Hae
VillaNanna

Kaksi vanhaa tuunausta

Kaksi vanhaa tuunausta

Haluan tänään kevään kunniaksi julkaista kaksi vanhaa tuunausta, jotka olen tehnyt vuosia sitten. Olen aina tuunannut vanhoista vaatteista uusia, mutta tämä kunnon höperyys alkoi vasta vuonna 2013 kun minä ja mieheni molemmat opiskeltiin ja rahat oli todella vähissä. Raha tosin ei ollut ainut syy siihen miksi aloin tuunata, vaan tietenkin ekologisuuden ymmärtäminen ja ne isot pinot vaatteita, joita Kierrätyskeskus nieli sisäänsä.

Nämä kaksi tuunausta ei kuitenkaan ole sieltä ajalta kotoisin, voin joskus niitäkin laittaa, vaan haluan kertoa miten olen kahdet mieheni farkut muuttanut itselleni playsuitiksi tai romperiksi. Miksi ikinä tätä jumpsuittia tahdot sanoa. Nämä kyseiset hupsutukset eivät enää mahdu päälleni, mutta aikanaan niitä tuli paljon käytettyä. Kannattaa siis katsella niitä miehen pöksyjä sillä silmällä.

Kaksi vanhaa tuunausta

Aina kannattaa valita ne kaikkein suurimmat housut, sillä silloin on eniten materiaalia käyttää. Toki voi yhdistää eri materiaaleja toisiinsa ja tehdä toisentyyppiset, mutta itse halusin nähdä miten saan aikaan jotakin kivaa kun käytän vain näitä housuja tuunaukseen. Molemmista farkuista on leikattu lahkeet, joista on tehty yläosa.

Koska kyse on vanhoista tuunauksista, niin myös kuvat saavat olla vanhoja. Ainakin tällä kertaa. Uusia kuvia ei ole nyt otettavissa, mutta ehkä meikäläinen innostuu tästä ja tekee sopivat tuommoiset uuden uutukaiset. Vai mitä sanotte?

Miehen farkuista playsuit

 • Näistä tuli super kivat ja olivatkin aikanaan kovassa käytössä. Kannattaa valita materiaali, joka hiukan joustaa, niin näiden kanssa pystyy menemään aika rennosti. Jos taas tekee joustamattomasta, niin liivinluut on hyvä lisä yläosaan.

Kaksi vanhaa tuunausta

Miehen farkuista lappuhaalarit

 • Näihin menee vähemmän materiaalia yläosaan mitä meni playsuitissa. Tarvitaan materiaalia vain etuläppään, taakse voi toki myös laittaa pikku läpän halutessaan, mutta se ei ole pakollista. Riittää, että henkselit saa kiinni vyötärökaitaleeseen.

HUOM!

 • Kannattaa pyrkiä käyttämään kaikki mahdolliset osat mitä farkuista jää. Koneeseen kannattaa varata myös farkkuneula, sillä paksujen kankaiden ompelu on haasteellista. Kotikoneella kyllä onnistuu ompelemaan farkkua, ei toki samoin mitä tehdaskoneilla mutta pystyy kuitenkin. Vinkkejä farkun ompeluun löytyy Kangaskorjaamolla -blogista. Linkki blogiin.

Kaksi vanhaa tuunausta

Farkusta on moneksi

Farkusta on todella moneksi ja farkku sopii lähes kaikkeen. Sen voi yhdistää nahkaan, pitsiin, lähes mihin tahansa ja aina farkku näyttää todella hyvälle. Vanhat farkut muuttuu helposti niin pehmoleluiksi kuin sisustukseenkin. Yhdessä vaiheessa vuorasin lähes koko parvekkeen farkkuun, niin rakasta se farkku minulle on. Nykyisin farkkua näkee vain päälläni, sekä pihalla.

Vanhoista farkuista saa tehtyä upeita farkkutakkeja sekä hameita tai koristeita juhliin, farkku toimii erittäin hyvin esimerkiksi kattauksessa. Kaikkea kannattaa kokeilla! Itse rakastan farkkua, sillä se on niin monipuolinen ja siitä voi tehdä mitä vain ja se sopii kaikkeen.

Nautinnollista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

8 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Wau noi on niin kesäiset ja raikkaat! Noilla kelpaa ottaa asukuvia!?

  Onko jo kesäsuunnitelmia?

 2. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  tosi kivan näköiset! 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Farkku on kyllä melkoisen uskomaton materiaali!

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Näyttääpä hyvältä! Olet taitava ja idearikas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *