Hae
VillaNanna

Tee se itse-Hame paidasta

Tee se itse-Hame paidasta

Joskus on niin, että haluaisit tietynlaisen hameen, mutta sellaista ei saa kaupasta. Kaapissa sitä vastoin olisi sopivan kuosinen paita, josta hame olisi kiva. Ei auta muu kuin sanoa taikasanat Tee se itse! Juuri sellaisen kuin haluat. Tämä hame on todella helppo valmistaa, et tarvitse tähän edes mittanauhaa. Ainut taikakalu jota tarvitset on sakset sekä ompelukone. Tekemiseen et muuta tarvitse, toki materiaalia tarvitset hiukan lisää, nimittäin sen kuminauhan, mutta se ei tässä kohtaa ole taikakalu.

Tämä paita on aikanaan sukellettu Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, ensin ajatuksena, että vanhempi poika ottaa sen käyttöönsä. Eihän se kaveri siitä tykännyt yhtään, joten paita lensi kaaressa tuuanuspinoon ja sai olla jonkin aikaa siinä, ennen kuin sain päähäni haluta hameen, jossa on sinisiä raitoja. Eihän sitä sitten mistään silloin löytynyt kun sen halusin, joten ei auttanut muu kuin alkaa penkoa omaa lumppulaatikkoa ja sieltä se sitten pilkotti… Minun oma tuleva hameeni.

Tee se itse-Hame paidasta Tee se itse-Hame paidasta

Tee se itse-Hame paidasta

Tämä on hyvin helppo tehdä, aloitteliankin. Tärkeää on se, että paita on suora, ei ladyfit, sekä sen verran iso, että se menee nätisti päälle lantiosta. Eli tavallaan ainut mitta mitä kannattaa seurata on lantion ympärys. Muuta ei oikeasti tarvitse, sillä vyötärölle ommellaan kuminauha. Sen voit tehdä kahdella tavalla, joko tehdä paidan hihoista vyötärökaitaleen tai sitten kiinnittää leveä kuminauha vytärölle suoraan. Kumpi tapa vain on ok.

Tarvikkeet:

 • tuunattava paita, mielellään pitkähihainen, että saa tehtyä vyötärökaitaleen.
 • kuminauhaa noin 2 cm leveää
 • sakset
 • ompelukone

Tee näin:

 • Leikkaa paita kainaloiden alta (jos olet ennen tuunaillut, voit hyvin leikata pidemmälle, lähelle pääntietä, kaarra vain lantiohyvin)
 • Leikkaa hihoista vyötärökaitale 5cm leveä ja pituus sama kuin hamekappaleella.
 • Ompele saumurilla vyötärökaitale kiinni hameen vyötärölle
 • Jätä pieni aukko, jotta saat pujotettua kuminauhan vyötärökaitaleen sisälle.
 • Mittaa vyötärösi mittainen pätkä kuminauhaa ja pujota se vyötärökaitaleen sisälle.
 • Sulje aukko ja hame on valmis.

Voit myös hyödyntää paidan jämiä ja ommella vaikka taskut hameen etukappaleelle. Kaikki kannattaa hyödyntää. Loppu materiaalista voit samalla ommella vaikka pipon tai hanskat. Pipo on aloittelijalle erittäin helppo, lapaset taas vähän haasteellisemmat. Jos paidasta löytyy merkkejä yms. koristeita, kannattaa ne napata talteen ja ommella vaatteeseen takaisin.

Mahtavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Villapaidan uudet kuviot

Vanha poncho hameeksi

Vanhoista farkuista hame

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Taas kiva toteutus:) ON kyllä suuri lahja kun osaa tehdä itselleen vaatteita.Tel Avivissahan on kokonainen katu täynnä kangaskauppoja, ja aina kun menen ohi niin harmittelen etten osaa tehdä vaatteita.

 2. Marjut kirjoitti:

  Näyttää tosi mukavalta ja hienolta, tuo tasku tossa on tosi kiva. 🙂

 3. Jasmin kirjoitti:

  Oon niin huono käsitöissä et kateellisena aina katon näitä postauksia miten muut osaa! ❤️ Todella upeeta jälkeä!

  Onko sinulla joulusuunnitelmia?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Matkalle ei nyt pääse, niin varmaan kuitenkin tässä Suomessa jonnekkin mennään, jos ei korona sitten muuta suunnitelmia ja on oltava kotona.

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Loistavasti onnistunut tuunaus. Kätevää kun on niin kätevä käsistään 🙂

 5. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tosta tuli tosi hieno! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *