Hae
VillaNanna

Villapaidasta sukat ja pipo

Villapaidasta sukat ja pipo

Jos et osaa neuloa villasukkia ja pipoja, niin tee vaikka vähän huovuttuneesta villapaidasta sukat ja pipo. Tämä homma on nopea ja hyvin helppo tehdä ja kaveri tai läheinen saa ihanan lämpimän pehmeän paketin. Huovuttuneet villapaidat ovat erittäin hyvää materiaalia yhteen jos toiseen hommaan. Huopuminen on tehnyt paidasta myös erittäin lämpöisen, vielä lämpöisemmän mitä se tavallisena villapaita on. Ei siis kannata heittää heti pois paitaa joka on huopunut, vaan kannattaa miettiä sille ihan uusi elämä.

Nämä ovat siis erittäin hyvä vaihtoehto silloin kun ei osaa tai ei ehdi opetella neulomista. Itse tykkään välillä ommella villasukkia tällätavoin, koska se on sen verran helppoa ja kivaa puuhaa. Nopeasti näistä saa myös yksilöllisiä erilaisia kuvioita ja koristeita käyttämällä. Kyllä, joululahjauskottava villapaidasta sukat ja pipo. Pehmeää ja lämpöistä.

Villapaidasta sukat ja pipo

Sukat ja pipo

Sukkiin ei tarvitse mitään kaavaa, mittaa ensin jalkapöydön ympärys ja pohkeen ympärys ja piirrä sen mukaan kaavapaperille ”kaava”. Sukan taakse tulee sauma.

Pipon kaavan ja ompeluohjeen voit napata täältä.  Mallin voi ottaa myös halutessaan vanhasta piposta. Avaa sen vain auki ja leikkaa paidasta saumanvaroineen.

Huom!

Yksi iso ja tärkeä juttu tässä tuunauksessa on se, että pipo sekä villasukat kannattaa aina koristella. Överi on paras. Mutta lahjan saaja kannattaa silti aina muistaa. Millainen henkilö hän on, sen mukaan myös koristeet. Itse ompelin käsin erilaisia helmiä ja kiviä sinne tänne. Tässä voi hyödyntää myös rikki menneitä koruja ja erilaisia pitsejä ja nauhoja. Mielikuvitusta peliin ja varmasti lahjan saaja on tyytyväinen.

Jos huovuttuneessa paidassa ei ole kuvioita, voi ommella vaikka flanellipaidasta yli jääneen palan, joka on joulukuusen mallinen tuohon sukan varteen, näin tulee joulusukat. Kaikenlaista siis voi tehdä näihin sukkiin, kuten myös pipoon. Paras ja lämpöisin lahja on sukat ja pipo.

Vinkki:

Leikkuujätteestä voi tehdä vaikka kuusenkoristeita tai kattaukseen kaikkea kivaa kuten lasinalusia, patalappuja, servetinpidikkeitä, lämpösuojia mukeihin tai ovikoristeita.

Ihanaa tiistai iltaa kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

Lue myös:

Käsityöblogien joulukalenteri 2017 – Luukku 21

Tekstiilijätteestä talvinen seinäkoriste

Villapaidasta servettipidikkeet

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Oi kuinka somat noista tuli <3

 2. Mira Rinne | Voimaannuttajana matkallasi osoitteessa www.fashion-poetry.com kirjoitti:

  Niin ihana ja lämmittävä idea! <3 Tallensin Pinterestiini 🙂

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Tulipa kivat! Minulla oli vuosia yksi huopunut villapaita odottamassa päätymistä tossuiksi. En vain saanut ikinä tehtyä.

  • villananna kirjoitti:

   Ei muuta kuin tekemään vain. Sitten on sekin suunnitelma saatu valmiiksi.

 4. Sonja kirjoitti:

  Todella upeat! Tykkään harmaasta väristä neuleissa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *