Hae
VillaNanna

Jokakesäinen retki Suomenlinnaan

Jokakesäinen retki Suomenlinnaan

Jokakesäinen retki Suomenlinnaan on jälleen tehty. Poika toivoo pääsevänsä joka ainut kesä Suomenlinnaan. Aina täytyy keksiä eri tapoja kiertää alue, ettei homma mene liian tylsäksi. Riippuu myös siitä ketkä kaikki on mukana siellä. Tällä kertaa olimme kolmistaan ja taas tehtiin asiat toisin.

Jokakesäinen retki Suomenlinnaan

Pojalle tosiaan Suomenlinna on se paikka, jossa käynti tuo kesän, kesä on silloin täydellinen. Mutta haasteita tulee siitä, että miten löydämme uutta alueelta, miten kierrämme, että olisi mielenkiintoista. Yhtenä vuonna keskityimme linnoituksen muureihin ja näköalapaikkoihin, yhtenä vuonna olimme museopäivillä ja jokaiseen museoon pääsi ilmaiseksi, yhtenä vuonna koettiin saarihyppely, yhtenä kertana kiersimme saaren toista reunaa ja toisena taas toista.

Nyt kiersimme kallioita pitkin kohti uimarantaa, uimassa vietimme pitkän tovin, se oli reissun kohokohta ja kun iltapäivästä ruokailun jälkeen olisi päässyt juoksentelemaan muureihin, niin poika sanoi vain, että eipä nyt jaksa enää. Nyt on veto poissa. Niin ihana reissu, ranta oli paras tällä reissulla.

yhtenä vuonna olimme museopäivillä ja jokaiseen museoon pääsi ilmaiseksi, yhtenä vuonna koettiin saarihyppely, yhtenä kertana kiersimme saaren toista reunaa ja toisena taas toista.

Joten sitten sovittiin, että kävellään lauttaa kohti ja lähdemme kohti kotia. Oltiinhan siellä jo koko päivä. Tärkeintä oli, että poika sai kokea jälleen rakastamansa paikan fiiliksen. Onkin hyvä kysymys, että miten sitten ensi kesänä linnoitus kierretään. Miehen kanssa haluttaisiin testailla alueen muita ravintoloita, mutta pojalle se paikka minne pitää päästä syömään on Nikolai. Tosin syksyllä päästiin Panimoravintolaan, kun Nikolai ei ollut enää auki.

Jokakesäinen retki Suomenlinnaan Jokakesäinen retki Suomenlinnaan

Suomenlinnan linnoitus

Suomenlinna on Unescon maailmanperintökohde ja sitä alettiin rakentamaan 1700-luvulla, Suomen kuuluessa vielä Ruotsille. Suomenlinnan historiaan voi tutustua hienosti Suomenlinna-museossa. Ehrensvärd-museo kertoo Ruotsin aikakaudesta linnoituksessa. Molemmissa kannattaa käydä. Kaikkiin museoihin kelpaa myös museokortti. Itse suosittelen museokorttia, jos käy paljon museoissa. Helsingistä löytyy tosin myös paljon ilmaisia museoita, joissa käydä.

Olemme käyneet kaikissa museoissa paitsi tullimuseossa. Sen me jätimme tälläkin kertaa käymättä. Jos sitten ensi kesänä kävisi siellä. Aina kannattaa jättää toiseen kertaan jotakin. Kaikkea ei kannata yhdellä kertaa käydä, näkemistä on niin valtavasti. Jo linnoituksen muurien sisällä hyöriminen vie yhden päivän. Käytäviä on sen verran paljon. Tosin siellä kannattaa kulkea hyvin varovasti, ettei käy niin kuin minulle yksi kesä, kun kaaduin liukkaalle kivelle ja lonkka mätkähti kivelle. Silloin piti lähteä saman tien pois, kipu oli kaamea.

Varaa aikaa koko päivä ja suunnittele vierailu tarkkaan, mitä haluat nähdä ja minne mennä. Siirtyminen on välillä hidasta, jos on paljon turisteja paikalla. Välimatkat ovat myös pitkiä, joten aikaa kannattaa ottaa ja edetä rauhassa. Nähtävää ja koettavaa löytyy kyllä ihan kaikille. Alueella ei saa grillata koskaan, mutta ota kuitenkin viltti mukaan ja eväitä, niin voit levätä välillä ja nauttia hiukan evästä. Näin me itsekin liikumme. Yleensä syödään ravintolassa vasta illalla. Mutta tällä reissulla söimme jo iltapäivällä kun uinnin aikana alkoi tulla isompi nälkä.

Jokakesäinen retki Suomenlinnaan

Aurinkoista tiistaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Kukkahattutäti Suomenlinnassa

Minne lapsi tahtoo lomalla

Seikkailu Kuninkaansaaressa ja Suomenlinnassa

Island hopping – saarihyppely

2 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Kiva nähdä kuvia Suomenlinnasta. Sinne mentiin joka kesä retkelle poikani kanssa, ja myös ulkomaalaiset vieraani vein sinne, niin ihana paikka:)

    • villananna kirjoitti:

      Suomenlinna on kyllä yksi ihanimpia paikkoja. Tähän paikkaan ei vaan kyllästy. Se on täynnä uusia puolia ja kun lapsi kasvaa, niin vierailutkin muuttuvat sen mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *