Hae
VillaNanna

Miten fiksata kirppisvaatetta

Miten fiksata kirppisvaatetta

Joskus käy niin, että löydät aivan mahtavan, ihanan ja kauan toiveissa olleen vaatteen kirpparilta. Mutta siinä on pikkuruinen vika tai ei vikakaan, vaan se ei toimi. Annan sellaisen korjaamiseen pikkuruisen ja helpon vinkin. Tämän vinkin voi toteuttaa monin tavoin, mielikuvitusta kehiin siis. Miten fiksata kirppisvaatetta käyttökelpoisemmaksi?

Pyrin kokoamaan sellaisia super helppoja muokkauksia, joilla voi muuttaa vaatteen ulkonäköä helposti, sekä korjaamaan vaatteen käyttöä. Tällaisia muokkauksia ja parannuksia voi tehdä ihan oman vaatekaapin vaatteillekin, aina ei tarvitse hankkia kirpparilta. Jos haluatte tällaisia lisää, niin niitähän tulee sitten aika ajoin. Näitä kun on kiva myös tehdä.

Kirppisvaate

Löysin jokin aika sitten ihanan jouluisen neuletakin Kierrätyskeskuksesta ja tietenkin neuletakki oli saatava kotiin. Siinä kuitenkin oli asia, jota inhoan todella paljon, nimittäin se, ettei sitä saa kiinni. Toki siihen kuuluisi vyö mutta koska mitään kiinnikettä ei oikeasti ole, niin vyökin on todella hankala kapistus, kun ei tuo takki pysy paikallaan. Tämä vinkki on siis se, että miten ja millä tavoin voi tehdä erilaisia kiinnittimiä, joilla saa neuletakit kiinni, jos niissä ei ole vetoketjua tai nappeja. Näitäkin voi siis lisätä ihan mielin määrin halutessaan mutta muitakin tapoja on.

Tarvikkeet:

 • Neuletakki
 • lasten vanhat valjaat (vanha vyökin käy)
 • villalankaa
 • reikäpihdit

Tee näin:

 • Leikkaa sopivan mittaiset palat valjaista ja tee niihin kahdesta kolmeen reikää reikäpihdeillä. Jos käytät vyötä, tee ihan samoin. Tarvitset siis solkipään sekä vastapään.
 • Mittaa neuletakista oikea kohta, johon haluat kiinnittimen ja ompele kappale käsin villalangalla siihen kohtaan mihin haluat. Valmis.

Miten fiksata kirppisvaatetta Miten fiksata kirppisvaatetta

Toinen vaihtoehto:

Miten fiksata kirppisvaatetta toiseen vaihtoehtoon olen virkannut nappisilmukan ja kiinnittänyt sopivan napin kauemmas reunasta, jotta neuletakki menee kiinni päällekkäin. Tämä on myös todella toimiva ja hyvä vaihtoehto. Kumpikin toimii hyvin.

Tämä neuletakki ei ole kirppislöytö, vaan olen ”perinyt” neuletakin. Takilla on minulle suuria muistoja ja tuo isoja tunteita mieliin. Neuletakki on minulle hyvin tärkeä ja rakas siis. Minulle vaatteet saattavat tulla tärkeiksi juurikin tunteiden ja muistojen kautta.

Miten fiksata kirppisvaatetta

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebook

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mahtavia vinkkejä! Itse hankin tuollaisia avonaiseksi jääviä neuleita varten rintaneulan, mutta vielä en ole ehtinyt kunnolla testata kuinka hyvin se toimii 😀

  • villananna kirjoitti:

   Rintaneula on loistava vaihtoehto, itse käytän samaa mutta tämä on toiminut mulla kaikkein parhaiten siitä huolimatta 🙂

 2. Sorakukka kirjoitti:

  Hyviä vinkkejä jälleen kerran! Kiitos niistä!

 3. Johanna / KoivuTV kirjoitti:

  Onpa kivoja vinkkejä! Valjaat ja vyö näyttävät persoonallisilta villatakin kanssa 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Tuo on totta, että ne valjaat ja vyöt tuo persoonallisuutta neuleisiin 🙂

 4. Jane kirjoitti:

  Kiitos vinkeistä, kiva että saa tuunattua oman näköisekseen kaikkea 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Tuunaus onkin sellainen asia, mikä jokaisen kannattaa opetella. Silloin saa näppärästi vanhalle vaatteelle lisää aikaa. Eikä aina tarvitse isoja muutoksia tehdä tai tehdä kokonaan uudenlaisen vaatteen. Vaan pienetkin jutut riittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *