Hae
VillaNanna

Karpaloleipä

Karpaloleipä
Pimpeli pompeli tuitelituitui
Tänään tulee ulos aivan ihanan herkullisen hävikkileivän resepti, nimittäin herkullinen karpaloleipä valloittaa meidän perheen syksyä. Meillä on aina jotakin kaapissa mistä saa taiottua vaikka mitä herkullista leivän tynkää tai sitten jotakin ihan muuta. Tykkään laittaa leipätaikinan joukkoon kaikenlaista kuten vaikka juuri kuivattuja karpaloita tai siemensekoituksia tai pähkinää. Meillä kun useasti käy niin, että pussien pohjalle jää kaikenlaista ja ne on hyvä saada pois kaapin perukoilta, parempi vatsassa kuin kaapissa. Karpalot on muuten mahtava lisä leipätaikinaan, suosittelen kokeilemaan.
Ruokahävikin hyödyntäminen on meillä sydämen asia ja vaikka tällä hetkellä olen aika vähän ehtinyt itse pyörimään kyökissä, niin asia on aina mielessä. Miten saada hyödynnettyä kaikki ylijäänyt mitä kaapissa on.
Tästä syystä kysynkin teiltä nyt, että meneekö paljon ruokaa roskiin vai teetkö ylijääneestä jotakin?
Minä itse nautin kovasti siitä, että voin hyödyntää mielikuvitustani myös kyökissä, ei vain ompelun saralla. Jos aikaa olisi enemmän, niin blogissakin olisi enemmän hävikkivinkkejä. Mutta tästä linkistä löytyy vanhempia ideoita, joita voitte hyvin hyödyntää kotona.

Karpaloleipä

Karpaloleipä on suosikkileipäni, kun sinne laittaa joukkoon herkullisia aineksia, on olo mahtava kun on saanut yhden palan syötyä. Kannattaa ihan rohkeasti hyödyntää myslit sun muut leipään. Meillä kun ei kukaan syö mysliä mutta jostain syystä sitä aina ilmestyy kaappiin. Joku sitä kantaa kotiin.

Tarvikkeet:

 • 6dl vettä
 • 1/2 pss kuivattuja karpaloita
 • noin 1 1/2 dl mysliä
 • 2 pss kuivahiivaa
 • 1rkl hunajaa
 • 2tl merisuolaa
 • 5dl sämpyläjauhoja
 • 7-8 dl vehnäjauhoja
Tee näin:
 • Lämmitä vesi kädenlämpöseksi. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja, kaada lämmin vesi kulhoon ja lisää hunaja, suola, karpalot ja mysli, sekoita. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa takina tasaiseksi.
 • Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 40 minuutti.
 • Jaa taikina noin kahteen palaan ja leivo paloista kaksut patukat. Laita patukat leipävuokiin. (leivinpaperilla vuorattuihin).
 • Anna leipien kohota leivinliinan alla 40 minuuttia ja laita uuni kuumenemaan 220-asteeseen.
 • Paista leipiä uunin alimmalla tasolla noin 25-30 minuuttia.

Rerkullisen leivän salaisuus piilee siinä, että se on raukkaudella tehty. Annettu sille aikaa kasvaa ja kehittyä ja sitä on vaivattu hitaasti mutta varmasti. Se on maustettu niillä mausteilla, jotka tekee sinut iloiseksi, ne maut, jotka tuo nautinnon tunteen koko vartaloon.

Herkullista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

8 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Kiitos reseptistä! Meillä kyllä syödään mysliä lähes päivittäin mutta voisin hyvin tehdä siitä myös tätä sinun kehittämään leipää. Itse pyrin siihen ettei hävikkiruokaa jäisi vaan kaikki hyödynnetään mitä vain pystytään. Ruoan heittäminen roskiin on todella tyhmää ja ajattelematonta koska jämistä voi taikoa kaikkea herkullista.

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Ruoasta saa niin paljon kaikenlaista tehtyä seuraavaksi päiväksi, ettei ole mitään järkeä heittää rahaa roskiin.

 2. Johanna Huuhtanen kirjoitti:

  Ehdottomasti pyritään siihen että hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän. Tää leipä näyttää todella herkulliselta! Karpaloista en yleensä pidä mutta leivässä voisin maistaakin ?

 3. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Herkullinen resepti. Tämä leipä sopii syksyyn. Karpalo on kiva juttu leipään.
  Hyvää viikkoa!

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Nyt näyttää hyvälle! Todella herkullinen resepti. Karpalo on varmasti hyvä lisä leipään.

  • villananna kirjoitti:

   Karpalo sopii tosi hyvin leipään. Itse en ole karpalon ystävä, mutta on pakko sanoa, että tää on mun lempparileipää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *