Hae
VillaNanna

Käsityön teemavuosi 2019 – Kodin kestot

Käsityön teemavuosi 2019 - Kodin kestot

 

Käsityön teemavuosi 2019 – Kodin kestot, paras lahja ikinä, rakkautta ja lämpöä monin verroin korissa.

Onko itse tehdyt lahjat oikeasti kammotus vai voiko itse tehty olla sittenkin se paras lahja ikinä? Miksi itse tehty lahja on monelle kammotus vaikka kaupasta saisi myös saman lahjan? Onko kyse rahasta vai jostakin muusta? Entäpä jos lahjan tekee vanhoja materiaaleja käyttäen? Näitä asioita käsitellään aika ajoin eri Facebook ryhmissä. Erilaisia selityksiä tulee kyllä mutta mitään sellaista todellista järkevää ei oikein kerrota. Ymmärrän toki, jos joka vuosi saa samat villasukat mutta ainahan voi kertoa toiveitaan myös heille, jotka tekevät lahjoja.
Lähestyin tätä helmikuun teemaa lahja ajatuksella, sillä itse tehty lahja olisi minulle ainakin mieluinen, vaikka osaankin tehdä itse erilaisia juttuja mutta olisi kiva joskus saada jotakin tämän tyyppistä mitä nyt olen tehnyt. Tämä teema oli hiukan hankala, sillä meillä käytetään paljon kestoja mutta tällä hetkellä ei ole niin isoa tarvetta, että lähtisin ompelemaan. Toki nenäliinat oli tuossa viime kuussa esillä mutta koska lähja asia nousi myös keskusteluissa, niin päätinkin tehdä lahjapaketin, joka toivottavasti herättää myös hieman keskusteluja siitä onko itse tehty lahja pahin mahdollinen juttu.
Puheet siitä, että itse tehdyt lahjat ovat ällöttäviä, aiheuttaa minussa aina surua. Suuri työ ja vaiva nähty lahjojen eteen ja ne nakataan eteen päin tai pahimmassa tapauksessa roskiin. Siitä tulee todella surulliseksi. Oli sitten kyse ostetusta lahjasta tai tehdystä pitää tietää ja tuntea se henkilö, jolle lahja tehdään. Ja tehdä/ostaa oikeanlainen lahja.

Käsityön teemavuosi 2019 – Kodin kestot

Lahjaan en ole ostanut mitään vaan kaikki muu löytyi omasta kotoa paitsi osa kosmetiikan tekoon tarkoitetut tuotteet jouduin tilamaan. Mutta siitä kirjoitan kuun lopun raportissa. Halusin mahdollisimman ekologisen paketin, joten ostaminen oli se viimeinen vaihtoehto. Ja silloinkin suuntasin ensin Kierrätyskeskukseen. Virkatut osat ovat bambu/puuvilla -lankaa, kori sekä koristenarut on virkattu puuvillalangan jämillä. Lahja sisältää myös kotikosmetiikkaa ja ns. lahjapaketti itsessään on tehty vanhasta pitsiverhosta ja pitsinpätkästä. Olen myös tehnyt sekä koriin, että lahjakassiin pohjaan kovikkeen pahvista ja vanhasta tyynyliinasta. Näin oli helpompi saada lahjat pakettiin ja paketti ei venahda tuotteiden painosta kun on kovitettu pohja.

*****

Lahjakori sisältää:

virkatun korin
Virkatun pesusienen
Virkatun selän pesimen
Virkatun hierontapesimen kahvikuorinta-ainetta varten
Meikinpoistolaput
Nenäliinat ommeltu vanhasta tyynyliinasta –
Täällä
Kaikki pestäviä osia.
Kosmetiikka sisältää: Ohjeet löytyy täältä

Kahvikuorinta-aineen
Vaniljasaippuaa
Kylpypommit
Deodorantin

Minun rakkaat ystävät ovat kaikki ansainneet kylpylätunnelman kotiinsa ja siksi on helppo lähteä tekemään tällaista pakettia ystävälle. Jokaiselle oman näköinen ja oman värinen paketti. Tyttärelle esimerkiksi värit olisi mustaa, valkoista ja harmaata. Oman maun ja tyylin mukaan. Sen verran aina jokainen tuntee ystävänsä ja perheen jäsenensä…Siitä olen aivan varma.

Mitä pidät lahjasta? Kelpaisiko sinulle?


Näiden tekeminen on lopultaan todella helppoa ja yksinkertaista vain pylväitä tai kiinteitä silmukoita. Niitä osaan ainakin tehdä. Muu muoto on tullut sitten vahingossa. Ideoita näihin löytyy Pinterestistä sekä ohjeita Youtubesta. Olen muutamia muokkauksia tehnyt näihin, kuten sen, että pesulaput sekä hierontakinnas ovat kaksinkertaiset. Ovat näin tukevammat ja helpommat käyttää. Nämä on myös aika nopeat valmistaa ja lahjan kokoaminen oli todella hauskaa puuhaa.
Langat löytyivät omasta lankalaatikosta ja koska en ole saanut niistä mitään aikaan, oli tällaiset kestot hyvä idea lähteä tekemään. Joskus on siis hyvä asia, että on hamsteri.

Tämä teemakuukausi lähti ihan vahingossa etenemään, ensin oli tarkoitus julkaista nuo nenäliinat tässä kohtaa mutta jotenkin se ei tuntunut sitten ihan sellaiselle työlle, jonka ottaisin esiin teemakuukautena. Varsinkin kun minulla on kova virkkauskausi tässä ja yritän vihdoin kovasti ymmärtää virkkuukoukun sielunelämää. Olen erittäin tyytyväinen tämän paketin lopputulokseen ja kyllä itseäni ilostuttaisi kovasti, jos tällaisen lahjan saisin ystävältäni.

Käsityön teemavuosi 2019 - Kodin kestot
Käsityön teemavuosi 2019 - Kodin kestot

 

Käsityön teemavuosi 2019 - Kodin kestot
Käsityön teemavuosi 2019 - Kodin kestot

 

20 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Hieno lahja.

 2. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 3. Hanski-Maarit kirjoitti:

  Pelkään myös aina että itsetehty lahja ei kelpaakaan, mutta ei ole koskaan käynyt niin. Itse arvostan ekologisuutta ja materiaaleja sekä vaivannäköä. Mahtavaa on, kun näkee jotain omatekemää ystävän käytössä, niinkuin nyt viimeksi 10 vuotta sitten tekemäni lapaset pääsi lehtikuvaankin ystäväni kädessä ❤️

 4. Lea kiertoidea kirjoitti:

  Oi, kyllä kelpaisi!

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Lahjassa mun mielestä on tärkeintä se, että siinä on huomioita lahjansaaja. Itsetehdyt lahjat ovat ehdottomasti parhaiden joukossa, koska ostettuja lahjoja pystyy itsekin hankkimaan 🙂

 6. Minna M kirjoitti:

  Minä arvostan itsetehtyä. Ja ylipäätänsä sellaista lahjaa, että lahjansaajaa on mietitty. Kierrätetty lahja ei olisi kauhistus, vaan ihastus. Ahdistaa nimittäin tämä kuluttaminen.

 7. satu kirjoitti:

  Kaunis lahja ja tulee varmasti käyttöön 🙂

 8. Jael kirjoitti:

  Itse tehty kaunis lahja on ihana, ja siinä on myös kaunis ajatus mukana. Minullahan on 2 sinun tekemääsi koria jotka voitin arvonnassa, pidän niistä tosi paljon:)

 9. Melissa L kirjoitti:

  Tämä on aivan totta, kyllä tulee ihana fiilis kun näkee jollain sen omatekemän asian käyössä.

 10. Melissa L kirjoitti:

  Itse myös tykkäisin kovasti jos saisin. Itsellä ei ole käsityöihmisiä lähellä 🙁

 11. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 12. Melissa L kirjoitti:

  Se onkin tärkeää, oli sitten kyse ostetusta tai itse tehdystä.

 13. Melissa L kirjoitti:

  Minulle on tärkeää, että teen kierrätysmateriaalista lahjan. Aina se ei toki onnistu mutta pyrin siihen.

 14. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 15. Melissa L kirjoitti:

  Ihanaa, että pidit niistä <3

 16. Mantelilaakson Susanna kirjoitti:

  Ihana lahja!
  Itsetehdyt ovat aina sydämellä ja ajatuksella tehtyjä. ❤️

 17. Melissa kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Näinhän ne on.

 18. isivuosi kirjoitti:

  Ihan mahtava lahjaidea tuo kori, todella hieno.

 19. Melissa kirjoitti:

  Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *