kaavoja ja sitten on kaavoja. Tämä on todellakin the kaava.

Kaava on Burda easy v/s 2012 lehdessä. Lehti on aloittelijoille, sekä meille, jotka haluamme saada valmiiksi suhteellisen nopeasti jotakin. Esimerkiksi jos on kiire saada johonkin tilaisuuteen vaate. Tämä lehti on meille sellaisille hätähousuille, kuin minä olen. Aina pitää saada nopeasti kaikki valmiiksi, että ei pitkästy. No ei kai…Huijasin. Välillä tarvitaan nopeita töitä ja välillä haasteellisia, joihin menee aikaa enemmän.

Tämä kaava sopii siis oikeasti ihan kaikille, mutta lehdessä on huomioitu hyvin se, että myös aloittelija saa paljon irti ompelemisesta ja näin innostuu ompelemaan enemmän. Olen itse tykästynyt lehteen juuri näistä syistä, helppoja ja nopeita.
Yksi lempi kaavani

Miten yhdistän mekon, kun ilma saattaa kylmetä nopeasti

Koska Suomen ilmasto on mitä on, niin tällaisen ihanan viskoosimekon kanssa tarvitaan myös neule, sekä kunnon kengät. Juuri muuta en kyllä välttämättä pue. Toki tämän mekon kanssa sopii niin lenkkarit ja farkkutakki kuin pörröisen lämpimät neuleetkin. Kokeilemalla löytää uusia tapoja yhdistää mekko ja näin saat monen monta uutta asua.

Päällä:

 • Mekko, itse tehty
 • Neuletakki
 • Kengät, Kierrätyskeskus
 • Kauppakassi, itse tehty vanhoista vaatteista

Tykkään asustani todella paljon, kerro kuitenkin miten sinä yhdistelisit tämän mekon. Jälleen tuohon kommenttikenttään sana on vapaa. Tätä mekkoa minulta löytyy tämän tumman vihreän lisäksi myös roosana sekä turkoosina. Kaikki sellaisia, jotka on helppo yhdistellä miten tahansa. Mutta varsinkin niin, että on neuleita ja kenkiä.

Yksi lempi kaavani

Lempimateriaalini on viskoosi

Tähän mekkoon valikoitui yksi lempimateriaaleistani, viskoosi. Viskoosi ei nyt ole mitään kaikkein ekologisinta valmistaa, mutta koska kangasta minulla on kaapissa aika paljon, niin parempi on tehdä se käyttöön kuin antaa olla kaapissa, eikös vaan? Viskoosi on ihanan kevyttä ja siitä voi tehdä ihan mitä tahansa. Se on kesähelteellä ihanan viileä ja ohut. Oikeuksiinsa viskoosi tosin pääsee leveähelmaisissa hameissa sekä mekoissa. Se sopii hyvin kaikkeen romanttiseen tyyliin. Viskoosi nyt vaan on ihan parasta. Toki tykkään myös puuvillasta, pellavasta ja farkusta, mutta viskoosin ihana keveys toimii minulla täydellisesti.

Voisi kuvitella, että tähän hyvin laatikkomalliseen mekkoon sopisi paremmin vaikka puuvilla, mutta mielestäni viskoosi on monin verroin parempi kuin puuvilla. Toki toimii varmasti myös ohuesta puuvillasta, en kiellä sitä, mutta itse pidän siitä millaiselta mekko näyttää päällä kun on ommeltu viskoosista. Vai mitä tuumaatte?

Rentoa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Katinkontit kirjoitti:

  Vitsit sä oot taitava! <3 Todella upea mekko!

 2. Jasmin kirjoitti:

  Toihan on upea!

  Millaisia blogeja tykkäät lukea?

  Aurinkoista kesää!?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 3. Marjo kirjoitti:

  Erittäin toimivan näköinen peruskaava, josta saa varmasti sekä arki- että juhlamekkojakin. Olet kyllä niin taitava käsistäsi. Olen itse myös kaivanut esille kesämekkoja, joita pääsee taas ulkoiluttamaan kesäkuussa.

  https://www.marjonmatkassa.fi/

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo leikkaus sopii varmasti jokaiselle vartalotyypille, juuri sellainen mistä itsekin pidän 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *