Hae
VillaNanna

Uusi matka journal

Uusi matka journal

Uusi matka journal valmistui kesällä meidän kurssilla. Pidettiin siis jälleen kesäkuussa nuorille junk journal -kurssi ja voi miten upeita töitä he tekivätkään. Parasta oli, kun koko porukka vaipui flow tilaan, eikä huomattu ollenkaan ajan kulumista. Ensimmäisen päivän jälkeen nuoret toivat mukanaan kotoaan kaikenlaisia kivoja papereita sekä ”roskaa”. Jokainen olikin sitä mieltä, että enää ei voi mitään heittää pois, kun siitä voi tehdä kirjan tai jotain kivaa kirjaan.

Uusi Matka journal

Oman kirjan aloitin ihan sillä, että kirjan kannet ovat muistaakseni jonkin meikkipaketti tai sitten se oli suklaapaketin. En nyt tarkkaan valitettavasti muista mistä ajatus lähti. Marmoroin osan kirjan sivuista ja osan taas kahvivärjäsin. Näin saisin sisälle kivoja erilaisia sivuja. Sivuja ei kannata laittaa yhteen nippuun kuin 7-12 muuten kirja avautuu aivan liikaa. Tosin omani vuotaa pahasti jo yli kun sinne lisääntyy niin paljon asioita. Nuoret pääsivät tekemään myös feikki riisipaperia. Eli paljon kaikenlaista kivaa kokeiltiin ja opetettiin sekä tietenkin opeteltiin.

Itse ehdin tehdä viikon aikana kolme kirjaa, joista tämä yksi on nyt käytössä. Kaksi muuta valmistui ihan kaikesta jämästä, mitä nuorislta sekä itseltäni oli jäänyt. Ihan niistä kaikista pienemmistäkin silpusta. Meillä oli käytössä myös erilaisia leikkureita, joilla saimme elävyyttä kirjoihin. Jokainen teki ihan omanlaisiaan. Neuvoimme vaan miten eri kohdat tehdään ja miten sivut ommellaan kiinni kansiin. Muun he sai ihan itse tedä sen näköiseksi kuin halusi.

Mihin kirjaa käytetään?

Minullä on juuri tämä kirja matkakirjana. Eli teen erilaiset muistiinpanot meidän matkoista. Kirja on kesän jäljiltä aika täynnä, mutta haluan saada meidän tulevan matkan mahtumaan kirjan sivuille myöskin. Kirjaan taltioin myös muutamia kuvia, jotka printtaan matkaprintterillä suoraan puhelimesta. Näin kirjaa on kiva seurata, kun ei ole pelkkää piirrosta ja tekstiä koko kirja täynnä. Samaan aikaan minulla on varsinainen päiväkirja, jonne taltioin sitten kaikkea enemmän. Taltioin siis elämääni aika moneen paikkaan, kuten tänne blogiin ja päiväkirjojen väliin.

Tosin kirjoissani on myös listoja ja muistiinpanoja. Ne helpottaa niin ostosten tekemistä kuin muutenkin osokäyttäytymistäni. Näin ei tule hankittua myöskään kaikenlaisia herätteitä. Toki herätejuttuihin minulla on muitakin tapoja hillitä niitä, mutta kirjan listoista se lähtee liikkeelle. Näiden kirjojen teko on myös aivan mahtavaa puuhaa, sillä silloin saa itselleen juuri sellaisen kirjan kuin haluaa ja silloin sitä on kiva täyttää.

Kirjan sisälle pääsee kurkkaamaan tästä linkistä. Näette mitä kaikkea olen sisälle jo alunperin laittanut, tosin iso osa on poistettu, sillä tilalle on tullut matkakohteista asioita. Tagit yms. on siirretty toisiin kirjoihin. Eli kannattaa tehdä oikeasti ihan pelkät sivut ja tehdä kaikki söpöt tagit sitten pussiin, josta ottaa käyttöön niihin kirjoihin, joihin haluaa.

Uusi matka journal

16 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Kivalta näyttävä matkakirja. Tuollaiset muistiinpanot matkoilta +pienet paperiset muistot niistä ovat sellaista, mikä myöhemmin palauttaa matkat mieleen❤️Kaunista tulevaa viikkoa Melissa 💐

 2. Nora kirjoitti:

  Askartelu on kivaa. Itse askartelen kortteja ja olen nyt tehnyt jo useamman jopulukortin. Tänään ostin vähän lisää joulukortteihin juttuja. Aion koristella myös kortteihin tulevia kirjekuoria kuviopaperilla ja millä nyt keksinkään, kaksi kuorta olen jo koristellut.

  Tykkään erilaisista kuviopapereista, joita etsin kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista, mutta joskus myös joistain liikkeistä kuten vaikka Tokmanilta, jos löytyy edullisesti. Ostan välillä myös erilaisia nappeja ja muita juttuja, joita voi käyttää korttien teossa.

  Teen kaikenlaisia kortteja kuten joulu-ja syntymäpäiväkortteja, pääsiäis-ja vappukortteja mutta myös vaikka kesäkortteja. Mulle ei tartte olla syntypäivä tai juhlapyhä, että voin lähettää kortin. Harmittaa vain se, että postimerkit maksaa jo melkein 2 €. Yks kortti silloin, toinen tällöin ei haittaa, mutta jouluna ja pääsiäisenä lähetön yleensä useamman kortin ja silloin postimerkkien yhteishintakin on isompi. Monet ei nykyisin lähetä kortteja, mutta meitä korttien lähettäjiä ja korttien tekijöitäkin on vielä ja harmittaa, kun postimerkkien hintaa on kallistunut varmaan juuri siksi, kun moni ei enää lähetä fyysistä postikorttia. Mutta vielä on voinut askarrella kortteja melko huokeasti, vaikka kyllä tähän askarteluun saa uppoamaan rahaakin, jos ei ostaisi tarvikkeita kirpputoreilta tai tarjouksesta yms. Esim. kuviopaperit saattaa uutena ja alkuperäisellä hinnalla olla aika kalliita.

  • villananna kirjoitti:

   Askartelu on tosi kivaa ja parasta on se, kun pääsee siihen flow -tilaan, että tuntuu kuin olisi yhtä sen tekemisen kanssa. Samaan tilaan pääsee helposti ompelemalla myös.

 3. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Ihana idea! Varsinkin nuo taskut kirjasen sivuilla on kätevä juttu, kun ne säilytettävät lippulappuset saa sujautettua sinne talteen.

  • villananna kirjoitti:

   Jep, mun juttu onkin kaikenlaiset taskut, joita laitan kirjaan ja paljon. Työkaverini taas leikkii washiteipillä. Jokaisella siis on omia tiettyjä juttuja joita tykkään laittaa kirjan sivuille.

 4. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Tämä on tosi ihana idea sekä lahjaksi että omaan käyttöön. Jos arjesta saa kauniimman tällä tavalla, niin miksipä ei.

  • villananna kirjoitti:

   Toimii tosiaan myös lahjaksi, sellaiselle joka tykkää kerätä muistoja kirjan kansiin. En ole tosin tainnut koskaan tehdä kenellekään lahjaksi päiväkirjaa.

 5. petra - Sängyn alla kirjoitti:

  Mä tarttisin tuommosen matkaprintterin! Puhelin (ja kamera) täyttyy kuvista ja sinne ne sitten jää muistikorttien sisään unohduksiin… Tuo olis tosi hyvä niin saisi heti pihalle! 😀
  Tää junk juornal on mulle ihan vierasta, mutta jos pääsisin tutustumaan niiden tekoon, ottaisin ehdottomasti meidän 8vuotiaan mukaan, hän varmasti rakastaisi koota oman kirjansa 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Tää matkaprintteri on kyllä kätevä. Toki sitä pitää latailla, mutta muuten oiva peli. Enkä kyllä aina käytä sitä, joskus printtaan kuvia ihan perus printterillä.

 6. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Oi kuinka ihana idea. Tuollaista voisi pohtia itsekin neidille muistoksi reissuista 😍

 7. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  ihana kirja muistoillesi! 🙂

 8. jonna kirjoitti:

  Tämmöset on just tosi kivoja! Ja kätevää ottaa hyötyyn kaikkii jämäpapereita. Haluisin oppia kirjan tekemisen itse että voisi kans kehitellä erilaisia jämäpaperivihkoja. Matkakirjoja oonkin aina tehnyt reissuista, ne jää tällei muistoihin niin hyvin! https://jowisfreelife.blogspot.com/2022/05/matkakirjan-diy-muista-matkasi.html

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, nää on tosi kivoja. Kirjan tekemisessä onkin sitten omat niksinsä miten ommellaan ja liimataan kirjan kansi sivuihin. Ehkä minäkin joskus teen omani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *