Hae
VillaNanna

Maaseudun rauhaan

Maaseudun rauhaan

Pyhäjärven rannalla vieteään miheni suvun joka kesäinen sukukokous, syödään ulkona hyvää ruokaa ja nautitaan elämästä yhdessä. Maaseudun rauhaan on hyvä mennä, heittää stressi nurkkaan ja vain antaa luontoäidin hoitaa sielun muhkurat. Antaa järven laineiden huuhtoa pahaolo ja stressi syvyksiinsä, antaa loiskeiden pestä kyyneleet silmistä, hoitaa ja hoivata. Vesi on parantava voima. Vaikkei sitä voimaa aina tiedä tarvitsevansa.

Härdelli nautti sielunsa kyllyydestä. sai noukkia metsämansikoita ja laittaa ne heinän nokkaan ja siitä suuhun, sai juosta ulkona koko päivän, uimaankin sai hypätä jos halusi, sai heittäytyä luonnonlapseksi kokonaan, sielun ja ruumiin kanssa. Maaseudun rauhaan pitää jokaisen mennä kerran kesän aikana, vaikka vain näin päivän vain. Ei autojen ääniä, vain linnun laulua ja sirkkojen siritystä. Puiden havinaa ja tuulen kuisketta. Hengitä syvään sisään ja ulos ja anna puhtaan ilman hoitaa sinut kunnolla.

Vaikka järvi ei hoida sieluani samoin kuin meren voima, tuoksu ei ole sama, eikä järvellä on samaa ääntä kuin merellä, niin paremman puutteessa myös järvelle on hyvä puhua ja antaa sen hivellä sinua, näyttää suuntaa. Myös järvi osaa helliä hiljaa.

Matkalla pysähdyimme kauppaan, jokainen sukulainen osallistuu ruokapöydän antimien tuomiseen, myös me ja siksi oli pakko pysähtyä käymään kaupassa, mies meni kauppaan Härdellin kanssa ja minä pongasin kirpputorin ja tietenkin oli pakko käydä siellä.

Nappasin mukaani vain yhden vaatteen, käsin ommellun paidan. Aivan ihana paita ja se oli pakko laittaa myös päälle kun sottasin paidan, joka minulla oli päälläni. Oli minulla vaihtovaatteet mukana mutten halunnut niitä laittaa, vaan pakkohan minun oli esitellä upea löytöni heti.

Vatsat on täynnä ja ilta alkaa koputtamaan olkaa, on aika hypätä autoon ja lähteä kotiin Helsinkiin. Pojalle jää ihania lapsuuden muistoja omista sukulaisista, saa leikkiä muiden lasten kanssa ja kokea millaista on nukkua autossa koko kotimatkan.

8 kommenttia

 1. Helena kirjoitti:

  Ihana tapahtuma ja niin upeita kuvia. Luonnon äärellä mieli kyllä lepää ja ajatukset rauhoittuvat. Sukutapahtumat on kyllä tärkeitä.

  • villananna kirjoitti:

   Ne on…Itsellä kun ei ole sukua, niin on kiva nähdä miten miehen suku pitää yhteyttä toisiinsa.

 2. Sorakukka kirjoitti:

  Pyhäjärviä on Suomessa muistaakseni neljä. Missä niistä mahdoit käydä? ? Itse olen kotoisin pyhäjärveltä ja siellä on järvi nimeltä Pyhäjärvi

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä vain, niitä on enemmän. Pyhäjärvellä tämä ei ole 🙂

 3. Marjut kirjoitti:

  Upeat on maisemat kyllä <3

  • villananna kirjoitti:

   On todella upeat maisemat. Tykkään todella paljon käydä tuolla.

 4. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Vedellä on ihana vaikutus sieluun. Itse olen enemmän järvi-ihminen, meret ovat hitusen pelottavia.
  Ihana paita, ymmärrän miksi ihastuit siihen <3

  • villananna kirjoitti:

   Mieheni myös on järvi-ihmisiä, meri on hänelle vähän myöskin pelottava paikka. Se niin riippuu missä on lapsuutensa viettänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *