Hae
VillaNanna

Sairasvuoteen tango

Sairasvuoteen tango

Sairasvuoteen tango on soinut meillä viime viikosta asti. Tämä on niitä harvoja hetkiä kun olen kipeänä silloin kun on työvuoroja, yleensä olen kipeänä lomilla ja vapaapäivinä. En kuitenkaan nyt, vaan oli otettava sairaslomaa ja pysyttävä sängynpohjalla vaipuen flunssaan ja sukeltaa omaan maailmaan. Maailmaan, joka ei aina ole ihan mukavaa vaan silloin on aika myös käydä läpi kipeitä asioita ja minulla on tapana myös syyllistää itseäni kipeänä paljon.

Kun kuume laskee

Minulla on monia tapoja piristää itseäni, kun kuume on laskenut sen verran, että kykenen tekemään jotakin. Netflix ja viaplay on kovassa käytössä. Katson leffoja ja kesken jääneitä sarjoja ja teen käsitöitä, joita voin tehdä samalla kun katson ohjelmia. En siis ompele, jos ei käsin ompelua lasketa. Tällä kertaa olen koittanut saada langanjämiä hyödynnettyä ja olen harjoitellut kirjontaa. Ihan ei ole meikän käsiala kohdillaan, enkä ihan tajua miten kaikki tikit tehdään mutta hauskaa puuhaa on ollut. Harjoitusta vain enemmän.

Toinen mitä teen, on suunnittelu, suunnittelen mitä seuraavaksi ompelen tai neulon tai muuta vastaavaa. Tällä hetkellä koitan kovasti miettiä millaisen ruman joulupaidan teen, kun tuo viime vuotinen oli monen mielestä vääränlainen, ei siis ruma joulupaita ollenkaan. Suunnittelen myös kierrätyslahja aiheista postausta, jossa olisi ohjeita ja vinkkejä mitä kaikkea voi tehdä vanhoista lumpuista lahjoiksi.

Tämä ei ole ekopostaus!

MITÄ OLEN KATSONUT?

Pari ohjelmaa ja yksi hölmö peli on toimittanut nyt sellaista hoitohommaa tässä. Torstai ja perjantai meni nukkuessa ja sarjaa katsoessa, lauantaina jo jaksoin pelata ja katsoa leffan kokonaan. Tosin lauantaina olin jo niin levoton, ettei nukkumisesta tahtonut tulla yhtään mitään.

13 Reasons Why

Eka kausi on tullut katsottua jo silloin kun se tuli ja nyt tuli jo kolmas kausi ja katsoin koko sarjan yhdellä kertaa. Tämä kyseinen sarja on aika rankka monella tavoin, se käsittelee hyvin vaikeita aiheita raiskauksista, koulukiusaamiseen ja itsemurhaan. Kausia on Netflixissä kolme. Sarja alkaa yhden koulutytön itsemurhasta ja hänen tekemistä kaseteista. Linkistä löytyy lisää, jos haluaa tietää lisää.

The man with the Iron Heart

Tämä elokuva on kuvaus Reinhard Heydrichin salamurhasta. Elokuva seuraa aika hyvin historiaa, vaikka toki draamaa pitää lykätä mukaan, jotta elokuva jaksaisi kiinnostaa. Minulle Reinhard Heydrich on kuvastanut aina sitä kaikkein suurinta pahuutta mitä on olemassa. Kyllä, hän oli pahin kaikista. Vaikka pidän myös Johann Von Leersiä syyllisenä siihen millainen on Lähi-itä tänä päivänä. Mutta ei mennä siihen. Jos natsit kiinnostaa, niin leffa on sinua varten.

Peli: Taonga

Facebookin pelisovellus, joka oli tarpeeksi yksinkertainen, että olen jaksantut keskittyä siihen edes vähän. Yleensä en kovin kauaa jaksa pelata mitään tällaisia pelejä, mutta tätä on nyt tullut pelattua kun ei paljon muuta ole voinut tehdä, eikä koko aikaa jaksa katsoa toosaa. Peli on ilmainen, mutta toki jos haluaa päästä nopeammin eteenpäin pitää ostella asioita. Itse en ostele kun sille ei ole tarvetta. Peli jää kuitenkin kohta unholaan.

Sairasvuoteen tango

Villasukat

Turkoosit villasukat olen tehnyt jo keväällä mutta se ei haittaa, kun en ole niitä esitellyt mitenkään täällä blogissa aikaisemmin. Nämä villasukat ovat pitäneet hyvin jalkani lämpimänä ja hoitaneet minun Sairasvuoteen tango -ajan flunssaa pehmeästi hyväillen. Varpaat on pidettävä lämpimänä kun on kipeä, näin on minulla aina.

Nyt yritän tämän päivän vielä vain levätä, vaikka olenkin hyvin levoton jo ja kaipaan muunlaista tekemistä kuin sarjojen katsomista ja neulomista. Niin paljon olisi tekemistä, mutta huomenna pitää mennä töihin! Ei auta kuulkaas edes maammelaulu.

Mutta olisi piristävää, jos kertoisit kommenttikenttään mitä sinä teet silloin kun olet kipeänä, tai siinä vaiheessa kun kuumetta ei enää ole.

Muutamissa Facebookin käsityöryhmissä on kovasti valitettu siitä, että miksi ihmiset tekee näitä urheilumerkkien logoja sukkiin. Itse teen vain sen vuoksi, kun vaan teen. Ihan samalla tavalla teen kaikkia muitakin kuvioita. Nyt ei ollut kukkasten aika tai muidenkaan, vaan nyt oli Addumerkin aika. Jotain muuta kuviota ensi kerralla sitten.

Mukavaa sunnuntaita!

-Melissa-

Lue myös nämä: Iloiset villasukat, Pitsiset villasukat, Muita ihania -blogin sukat, Jämälankasukat

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  PIkaista paranemista Melissa:) Ja nuo sukkasi ovat kyllä ihanan väriset:) Hyvää alkavaa viikkoa ja toivottavasti olo silloin jo parempi.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Pikaista paranemista sinne! Täällä pari viikkoa sitten taisteltiin ensimmäisen syysflunssan kanssa :/

  • villananna kirjoitti:

   Nää flunssat on kyllä vihoviimeisiä. Ei ole kyllä toivottua kaveria nämä.

 3. Johanna Huuhtanen kirjoitti:

  Ihanan pirteät sukat! Mullakin on ollut villasukat ja tossut ahkerassa käytössä viime päivinä, kun ilmat on viilenneet. Pikaista paranemista 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Joo, enää ei oikein tarkene ilman villasukkia liikkua. Töissäkin mulla on villasukat lämmittämässä.

 4. Hengittävää elämää etsimässä - blogi kirjoitti:

  Toivottavasti olet jo parantunut tai ainakin parempaan päin <3 Minä luen kipeänä, kuumeen laskettua =)

 5. Sonja kirjoitti:

  Toi 13 reasons why oli tosi hyvä! Mullakin kipeenä ollessa tulee katottua telkkaria 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *