Karpaloleipä
Karpaloleipä
Karpaloleipä on suosikkileipäni, kun sinne laittaa joukkoon herkullisia aineksia, on olo mahtava kun on saanut yhden palan syötyä. Kannattaa ihan rohkeasti hyödyntää myslit sun muut leipään. Meillä kun ei kukaan syö mysliä mutta jostain syystä sitä aina ilmestyy kaappiin. Joku sitä kantaa kotiin.
Tarvikkeet:
- 6dl vettä
- 1/2 pss kuivattuja karpaloita
- noin 1 1/2 dl mysliä
- 2 pss kuivahiivaa
- 1rkl hunajaa
- 2tl merisuolaa
- 5dl sämpyläjauhoja
- 7-8 dl vehnäjauhoja
- Lämmitä vesi kädenlämpöseksi. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja, kaada lämmin vesi kulhoon ja lisää hunaja, suola, karpalot ja mysli, sekoita. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa takina tasaiseksi.
- Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 40 minuutti.
- Jaa taikina noin kahteen palaan ja leivo paloista kaksut patukat. Laita patukat leipävuokiin. (leivinpaperilla vuorattuihin).
- Anna leipien kohota leivinliinan alla 40 minuuttia ja laita uuni kuumenemaan 220-asteeseen.
- Paista leipiä uunin alimmalla tasolla noin 25-30 minuuttia.
Rerkullisen leivän salaisuus piilee siinä, että se on raukkaudella tehty. Annettu sille aikaa kasvaa ja kehittyä ja sitä on vaivattu hitaasti mutta varmasti. Se on maustettu niillä mausteilla, jotka tekee sinut iloiseksi, ne maut, jotka tuo nautinnon tunteen koko vartaloon.
Herkullista viikonloppua kaikille!
Kiitos reseptistä! Meillä kyllä syödään mysliä lähes päivittäin mutta voisin hyvin tehdä siitä myös tätä sinun kehittämään leipää. Itse pyrin siihen ettei hävikkiruokaa jäisi vaan kaikki hyödynnetään mitä vain pystytään. Ruoan heittäminen roskiin on todella tyhmää ja ajattelematonta koska jämistä voi taikoa kaikkea herkullista.
https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/
Ruoasta saa niin paljon kaikenlaista tehtyä seuraavaksi päiväksi, ettei ole mitään järkeä heittää rahaa roskiin.
Ehdottomasti pyritään siihen että hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän. Tää leipä näyttää todella herkulliselta! Karpaloista en yleensä pidä mutta leivässä voisin maistaakin ?
Tuo leipä on todella herkullista 🙂
Herkullinen resepti. Tämä leipä sopii syksyyn. Karpalo on kiva juttu leipään.
Hyvää viikkoa!
Itse tehty leipä on aina niin hyvää 🙂
Nyt näyttää hyvälle! Todella herkullinen resepti. Karpalo on varmasti hyvä lisä leipään.
Karpalo sopii tosi hyvin leipään. Itse en ole karpalon ystävä, mutta on pakko sanoa, että tää on mun lempparileipää.