Hae
VillaNanna

Riika

Riika

Riika on suloinen ja kaunis kaupunki Daugavan joen suulla. Latvian pääkaupunkia kutsutaan myös Balttian helmeksi. Riika löytyy myös Unescon maailman kulttuuriperintö -luettelosta.  Riika on vanha kaupunki, arkeologisten kaivausten mukaan Riiassa oli kauppakeskus jo 100 -luvulla eaa- Riika on kuulunut myös Hansakaupunkeihin ja joutunut Puolan, Saksan ja Venäjän vallan alle. Nyt itsenäinen Riika rakentaa tulevaisuuttaan monikulttuurisena Euroopan kulttuuripääkaupunkina.

Riian tärkeimpiä nähtävyyksiä on vanhakaupunki, siellä esimerkiksi pyhän Pietarin kirkko on nähtävyys, jonka ylätasanteelle pääsee hissillä 123 -metrin korkeuteen. Vanhan kaupungin alueella on monia vanhoja upeita kirkkoja, joihin voi tutustua. Mustapäiden talo löytyy myös vanhankaupungin alueelta. Riian keskustasta löytyy Vērmanes-puutarha, joka on vanhin julkinen puisto. Lukuisat museot ympäri Riikaa tuovat turisteja ympäri maailmaa tutustumaan tähän kauniiseen kohteeseen.

Riika Riika

Riika

Riika on minulle jo tuttu kaupunki, olen siellä vieraillut tyttäreni kanssa vuonna 2012, mutta miehelleni ja pojalleni tämä oli ihan eka kerta. Koska en ole voinut koskaan suositella Riikaa kenellekkään, niin odotukset eivät olleet kovin korkeat. Matkaan lähdettiin ihan siitä syystä, ettei Krakovaan ollut aikaa ja koska pääsi meriteitse näppärästi. Lentolippuja ei meillä tämän kaupungin vuoksi haluta maksaa.

Oli kuitenkin kiva nähdä, että kerjäläiset on siivottu muualle, pois turistien silmistä ja kadutkin ovat nyt puhtaat, ei roskakasoja joka puolella ja hajukin on miellyttävämpi mitä ennen. Asukkaiden kanssa pyrin olemaan etäällä, sillä en viimeksi saanut kovin hyvää palvelua. Vein mieheni ja Härdellin lähinnä niihin paikkoihin, joissa olin viimeksi. Pois jäi Kosher ravintolassa syöminen, sillä siihen ei ollut meillä aikaa ollenkaan.

Oli kuitenkin kiva nähdä miten paljon parannuksia kuitenkin ollaan tehty kaupungissa, vaikka edelleenkään en kaupungista välitä, se antaa minulle vieläkin hyvin negatiivisia viboja, mutta koska osa Latvian historiasta kiinnostaa minua, niin lähdemme sen historian perään mieheni kanssa vielä uudestaan, mutta olemme silloin yötä. Menemme samaan hotelliin, missä vietimme viikonlopun tyttäreni kanssa. Monet ravintolat olivat vielä kiinni kun saavuimme Riikaan, eivätkä ovautuneet koko päivänä. Se oli vähän sääli, sillä meillä oli ensin tarkoitus myös istahtaa jossakin herkuttelemassa. Riika oli muutoinkin aika tyhjä turisteista, mitä nyt suomalaisia vilisi joka puolella.

Riika Riika Riika

Riika

Missä me vierailimme?

Vaikka en Riiasta tykkää, niin se on Tallinnan lisäksi ihan kiva päivävierailu kohde, tavallaan viidessä tunnissa luulisi jo jotakin saada irti kaupungista. Ihan hirmuisesti ei ehdi museoihin yms. tuossa ajassa, eli kannattaa ne pari asiaa valita valmiiksi, joissa haluaa vierailla. Meidänkin kohteena oli Zepelin hallien takana oleva museo, mutta koska museo on ulkomuseo, niin sään epävakaisuuden ja sateisuuden vuoksi me emme sinne sitten koskaan menneet. Keksityimme vanhaankaupunkiin, ostoskeskukseen ja Zepelin halleihin. Ne halusin esitellä pojille, kävimme myös hiljentymässä Riian ainoassa synagogassa, jonka historiasta kerroin Härdelille.

Vanhakaupunki sijaitsee muutaman kilometrin päässä satamasta ja vanhaankaupunkiin on kiva kävellä puistoa pitkin. Riikan puisto on todella kaunis ja näkemisen arvoinen. Voit vaikka hypätä jokiveneen kyytiin ja lähteä pikku risteilylle sen kanssa. Vanhaankaupunkiin voi kävellä myös rantaviivaa pitkin, itselle se oli aivan liian hälyinen paikka, sillä vieressä kulkee vilkas päätie, siksi valitsimme puistotien.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

20 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tämä on ehdottomasti omalla matkustuslistalleni, toivottavasti ihan lähivuosina saisi sinne suunnattua 🙂

 2. Katja //Valkoisen vuoren rinteillä kirjoitti:

  Ihana kun kerrot aidon rehellisesti tästä kaupungista, virkistävää luettavaa! Moni vastaava kaupunki olisi kiva nähdä, vaikkeivat olisikaan niin top 10 joukossa. Itse aina tykkään valokuvata reissuissa paljon, ja silloin juurikin se rosoisuus ja todellisuus ovat niitä parhaita kuvauskohteita. Mutta hei aivan ihanilta näyttää nuo värikkäät talot !!

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Mulla on ihan sama juttu, että vaikka joku paikka ei ole kiinnostuksen kohde, niin haluan silti nähdä paikan.

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Jos koronasta syntyi jotain hyvää, niin ainakin tämä laivareittien monipuolistuminen on sitä! Itse olen lähdössä ensi viikonloppuna Maarianhaminaan, nyt kun kerrankin sinne pääsee helposti suoraan Helsingistä ajamatta ensin Turkuun (ja sitten taas paluumatkalla takaisin Helsinkiin).

  • villananna kirjoitti:

   Totta, monipuolisempaa risteilyä ollaan tässä paljon odotettu.

 4. Jael kirjoitti:

  Riika on aina ollut paikka missä haluaisin käydä. Veljeni kävi siellä aikoinaan paljonkin ja piti kaupungista paljonkin. Miksi muuten et pidä Riiasta`? Kuvissasi kaupunki näyttää tosi upealta.

  • villananna kirjoitti:

   Se on se yleinen ilmapiiri siellä, mistä en niin välitä.

 5. Diiskuneiti kirjoitti:

  Olen jo monta vuotta suunnitellut menoa Riikaan, mutta olen kuitenkin sitten aina päätynyt johonkin toiseen kohteeseen. Kiitos postauksesta, Riikaan on kyllä ehdottomasti matkattava kun ja jos korona laantuu kokonaan 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Meilläkin tie vie aina Krkaovaan, mutta nyt se ei onnistunut.

 6. Riitta reissaa kirjoitti:

  Kivoja kuvia Riikasta! Hämmentävää nähdä kadut noin tyhjinä turisteista. Mutta olipa teillä tilaa liikkua ja tutustua paikkoihin.

  • villananna kirjoitti:

   Oli kyllä tosi erilaista, kun kadut oli tyhjillään. Ihan erilaista kuin silloin kun olin tyttäreni kanssa.

 7. Sari / matkalla lähelle tai kauas kirjoitti:

  Riikan vanhakaupunki on kyllä upea mutta siltikään ei sytyttänyt kuten naapurit Vilna ja Tallinna.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, totta. Minun kotini taas on Krakova, jonne sydämeni on jäänyt. Riika ei luo samanlaista fiilistä ollenkaan.

 8. Anna kirjoitti:

  Minä tykkään Riiasta ja me keksimme siellä tekemistä moneksi päiväksi. Saimme myös hyvää asiakaspalvelua tai en ainakaan muista että olisimme erityisen huonoa palvelua saaneet mistään. 🙂

 9. Teija / Lähdetään Taas kirjoitti:

  Riika on minunkin matkalistallani. Olen käynyt siellä joskus melkein kymmenen vuotta sitten, ja olisi kyllä aika uusia vierailu. Nyt varsinkin, jos sinne meno on näin helppoa!

 10. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

  Riika olisi mukava kaupunki päästä joskus vierailemaan. Marika on siellä ollut, mutta minä en. Joku pidempi viikonjlopppu voisi olla kiva, niin ehtisi tutustumnaan kaupunkiin kunnolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *