Hae
VillaNanna

Village vintage

Village vintage

Olen jo sanonut tuossa aikasemmassa postauksessa, että minulla oli yksi kohde Fiskarsin kylässä ja nyt kerron mikä se oli. Ihana ja suloinen Village vintage putiikki Fiskarsin ylä-ruukissa. Jos haluaa uniikkeja ja yväkuntoisia vintagevaatteita, ne löytyvät täältä. Itse löysin muutaman ihanan syysvaatteen täydentämään lempivaatekaappini silältöä. Enempää ei tarvitse kun valitsee juuri ne oikeat vaatteet itselle.

Putiikki ei ole ihan torin kupeessa, vaan hiukan rauhallisemmassa paikassa. Mikä on erittäin hyvä asia. Minusta oli ihanaa kävellä pois hälinästä ja ihan rauhassa keskittyä putiikin tarjoamaan aikamatkaan. Hiljaista putiikissa ei ollut, ihmisiä meni ja tuli aika paljon. Mutta se ei haitannut yhtään. Ihastuin paikkaan ikihyviksi kun löysimme sen pienen kävelyn jälkeen. Tällaisen kuuluukin vintageliikkeen olla, ainakin minun mielestäni.

Muihin käsityöliikkeisiin emme ehtineet pyörähtää, vain torin käsityöliikkeitä ehdittiin katsella samalla kun toria laitettiin pystyyn. Muutamia ihania vaatteita ja tavaroita löytyi ja niissä hinnat kohdillaan. Käsityön kuuluukin maksaa sen oikean hinnan, oli se sitten kirppikseltä hankittu tai sitten uutena. Käsityötä ei kuulu arvioida niin, että vieressä on halppis tuote, ne eivät ole sama asia.

Village vintage

Putiikki on todella pieni putiikki, avara ja valoisa, kuin olisi jossakin huippumuodin myymälässä. Ei tunkkainen ollenkaan. Vaatteita ei ollut paikat piukassa, vaan ne oli aseteltu väljästi ja erittäin nätisti esille. Toki myymälässä ei sillä hetkellä ollut myöskään hirmuisen paljon vaatteita ja sekin oli mielestäni hyvä juttu. Kaiken ei tarvitse pursuta vaatteista, helpompi nähdä ja katsoa mitä mistäkin löytyy.

Tämä pieni putiikki on juuri sellaiselle aarteen etsijälle, joka haluaa kokemuksen. Aistit herää kun astuu myymälään sisään ja alkaa rauhassa kiertämään kauppaa ympäri, täältä löytyy hyvin yksilöllisiä ja nykymuotiin sopivia vaatteita ihan joka lähtöön. Putikkiin voit tutustua tästä linkistä. Heiltä löytyy myös verkkokauppa, mutta jos haluaa kokonaisvaltaisen kokemuksen, niin kannattaa käydä paikan päällä edes sen yhden ainoan kerran.

P.S. Härdelli on napsinut kuvia putiikin sisältä. Hän harjoittelee kovasti kameran käyttöä.

Minusta on niin ihanaa kun oma poika haluaa osallistua näin tähän touhuun. Kuvat tosin on otettu myymälän perältä, jossa on osotusparkki, sekä sovitus. Myymälä on siis kahdessa osassa, etu-ja takaosa. Alunperin ei ollut tarkoitus kuvata kaupan sisältä, mutta toisin kävi. Haluan myös, että pojan harjoittelu pääsee tänne blogiinkin esille. Sitä kun ei tiedä miten paljon joskus tulen käyttämään pojan ottamia kuvia.

Village vintage Village vintage

Yleensä tutkin erilaiset putiikit ja museot ennen kuin lähdemme reissuun, mutta tällä kertaa ainut paikka jonka googletin oli tämä pieni ja suloinen putiikki. Tänne halusin ehdottomasti päästä. Minullahan on tapana tuoda matkamuisto joka paikasta, joko käsityötä tai sitten vintagea ja tällä kertaa tuli mukanani lähinnä juuri viimeksi mainittua mutta myös käsitöitä. Se mikä minua ihmetytti Raaseporissa, oli se, että miten ihmeessä kaikki ihanat käsin tehdyt liinat myytiin niin halvalla. Toki Tammisaaren kirppiksen isot pöytäliinat olivat jostakin kohdin kahviläikissä mutta täällä Helsingissäkin sellaisista voidaan pyytää aika paljon. Ne maksoi 1,50€/kpl ja Fiskarsin torilta ostin ihanan pellava liinan, jossa oli muurahaisen polkuja. Uskoisin sen olevan ihan uusi, taitavasti valmistettu liina ja sen hinta oli vaivaiset 8€. Miten ihmeessä näin halvalla? Ei, en ymmärrä.

Mitä ostin?

Village vintage -putiikista over size neuleen, jota on mukava käyttää leggareiden ja saapikkaiden kanssa talvella. Valkoisen hiukan erilaisen kauluspaidan sekä Leviksen farkut. Kaikki yhteensä 80€. Vaatteet erittäin hyvä laatuisia, hyvin käytettyjä ja paljon rakastettuja. Näitä rakastetaan myös täällä meillä. Kaikki näistä soveltuu myös töihin päälle. Näin voin säilyttää hyvin tyylini myös työmaailmassa nuorten kanssa.

Village vintage

Oikein ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Kaunis Raasepori

Dönsby B&B

Romanttinen Fiskars Village

8 kommenttia

 1. Riitta reissaa kirjoitti:

  Kivat löydöt! Fiskars on ihana paikka kaikkina vuodenaikoina. Mutta kesä nyt vaan tekee kaikesta erityisen ihanaa! Vierailen Fiskarsissa käsityöliikkeissä, mutta kiitos tästä vinkistä.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, kesä on täällä jotenkin niin ihana ja tekee kaikesta niin ihanaa 😀

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Näyttää todella viihtyisältä paikalta 🙂

 3. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Olen käynyt Fiskarsin kylässä, mutta tämä Vintage -myymälä on minulle ihan uusi juttu. Kivannäköinen paikka. Ja teit kivoja löytöjä. Tuo over size -neule näyttää upealta.
  Kiitos myös vinkistä.

  • villananna kirjoitti:

   Tuo neule on ihan paras löytö pitkään aikaan, niin kuin oikeasti.

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Hyvät löydöt olet tehnyt! Itse en ole edes Fiskarsissa käynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *