Hae
VillaNanna

Söpöt kesätossut

Söpöt kesätossut

Nyt julkaisen söpöt kesätossut, jotka ovat muuten ihan samanlaiset kuin ovat nuo eiliset tossutkin, mutta näissä on söpöt ruusukkeet. Näin voit tehdä ihan millaisia tossukoita tahansa tällä samalla ajatuksella. Eli vaihtaa vain materiaalit ja koristeet, niin saa vaikka miten hienoja juttuja tehtyä.

Söpöt kesätossut

Nämä tossut on tehty farkkujen jämistä ja ruusukkeet muista tilkuista. Nämä kesätossut voidaan valmistaa ihan kierrätysmateriaaleista tai sitten leikkuujätteestä. Kaikki käy, kunhan materiaali on jämäkkää. Ja näitä voi tehdä vaikka mökkituliaisiksi, kunhan tekee vähän jämäkämmän pohjan ja ehkä myös ompelee kanttinauhan tossujen reunaan. Riippuu toki lahjan saajasta. Tossujen ohje löytyy alta!

Hauskat kotitossut parvekkeelle tai pihalle

Tossujen ohje kun on jo tehty, niin annan tässä postauksessa ohjeen helppoon ruusukkeeseen, jonka voi laittaa koristeeksi oikeastaan mihin tahansa asiaan. Pussukkaan, hiuspinniin, rintaneulaan yms. Mihin ikinä keksitkin. Eri materiaaleista tulee erilaisia ruusukkeita. Myös koko muuttaa ruusukkeen ulkonäköä paljonkin.

Tossujen ruusukkeet:

 1.  Leikkaa sopivan kokoiset ympyrät
 2. Taita  ympyrä kaksin kerroin
 3. Taita uudelleen puoliksi.
 4. Vedä lanka kulmasta läpi
 5. Yhdistä näin kappaleet toisiinsa
 6. kun olet yhdistänyt tarpeeksi kappaleita ompele ne kiinni parilla pistolla

Kiva tapa tyhjentää omaa tilkkulaatikkoa ja uskon, että näistä hassutuksista tykätään. Toki ymmärrän, ettei kaikkea krääsää haluta sinne mökin nurkkiin, mutta ei sitä enempää tarvitakaan. Ja tietenkin pitää tarkkaan katsoa kenelle mitäkin antaa. Kaikki ei pidä kaikesta. Minulle itselle tällainen muistaminen on tärkeää, koska ne jää muistoksi pidemmäksi aikaa.

Meillä on paljon kotitossuja

Niitä tosiaan on. Vieraille on omansa. Ne roikkuvat eteisessä naulassa, josta voi ottaa itselleen sopivat tossut. Vierastossut on ihan ostettuja, siihen aikaan kun ne ostettiin en vielä itse niitä valmistanut. Sen jälkeen niistä sitten innostuin niin paljon, että tossuja on alkanut tulla vähän joka laatua. Kaikkea pitää myös kokeilla, että miten toimii. Itse tarvitsen tossukoita moneen menoon. Töissä on ihan perus Reinot mutta kotona taas kaikenlaisia ihanuuksia. Mieluiten tietysti saapasmallia, koska talvella lattiat ovat aivan liian kylmät minun makuuni ja villasukat eivät riitä. Tarvitaan siis jämerämpiä tossuja.

Kesällä taas tarvitsen ulos jotkin kevyet tossut, kuten nämä pikkuiset hassutukset. Näiden tarkoitus ei ole niinkään lämmittää jalkojani, mutta suojata niitä kun kuljen esimerkiksi terassilla. Tarvitsen siis jotakin pientä jalkoihini. Vilpoisalla ilmalla toki laitan lämpimämpää tossua jalkaan. Tossut tosin eivät ole kaikkien juttu, kaikki eivät tarvitse jaloille suojaa samoin kuin minä. Mutta se ei haittaa.

Söpöt kesätossut

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Mehupullojen suloiset koristetakit – Hauska kierrätys lahja mökkiviemisiksi

Tee- se- itse -herkkukori

Käsityön teemavuosi 2019 – Kodin kestot

Kaverille pieni muisto

4 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Nuo onkin tosi söpöt:) Mä en voi pitää varvastossuja, multa on leikattu kauan sitten vaivaisenluu, joten varvastossut ei sovi.

  • villananna kirjoitti:

   Voi ei :/ Itselläni ei ole vaivaisenluita vielä näkyvissä, vaikka olen korkeilla koroilla tepastellut ikuisuuden.

 2. Nadine G kirjoitti:

  Minä rakastan varvastossuja!
  Millainen pohja näissä on? Onko missään myynnissä liukuesto-kangasta, jota voisi näissä käyttää?

  • villananna kirjoitti:

   Liukuestevaihtoehtoja on paljonkin olemassa. Näissä on ihan farkku pohjassa mutta niin kuin tuossa tekstissä sanoin, niin jos nahkaa löytyy nurkista, niin se on loistava vaihtoehto pohjaan. Nahka kun estää sitä liukumista hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.