Hae
VillaNanna

Virkatut villasukat langanpätkistä

Virkatut villasukat langanpätkistä

Virkatut villasukat langanpätkistä on jokaisen vilukissan the juttu. Syksy on lämpimien ja pehmeiden vaatteiden aikaa. Minulle ihanat villavaatteet tuovat sitä mielihyvää mitä tuo kesällä aurinko ja lämpö. Syksyllä lämpöä tuo villavaatteet ja luonnon ruska, myös vaatteissa. Varsinkin villasukkia alkaa kaivata aika pian kun ilma kylmenee ja lattiat myös alkaa hohkaamaan viileyttä sisälle. Helpoin ja nopein tapa saada villasukat jalkaan on virkata ne. Villasukkia ei voi koskaan olla liikaa, vai mitä?

Virkatut villasukat langanpätkistä

Kotilieden lehdessä oli mahtava ohje, jota oli testattava, näin sain myös tuhottua pieniä langan pätkiä, joita en osannut missään oikein käyttää. Ohje löytyy linkistä ja kannattaa laittaa tämä talteen. Vaikka en ole mikään hyvä virkkaamaan, enkä ymmärrä ohjeita niin siitä huolimatta ohje on aika helppo, joten tällainen paukapääkin sai ihan näköiset sukat väsättyä. Näiden tekoon ei mene montaa tuntia ja siksi näitä tekee kerralla enemmänkin, vaikka koko suvulle…Jos vain jämäkeriä riittää.

Virkatut villasukat langanpätkistäVirkatut villasukat langanpätkistä

Olen todella huono virkkailemaan yhtään mitään, yritystä ei puutu mutta virkkuukoukku ei vaan oikein pysy kädessä ja sitten on vielä kaikki ohjeet. Ne menee täysin yli hilseen, ainakin kymmenen kertaa. Olikin kiva huomata, että tämä ohje oli todella helppo, en kuitenkaan tehnyt ihan niin kuin ohjeessa oli kun en kaikkea tajunnut mutta sovelsin ja lopputulos on oikein onnistunut. Parasta tässä on vielä se, että muistin miten olen ekan sukan tehnyt ja näin osasin tehdä monen monta kivaa sukkaa.

Koska nämä sukat ovat aika tiheät, niin ne ovat myös todella lämpimät. Toki ohjeessa puhutaan tossuista mutta minulle nämä ovat ihan sukat vain. Tästä mallista on tullut myös ihan minun lempparini, johtuen nopeasta valmistuksesta ja toki ulkonäöstä. Eihän näitä ole pakko tehdä langanpätkistä ja pikkukeristä, vaan ihan myös ostaa langat ja tehdä oman näköisiä. Itse taas tykästyin näissä juurikin tuohon räsymatto ilmeeseen. Se jotenkin tuo niihin särmää ja asennetta. Parasta tässä on se, että joukossa on oikeasti 20 vuotta vanhoja langan loppuja. Esimerkiksi nuo ruskeat raidat. Olen aikanaan neulonut ruskean ribbineuleen, jonka olen myöhemmin purkanut ja käyttänyt langat muuhun. Loput jämät piiloutui näihin sukkiin. Aika mahtavaa.

Virkatut villasukat langanpätkistäVirkatut villasukat langanpätkistä

Oikein ihanan pehmeää ja lämpöistä syksyä kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: instagram, Facebook

14 kommenttia

 1. Paula kirjoitti:

  Ihana (ja käytännöllinen!) idea! Laitetaan korvan taakse, kun löytyy taas aikaa. 🙂

 2. Jael kirjoitti:

  Aivan ihanat sukat:) Mun sukankutomishistoria loppui lyhyeen,muistaakseni 2. luokalla, kun kaikki muut saivat sukkansa valmiiksi aika nopeasti ja minä paljon hitaammin;D

  • villananna kirjoitti:

   Voi harmi. Jokainen tekee omaan tahtiin, itse en saanut koulussa valmiiksi kuin yhden sukan kun autoin muita…

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihanan värikkäitä villasukkia, itse olen niiden suurkäyttäjä 😀

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Onpa kiva idea, mä käytän kesät ja talvet ainoastaan tuollaisia lyhyitä sukkia, koska varrelliset ahdistaa. Sen vuoksi en juuri käytä villasukkiakaan. Nämä olisi mulle niin täydellinen. Voisin vaikka ostaa jos jaksat tehdä! 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Mulla taas on ihan pakko käyttää villasukkia, muutoin on jalat aivan jäässä 🙂

 5. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Ihanan värikkäät. Villasukissa pitää olla väriä, mitä enemmän, sitä parempi 🙂

 6. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Oikein kivan näköisiä, mutta ovatkohan muuten kuin tossukäytössä virkkattuina turhan paksuja ja jäykkiä?

  • villananna kirjoitti:

   Ei ole paksuja eikä jäykkiä. Itse puhun sen vuoksi sukista kun ei nää tossumaiset ole olenkaan, vaan ihan sukkamaiset.

 7. Hirvonen kirjoitti:

  Onpas ihanan näköisiä sukkia! Hyvä idea hyödyntää langan pätkät. Suositaan paljon villaa, varsinkin merinovillaa lapsille talvella. Taidanpa alkaa siis myös sukan neulontaan! https://webshop.ruskovilla.fi/tryhma/12

  • villananna kirjoitti:

   Meillä ei ole talvea ilman villasukkia. Ne on ihan täydelliset 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *