Hae
VillaNanna

Pitääkö blogissa olla aina jotain uutta?

Meillä on hiihtoloma käynnissä mutta kovin hiihtolomalta tämä ei kyllä tunnu. Johtuen ihan minun voinnistani, josta en ole pitkään aikaan täällä kirjoittanut mitään. Enkä meinaa kertoa vieläkään sen enempää tai sen ihmeellisempää. Avauduin sairaudestani jokin aika sitten ja tilani koheni lääkitystä muuttamalla mutta tila romahti jälleen, yksi syy on varmasti tämän vatsaongelma mutta monta muutakin ongelmaa on. Kaiken päälle olen rautalääkityksessä nyt ja menossa vatsaleikkaukseen. Ja koska minulla on tämä ihana nenäkatetri mittaamassa vatsantoimintaa, niin päätin istahtaa hetkeksi alas hengähtämään ja kertomaan toisesta asiasta, nimittäin siitä, että pitääkö blogissa olla aina jotain uutta esiteltävää, vai voiko vanhoja vaatteita esimerkiksi kierrättää blogissa.

Tämäkin puoli kuuluu ekologiseen kysymykseen ja shoppailuhurmokseen. Monasti lukee kommentteja keskustelupalstoilla siitä, että miten bloggaajat koko ajan ostavat uutta ja näin osaltaan aiheuttavat ekologisen ongelman. Mutta onko tämä kuitenkaan jokaisen kohdalla näin? Tätä kysymystä pohtii tällä hetkellä monet bloggaajat, joiden ajatus on ekologisessa kuluttamisessa. Ja tietenkin myös minun, sillä teen käsilläni niin paljon. Toki puolustukseni on se, että teen vanhasta ja jo olemassa olevasta materiaalista. En osta uutta kuin äärimmäisessä hädässä mutta toki minunkin ostokseni menee yli tarpeen. En ole minimalisti ja se näkyy kyllä. Toki minulla on rajat, joita en voi ylittää ja näin joudun luopumaan myös, jotta voin tehdä uutta. Siksi hyvälaatuinen tavara menee Hope -Yhdistykselle aina. Välillä vien myös Kierrätyskeskukseen, varsinkin niinä aikoina kun Hope ei ota vastaan tavallisia lahjoituksia. Tarkoituksenani kuitenkin on se, että käytän itse loppuun sen minkä kotiin roudaan…
Vaatemäärät johtuu osaltaan myös siitä, että minulla on kolme samaan aikaan käytössä olevaa tyyliä, sekä työtyyli. Mutta nyt pitäisi jollain aasinsillalla päästä asian ytimeen, siihen, että onko blogissa pakko olla koko ajan jotain uutta esillä. Itselläni on suunnitelma siitä, että tulisitte näkemään vaatteitani useamminkin blogin postauksissa, eri tavoin yhdisteltynä. Se kuitenkin kuuluu osana pukeutumisleikkiin. Eri tilanteisiin yms. Ei pelkästään sovituskuvia tai patsastelukuvia, vaan edelleen näitä kuvia, jossa mukana jotain muuta myös. Ja juuri niin, että voi laittaa linkkiä, että näin puin tämän saman mekon päälleni tähän tilanteeseen yms. Koska jo pienillä kenkien vaihdoilla ja laukuilla saa jo mekon nättämään ihan toiselle.

Ja ampukaa vain minut nyt, sillä minä teen lohdutus kirppiskierroksen…tämä nenämonitori ei ole parasta fiilistä ollenkaan, olo on kammottava ja siksi valitsin asukseni mahdollisimman mukavan mutta tyyliseni asun. kotiasuni on tällä kertaa yhdistetty secondskin leggareihin, alle laitoin harmaan poolopaidan lämmittämään, takiksi valikoitui takki, jonka olen hankkinut aikaa sitten ilttishommiin ja lajkaan sujahti mun lemppari talvinilkkurit. Rento kipulaisen asu… Kaikki näistä vaatteista on nähty blogissa, osa useammin, osa muutaman kerran.

Ihanaa päivää kaikille!
-Melissa-

22 kommenttia

 1. Minna S. kirjoitti:

  Halaus sinulle <3

 2. Onneli Winter kirjoitti:

  Toivotaan tervehtymistä 🙂 Ei me kaikki blogeja puuhaavat olla shoppailijoita, monikin käy kirppareilla ja kierrättää <3 Ei aina tarvitse olla uutta koska jututhan on uutta 🙂 Iloa kuitenkin päiviin ja nautitaan auringosta.

 3. tiiyja kirjoitti:

  Halaukset ja voimia. Ei kaiken tarvitse olla uutta. 🙂 Tein tänään pitkästä aikaa muutaman piristävän kirppislöydön. Ja ihan vain piristääkseni itseä, vaikka ihanaa myös ilahduttaa muita. Blogeissa on kiva nähdä myös sitä, miten voi hyödyntää vanhoja vaatteita ja tavaroita uusin tavoin. 🙂 Tsemppiä viikkoon.

 4. Jael kirjoitti:

  Tsemppihalaus, toivottavasti vointisi kohenee. Minä en kauhasti shoppaile, no paitsi raaka-aineita ruokiin;D Oikein ihanaa loppuviikkoa kaikesta huolimatta sinulle.

 5. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Lifestylepuolen hyvin satunnaisena lukijana se, että onko jutussa esitelty asu uusi tai vanha ei ole minulle mitenkään merkityksellinen asia. Joskus päädyn tämän genren blogeihin jonkun sattuman kautta ja jos esitelty asukokonaisuus näyttää kivalta/inspiroivalta, niin hyvä. Useimmitenhan kuitenkaan ei juuri niitä vaatekappaleita joita esitellään ei löydy kaupoista eikä netistä, joten sitä kuitenkin hakee lähinnä samantyyppisiä, joko omasta kaapista tai kaupoista.

 6. Mia Malmi kirjoitti:

  Tsemppiä kovasti ja toivottavasti vointi paranee pian! Itse olen kierrätyksen kannalla ja vaikka olen ns.tyylibloggari, niin paljon käytän vintagea ja yhdistelen uutta ja vanhaa asukuvissa. Käytän myös vaatteet ja asusteet aika lailla loppuun, enkä yleensä osta kuin tarpeeseen. Naisten tarpeethan tosin tiedetään loputtomiksi…

 7. Minna M kirjoitti:

  Tsemppiä! Instakuvan nähtyäni tulin lukemaan, mistä on kyse. Minä olen joskus ollut aikamoinen himoshoppaaja, niistä vuosista on onneksi paljon muuttunut. Ilo on nähdä myös, miten kuopus riemuitsee siskon vanhoista vaatteista. Ei kaipaa uusia.

 8. Melissa kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 9. Melissa kirjoitti:

  Tuo on aivan totta, että juttu on se uusi juttu 🙂

 10. Melissa kirjoitti:

  Kirppikset ovat niin ihania. Itsellä on paljon kevättä rinnassa ja on tullut kivoja kevät juttuja hankittua.

 11. Melissa kirjoitti:

  Itsellä jäänyt ruokapuoli kokonaan kun en ihan kaikkea nyt oikein jaksa.

 12. Melissa kirjoitti:

  Totta, kirppis ja käsityöblogien vaatteita harvoin saa mistään hankittua, pitää joko tehdä tai etsiä kirpparilta samantapaiset.

 13. Melissa kirjoitti:

  Tyyliblogisteille on helppo yhdistellä vintagea sekä uutta halutessaan tai sitten keskittyä jompaan kumpaan, riippuen omasta ajattelustaan.

 14. Melissa kirjoitti:

  Sama itsellä, kova himoshoppaaja, olen tavallaan vieläkin mutta kierrän mieluiten kirppareita. Meillä kuopus myös rakastaa isoveikan vaatteita vaikka heillä onkin iso ikäero ja kroppakin on ihan eri mallinen.

 15. Lea/kiertoidea kirjoitti:

  Huomenta Melissa, halaukset minultakinkin ja tsemppiä! Täällä puolestaan tasapainoillaan kipirauhasen vaajatoiminnan lääkityksen kanssa, ei tahdo asettua oikealle tasolle millään. Olen myös pohtinut tuota aina uusien tuotteiden hankintaa ja niistä bloggamista, ei ole oikein minun makuuni koska ei ole arvojeni mukaista. Kirppishankinnat sentään ova ekologisempia ja vaatetusalan ihminen kun rakastaa vaatteita, niitä on vaikea olla hankkimatta 😀

  Minusta nuo stailausvinkit ovat siis hyvä idea 🙂 Blogijuttujakin mietin – tarvitseeko aina olla uutta juttua? Hyvä idea kestää aikaa, mieleen tulee esimerkiksi Hääräämön Laura, joka säännöllisesti jakaa vanhoja postauksiaan. Joka tapauksessa, kaikenlaisia postauksia tarvitaan.

 16. Melissa kirjoitti:

  Olen myöskin ottanut hiukan mallia Lauralta ja postailen silloin tällöin vanhoja postauksia sekä teen koosteita blogiin, jotta uudetkin lukijat pääsevät noihin vanhoihin juttuihin kiinni. Nyt on pyydelty paljon noita tuunausjäte juttuja ja ajattelin niistä koota juurikin tällaisen koosteen, jossa on niin pienille kuin isoille paloille ideoita. Tuo stailaus juttu on pyörinyt mielessä todella pitkään ja nyt tarvitsee vain mennä toteutuksen puolelle tässä asiassa.

 17. Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti:

  Hei Melissa, paljon voimia ja tsemppiä! Minusta on kiva, että kirjoittelet, vaikkei olisi mitään uutta. Voisin koettaa itsekin vähän samaa tyylipostausmeininkiä ottaa käyttöön. Aurinkoista kevättä!

 18. Melissa kirjoitti:

  Joo, olen koittanut paljon miettiä jotain toisen tyyppistä sisältöä blogiini, joka toimisi kaikkein parhaiten juuri minun ekologisen ajatuksen pohjalta ja niiden postailu voisi olla kyllä oikeasti tosi kivaa puuhaa monin tavoin. Silloin lukijat myös näkisivät, että niitä vaatteita oikeasti käytetään mitä teen tai ostan. Se ei aina ihan välity blogistani.

 19. Tuula's life kirjoitti:

  Voimia ja tsemppiä sinne! Minä ihailen ihmisiä, joilla on tarmoa käydä kirppiksillä ja löytää sieltä omantyyppisiä vaatteita. Ja vielä, kun osaavat niitä korjata itselleen sopiviksi. Se on sitä oikeaa ekologisuutta. Jo olemassa olevan käyttämistä. Kirjoita ihmeessä niistä jutuista blogissa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

 20. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 21. Diina-Maria kirjoitti:

  Ihania kuvia ja paljon energiaa ja tsemppiä sinulle! 🙂

 22. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *