Hae
VillaNanna

Farkkuhaalarit vanhoista farkuista

Farkkuhaalarit vanhoista farkuista

Joskus käy niin, että vaikka miten etsii, jotakin asiaa ei vain löydä kirppareilta. Etsin edelleen kuumeisesti vintage Leviksen lappuhaalareita, joita ei vain löydy. Siksi tein kolme vuotta sitten Farkkuhaalarit vanhoista farkuista. Jos ei kerran löydy, tehdään itse. Näin se on nähtävä. Tosin, nämäkään eivät ole ne Levikset, joita kovin halajan. Olen kuitenkin nyt keräillyt UFFin euron päiviltä Leviksen farkkuja oikein urakalla ja jotain niistä on tulossa, kunhan saan nuo jämät kaikki ensin tehtailtua pois nurkista.

Käytin näitä lappuhaalareita paljon kun ne valmistuivat, mutta sitten ne jäivät kaappiin. Nyt kun kaksiväriset farkut ovat tulleet muotiin ja niitä tehdään monin eri tavoin, niin ajattelin muokata näitä haalareita uudelleen ja lopputulos toimii minulle niin hyvin, että nyt ne ovat taas erittäin kovassa käytössä jälleen.

Farkkuhaalarit vanhoista farkuista

Farkkuhaalarit vanhoista farkuista Farkkuhaalarit vanhoista farkuista

Farkkuhaalarit vanhoista farkuista

Aina ihmetellään sitä, että farkkua ei voi työstää kotona, kun on niin paksua tavaraa. Kyllä voi hyvin työstää tätä materiaalia. Toki pitää tuntea oma kone, että kestääkö se ja hyvän lopputuloksen saa kun käyttää farkkuneulaa. Muiden neulojen kanssa homma ei tule onnistumaan. Mitään erikoisjuttuja ei siis oikeasti tarvita. Itselläni on ihan tavallinen peruskone Janome, jonka kanssa ompelen paksuja materiaaleja. Ainut asia tässä koneessa on se, että paininjalka nousee normaalia ylemmäs, joka tietenkin helpottaa paksujen materiaalien ompelussa. Mutta yleensä ihan peruskoneet ovat parhaita näissä farkkuhommissa.

Materiaalit:

 • Vanhat farkut, mahdollisimman suuret
 • erilaisia farkkunappeja (kerään aina kaikki vaihtonapit talteen).
 • farkkuiset henkselit (löysin ilmaisosastolta joihin farkkuihin tai hameeseen kuuluvat henkselit)

Tee näin:

 • Leikkaa pala lahkeista niin, että saat sopivan mallisen lapun rakennettua farkkujen eteen.
 • Muotoile lappu, ompele sisävarat ja kiinnitä napit. Ompele varovasti farkkujen vyötärökaitaleeseen kiinni.
 • Kiinnitä henkselit.
 • Päärmää lahkeet.

Muokkaus:

 • Tarvitset vaaleaa suht saman paksuista farkkua kuin haalarit. Kerään kaikki lahjepalaset talteen kun tuunaan asioita. Löysin siis sopivat lahjeosat aika helposti.
 • Kiinnitä lahjeosat haalareiden lahkeisiin, itse ompelin aaltomaisesti, jotta pesuissa pääsee tumma farkku purkautumaan hauskasti pikku hiljaa. Leikkasin myös vaalean farkun päärmeen pois.

Minusta on niin mahtavaa, miten helposti tuunatut vaatteet muuttavat muotoaan tarpeen mukaan. Näitä lahjeosia en ole enää purkamassa pois, vaan lisään uusia juttuja halutessani. Tuunattuja vaatteita tulee tuunattua useasti uudelleen sen mukaan miten oma tyyli muuttuu. Tosiaan nyt tykkään näistä vielä enemmän mitä ennen.

Farkkuhaalarit vanhoista farkuista

Asu

 • Farkkuhaalarit, itse tehty vanhoista farkuista (farkut Kierrätyskeskus, ilmaisosasto)
 • Röyhelöpaita, Fida
 • Villakangastakki, Fida
 • Huivi, tyttären vanha
 • Kengät, Kierrätyskeskus
 • Valkoinen neuletakki, Kierrätyskeskus, ilmaisosato
 • Ray Banit (Lasipalatsin kilpailun voitto)

Mä niin rakastan Pääkaupunkiseudun kirppareita, joista löytää vaikka mitä kivoja juttuja, vaikka ei aina sitä mitä etsii. Röyhelöpaita on muuten myös tuunattu, tai oikeastaan korjattu. Siinä oli vyötäröllä kuminauha, joka oli aikaa sitten nähnyt paremman päivänsä. Varovasti purin sen pois, sitä ei tarvita. Nyt paita on helpompi käyttää kun ei ole mitään kuminauhaa tuossa vyötäröllä kuikkelehtimassa.

Vaikka vaate ei olisi ihan juuri eikä melkeen, niin on helppo pienillä fiksauksilla muuttaa vaatteen ulkonäköä. Jos haluatte tällaisia pikku fiksauksia nähdä blogissa (olen muutamia tänne laittanutkin) niin sanokaa vaan reilusti, niin kerään kasaan taas jonkin kivan paketin sellaisista muokkauksista.

Nautinnollista viikonloppua kaikille!
Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

6 kommenttia

 1. Asta B. kirjoitti:

  Onpa mukavannäköinen kokonaisuus! Musta on muutenkin ihana aina nähdä, miten luovia ihmiset osaavat olla. Kierrätystä parhaimmillaan <3 Ihanaa alkavaa viikkoa sinne!

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse en ole aikuisiällä tainnut farkkuisia tai muitakaan haalareita omistaa 😀

  • villananna kirjoitti:

   Mä olen ihan farkkuihminen, tosin nykyään töissä on helpompi olla leggareilla…

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kivasti olet tuunannut farkkuhaalarit! Minun piti oikein tutkia kuvista kuinka olit toteuttanut haalarit.

  • villananna kirjoitti:

   Lappuosa on lahkeista tehty. Ei nämä ihan samanlaiset ole mitä kauppojen haalarit, mutta se ei haittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *