Hae
VillaNanna

Laatikkoprojektin tiimoilta

Laatikkoprojektin tiimoilta

Laatikkoprojektin tiimoilta tein pojan liian pienestä paidasta sekä ilmaisosastolta löytyneestä verhokapasta itselleni mekon. Näitä mekkoja on tullut tehtyä paljon. Tai yleensä teen ne paidasta ja hameesta. Mutta nyt ei ole sellaisia hameita laatikossa, joita voisi kiinnittää tuohon paitaan, joten oli hyödynnettävä verhokappa siihen hommaan. Lopputulos on aika kiva.

Laatikkoprojektin tiimoilta

Olen siitä useasti sanonut, että kun lähtee tuunaamaan, niin kannattaa ihan ensin vaikka tuunata niin, että yhdistää paidan ja hameen mekoksi. Toki aina kannattaa myös hiukan muokata sitä paitaakin, jos se on vähän jo levahtanut. Tätä paitaa en muutoin muokannut kuin helmastaan. Näin sain mekkoon hiukan muotoa ja on kivempi kuin vain suoraan yhdistettynä. On enemmän mekkomaisempi näin.

Tarvikkeet:

  • vanha paita
  • verhokappa

Tee näin:

  • Leikkaa paidan helma epäsymmtriseksi, edestä lyhyemmäksi kuin takaa. Tai sitten sivu lyhyemmäksi ja toinen sivu pidemmäksi. Miten itse tykkää.
  • Mittaa verhokapasta sopivan mittainen pala.
  • Ompele lyhyet saumat yhteen verhokapasta.
  • Ompele rypytyslanka.
  • Sovita verhokappa paidanhelmaan ja rypytä tasaiseksi.
  • Ompele kiinni.

Jos taas sinulla on hame, niin purkaa ensin vyötärökaitale pois ja vetoketju, jos on ja ompele sauma kiinni. Tämän jälkeen voit kiinnittää rypytyslangan ja ommella samoin kuin tuossa ylempänä on ohjeistettu. Jos hameessa on kuminauha, niin leikkaa vain kuminauhaosan pois. Sitä voi käyttää sitten johonkin muuhun. Eli tällaisen mekon voi tehdä monella eri tavalla riippuen mitä materiaalia kotoa löytyy.

Oi laatikko, laatikko

Olen kyllä aika yllättynyt siitä minkälaisia materiaaleja tuolla laatikossa oikein on. Toivonkin, että saisin kaikista mahdollisista jotakin kivaa tehtyä. Leikkuuhommia onkin tehty odottamaan ompelua. Mutta vielä pitäisi ymmärtää käyttää laatikossa olleiden kassien sisältöjä. On meinaan paljon koristenauhoja, vetoketjuja yms. Mitä voi kiinnittää joko tarkoitusta varten tai sitten koristeeksi.

Reissulle pakkasin parit laatikkoprojektin työt mukaan. Odotankin kovin, että pääsen kuvaamaan niitä. Tarvitaan vain se lämmin päivä. Ihan kaikesta ei ole tulossa vaatetta, osa muovautuu joksikin muuksi ja osa jää materiaaliksi kaikesta huolimatta. Jää nähtäväksi mitä kaikkea niistä voi sitten lopulta tehdä. Nyt olen joitain vanhoja vaatteita käyttänyt ihan vain vuorina koirien jutuissa. En usko, että niistä tulee mitään muuta. Sen verran on jotkin materiaalit huonokuntoisia, ettei kannata niistä sen ihmeempiä tehdä. Odotan jo, että pääsen koneen eteen ompelemaan.

Laatikkoprojektin tiimoilta

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Laatikkoprojekti

Lumpuista nenäliinoja ja trikookudetta

Aina ei onnistu vaikka tekisi mitä

2 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    Kyllä sitä joskus itsekin yllättyy, mitä kaikkea löytyy omista kaapeista ja laatikoista 😉.
    Ihana kesämekko!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *