Hae
VillaNanna

Paperikuusi on joulun hauskin juttu

Paperikuusi on joulun hauskin juttu

Paperikuusi on joulun hauskin juttu ja myös halvin. Tämän kun voi tehdä ihan ilmaislehdistä halutessaan. Tämän tyyppiset paperityöt ovat muutoinkin todella mielenkiintoisia tehdä. Tällaisia joulukuusia voi valmistaa vaikka millaisia ja hauskaa tässä on se, että voit laittaa led -kynttilän tuonne sisälle ja näin koko kuusi loistaa kivasti pimenevässä illassa. Koristeiksi voi laittaa sellaisia koristeita, jotka ovat rikkoutuneet ajan saatossa mutta niitä on vielä helppo hyödyntää askartelussa.

Paperikuuseen tarvitset:
 • Lehtiä
 • Rikkinäisiä koristeita ja koristenauhoja
 • paperiliimaa
 • Kuumaliimaa
 • Grillitikku

Ohje löytyi YouTubesta

Paperikuusi on joulun hauskin juttu

En teistä tiedä, muuta itse tykkään tästä kuusesta paljon. Sen verran muokkaisn omaa kuustani, ettei pohjassa ole ristikkoa, vaan pohja on avoin. Paperi-ideoita löytyy todella paljon ja kannattaa hiukan katsella mikä työtapa itseään miellyttää eniten. Itse ihastuin tähän ihan senkin vuoksi, että tämän voi tosiaan tehdä ilmaisista asioista. Toki liimat sitten maksaa, jos ei omasta takaa niitä vielä ole ollenkaan.

Itse tykkään siitä, että voi miettiä mistä kaikesta materiaalista voi tehdä koristeita ja miten hyödyntää niitä omia roskiaan. Askarteluun voi hukuttaa ison määrän roskia ja muita materiaaleja, jotka useasti menee suoraan roskiin. Kaikkea kannattaa siis kokeilla ja testailla. Tämä kuusi sopii niin hyllylle kuin ruokapöydän koristeeksi.

Paperikuusi on joulun hauskin juttuPaperikuusi on joulun hauskin juttu

Mitä mieltä itse olet? Onko roskien käyttö askartelussa ok? Minusta on ihana nähdä miten roska muuttaa muotoaan ja saa tarpeellisen aseman. Se tulee kivasti käyttöön ja siinä on myös ihania muistoja, ainakin useimmiten. Minulle on ollut useana vuonna ylpeyden aihe se, että olen voinut tehdä ns. kierrätysjoulun. Kaikki lahjoista lähtien on mietitty sellaisiksi, että ne on joko tehty hävikistä, jämistä, vanhoista asioista, myös kattaus, koristeet ja useasti myös jouluaiheiset vaatteet. Kaikissa on vanhan tavaran kosketus tai ainakin sen roskan.

Minusta on todella ihana nähdä miten jokin asia muuttuu ihan toiseksi ja saa tarkoituksen ja uuden elämän uudessa muodossa. Kirpparilahjat ja itse tehdyt lahjat kierrätysmateriaaleista on tänä päivänä muutenkin iso puheen aihe ja monet puhuvat siitä, että voiko sellaista lahjaa kenellekkään antaa, joka on valmistettu vaikka ilmaislehdistä. Itse sanon, että voi oikein hyvin kunhan muistaa antaa sellaisen lahjan, jota saaja arvostaa ja josta pitää.

Askartelun iloa kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. maiju kirjoitti:

  Onpa kaunis kuusi. Aikoinaan olin paperiaskartelija ja tästä tuli ihan vanhat ajat mieleeni <3

  • villananna kirjoitti:

   Nää paperityöt on mulle vähän uusi tuttavuus mutta tykkään tehdä tosi paljon kun pääsee hiukan sisälle hommaan.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tää vinkki pitää ehdottomasti jakaa äidille, joka on innokas käsillä tekemään 🙂

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Hauska idea, pitää jakaa tämä idea siskoilleni 🙂

 4. hannamariav kirjoitti:

  Tosi ihana idea! Jos olisi yhtään enempää pöytätilaa, tekaisisin tälläisen 😀

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  • villananna kirjoitti:

   Joo, sitä pöytätilaa ei tahdo meilläkään oikein olla 😀

 5. Mira Rinne | Voimaannuttajana matkallasi osoitteessa www.fashionpoetry.store kirjoitti:

  Miten ihana idea ja kaunis toteutus! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *