Hae
VillaNanna

Kierrätysmuoti on paras muoti

Kierrätysmuoti on paras muoti

Minä sanon ihan suoraan nyt, että kierrätysmuoti on paras muoti, sanoi kuka mitä tahansa, niin minä sanon näin. Viikonloppuna pääsin pitkästä aikaa pienelle kirppiskierrokselle ja vaikka sormia syyhysi kovasti, niin otin aika rauhallisesti. Minulla oli ajatus mitä etsin ja mitään muuta ei ole tarkoitus hankkia, vaikka mukaan tuli muutama heräteostos, niin siitä huolimatta nämä herätteet ovat minun ihan ykkösiä.

Minusta on niin ihanaa mennä kirppparille ja etsiä vaatteita, joilla on tarina kerrottavana, ja koska olen niin kasarikimma henkeen ja vereen, on etsinnässä aina jotakin ihanaa kasarivaatetta. Ja tällä kertaa löytyi aika monta sellaista. Toki etsin myös muiden vuosilukujen ihanuuksia, mutta kasari on aina mielessä.

Voiko kasarimuoti vielä sopia iäkkään ihmisen päälle?

Tästä monet puhuu, että, jos pukeudut samoihin vaatteisiin mitä pukeuduin nuorena, niin se näyttää todella hassulle ja sille, että olisi jämähtänyt omaan nuoruuteen. Itse kuitenkin edelleen käytän kasarikaavoja, myös ysärikaavoja todella paljon sekä ostan sen ajan vaatteita.

Kierrätysmuoti on paras muoti Kierrätysmuoti on paras muoti

Kierrätysmuoti on paras muoti

Lauantaina käytiin UFF:n tasarahapäivillä Hakaniemen myymälässä ja tein aika ihania löytöjä. Tämä suloinen vintagepaita päälläni on yksi niistä löydöistä. Parasta tässä on se, että on täysin samanlainen millaisen oma isoäitini joskus kasariluvulla minulle teki, tosin se oli kokonaan valkoinen. Tästä neuleesta tuli aivan lempparivaate ja on tosiaan heräteostos, en tarvitse enempää neuleita. Keskeneräisenäkin on läjä. Tämä käsityönä tehty paita jätti vain ajatuksen siitä, että kukahan tämän on neulonut. Jonkun mummi tai jonkun nuoren ihanan näppärät kädet?

Tästä syystä kierrätysmuoti on mahtavaa ja varsinkin vintagetyyppiset vaatteet, kun ne kertovat tarinaa meille. Jään aina miettimään millaisella ihmisellä kyseinen vaate on ollut, miten hän on elänyt ja miten hoitanut vaatteitaan. Olisin enemmänkin varmasti löytänyt ihanuuksia, mutta väsymys ja nälkä alkoi kutittaa, niin oli pakko napata mukaan vain muutama asia ja lähteä jatkamaan matkaa.

Ihana neule

Paidan kuviointi on helppo ruudukko, joka tehdään oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Pääntie on venemallinen, joka oli kasariluvulla hyvin yleinen pääntie niin tavallisissa paidoissa kuin neuleissa., tämäkin on erittäin hellpo. Malliltaan paita on suora, johon kiinnitetään leveät hihat. Kasarilla ei juuri täysin istutettuja hihoja neuleisiin laitettu, vaan neuleetkin olivat hyvin leveitä ja hihat eivät olleet istutettuja. Nämä isot vaatteet vaativat kylmille keleille samanlaisia päällystakkeja. Nykyisten kapeahihaisten takkien tilalla, on puettava takki, jonka hihat ovat väljät. Ne sopivat parhaiten myös kerrospukeutumiseen.

Kierrätysmuoti on paras muoti

Asuni

Asuni on käytännössä kokonaan kierrätetty. Paita on UFF vintage myymälästä, Hakaniemestä, kengät on Kierrätyskeskuksesta, housujen kangas on tilkku+keskeneräinen lapsen paita, jotka olen saanut vaihdossa, näistä sain kivat ja rennot kesähousut, vyölaukkuni on tehty farkkujen jämistä ja kuuluu farkkujämä projektiini. (lisää tästä työstä tulee myöhemmin) ja Ray Banin aurinkolasit olen voittanut Lasipalatsin kilpailussa. Ne ovatkin ainoat ihan uuden uutukaiset, mutta en niistä mitään maksanut kuitenkaan.

 • Neule, UFF (käsityö)
 • Housut, iste tehdyt
 • Kengät, Kierrätyskeskus
 • Vyölaukku, ommeltu tilkuista
 • Aurinkolasit, voitto

Vaikka olenkin kasariluvun nuori ja jo silloin pukeutunut tällaisiin vaatteisiin, niin minun ei silti tarvitse ihan samalla tavalla pukeutua siltikään, vaan voin yhdistellä vanhoja vaatteita uudella tavalla. Ei minulla silloin ollut tällaisia housuja nyt esimerkiksi. Olisin ehkä pukenut tuon paidan nuorena capreihin tai farkkuihin, tosin, voisin nytkin pukea niin. Mutta koska minulla ei ole capreja ainoitakaan tällä hetkellä, niin puenkin ne näiden ohuiden pöksyjen kanssa.

Aurinkoista päivääkaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Pyöräretki Helsingin keskustaan

Konepajan kortteli siivouspäivä

Kirppistelyn vinkit

8 kommenttia

 1. Annukka kirjoitti:

  Kirppikset on ihania, mutta valitettavasti niissäkin alkaa enemmän ja enemmän olla tarjolla käytettyä pikamuotia. Mutta välillä tekee hyviä löytäjä.

  • villananna kirjoitti:

   Sitäkin on kyllä paljon liikkeellä. Mutta onneksi on noita vintageen erikoistuneita liikkeitä, joissa ei pikamuoti näy.

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Mulle tuli tästä postauksesta sellainen olo, että haluan kirppikselle. Pitkään aikaan en ole kirppiksillä käynytkään.
  Asusi näyttää raikkaan kesäiseltä!

  • villananna kirjoitti:

   Teki niin ihanaa käydä kirppiksellä. Siitä on niin pitkä aika kun viimeksi pääsi.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mä niin odotan, että Kontti taas avaa (tällä viikolla) ovensa 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Älä muuta sano. Samaa odottelen, aja fillarilla suoraan tuohon viereiseen Konttiin 🙂

 4. hannamariav kirjoitti:

  Kirpparit on kyllä kivoja! Harmi vaan että Jyväskylässä ei oikeasti hyviä kirppareita-kirppareita ole kovinkaan montaa etenkään niin, että niihin pääsisi julkisilla. Pari löytyy + toki UFFit yms, mutta sillon kun käy reissussa niin tuleekin mahdollisuuksien mukaan käytyä muiden paikkojen kirppareilla!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  • villananna kirjoitti:

   Täytyy toivoa, että myös sinne Jyväskylään vielä tulee hyviäkin kirppareita. Täällä Pääkaupunkiseudulla on lukuisia tosi hyviä kirppareita, joissa tulee itse käytyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *