Hae
VillaNanna

Roskasta koriste oveen

Tiesitkö, että roskasta saa hauskoja koristeita oveen? Kyllä, luit oikein roskasta. Mitä se roska sitten on, mistä puhutaan? Roskasta koriste oveen -ajatus lähti siitä, että meiltä löytyy rikkinäisiä joulukoristeita, tekstiilijätettä, jota ei voi lahjoittaa mihinkään ja tällä kertaa ei ole myöskään järkeä tehdä enempään pesurättejä yms. Kaapista löytyi myös Kierrätyskeskuksen jouluaskartelu -pussi, jonka olen ostanut muutamia vuosia sitten johonkin tarkoitukseen, mutta se tarkoitus on kadonnut aijan saatossa jonnekkin.

Kerää kaikki mahdollinen roska työpisteellesi ja suunnittele mitä haluat tehdä ja millaista. Itse päätin lopulta tehdä oveen ihan tavallisen kranssin ja siihen tarvikkeita tosiaan löytyi monen monta. Postauskessa on kaksi erilaista ideaa ja ohjeet, miten tämän voi toteuttaa. Kaikki tarvikkeet löytyivät siis omasta kaapista ja oli todella kiva saada sellainenkin materiaali käyttöön, josta ei enää käyttötavaraa saa.

Roskasta koriste oveen

Roskasta koriste oveen

Tarvikkeet:

 • Pahvia (muropaketteja)
 • trikoovaate (käyttökelvoton)
 • tikkikangasta (joko vanha takki tai sijauspatjan päällinen)
 • neule
 • erilaisia koristeita
 • kuumaliimaa
 • narua

Tee näin:

 • Piirrä muropakettiin lautasta apunakäyttäen ympyrä. Tee sama toisen muropakettiin ja leikkaa ne irti. Muista piirtää ja leikata myös sisempi ympyrä. Liimaa tämä kehikko yhteen. Näin saat tukevamman kehikon.
 • Leikkaa trikoovaatesivusaumoista auki ka pyörittele vaate kehikkoon löysästi. Kun olet löytänyt hyvän mallin, liimaa vaate kehikkoon.
 • Leikkaa tikkikangas noin 4cm levyisiksi suikaleiksi ja kieputa se kehikon ympärille, kiinnitä samalla kertaa myös kiinnitysnaru kranssiin. Käytä liimaa vain taakse, näin päälliosa ei tule liian kovaksi, vaan jää pehmeäksi.
 • Leikkaa neuleesta myös sopivan levyisiä suikaleita ja kieputa ne samalla tavalla krannsin ympärille kuin tikkikankaan.
 • Liimaa koristeita sinne tänne ja anna kuivua hetken. Voit kiinnittää kranssin mihin oveen tahdot. Kranssi kuitenkin säilyy parhaiten sisällä, ei siis ole sään kestävä.

Samalla ajatuksella voit tehdä vaikka millaisia kransseja ihan lahjaksikin, jos haluat. Kokeile ja testaa, hyödynnä kaikki rikkinäinen ja käyttökelvoton näihin boheemeihin kransseihin. Voin luvata, että tästä tulee niin ihana fiilis, kun saa omat roskat käyttöön.

*****

Joulu tulla tipsuttelee kovaa vauhtia ja lomakin tuolla nurkan takana vilkuttelee iloisesti. Odotan lomaa todella paljon ja meidän ihanaa matkaa. Ihan samalla tavoin kuin menneinä vuosina, ei enää joulupostauksia tule blogiin. Siksi olen halunnut kerätä tänä vuonna, niin uudet kuin vanhatkin postaukset teidän iloksenne tänne.

Roskasta koriste oveen

Roskasta koriste oveen

Toinen idea kranssiin on laittaa kaikki kimaltelevat jutut kiinni. Muuten tämä kranssi on pohjaltaan ihan samanlainen kuin neulekransikin. Eli näissä tarvitaan vain mielikuvitusta ja rikkinäisiä joulukoristeita tai vaikka rikkinäisiä koruja. Anna roskalle mahdollisuus muuttua joksikin kauniiksi tai hauskaksi. Tee Roskasta koriste oveen, siitä tulee hauska matka!

Askartelun iloa kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

Lue myös:

Kranssi oveen kierrättäen

8 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kranssit ovat kyllä kivoja – valitettavasti kaikki ulko-ovemme ovat nykyisin lasisia, joten niihin ei kransseja oikein saa kiinni 🙁

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihania kransseja, ei uskoisi mitä kaikkea kätkevät sisällensä 😀

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Roskakranssit 🙂 Tämä on ihan paras tapa tehdä kranssin pohja.

 3. Marjo kirjoitti:

  Kauniita ja ennen kaikkea kekseliäitä kransseja! Meillä on aina ulko-ovessa joku ovikoriste. Jouluna sitten aina joulukranssi.

  • villananna kirjoitti:

   Meillä on myös ulkopuolella oven vieressä koriste, joka on tehty leikkuujätteestä.

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Hyvä idea! Aina ei tarvitse ostaa kaikkea! Meiltä ainakin löytyy kotoa vaikka mitä! Tuo eka kranssi on mun lemppari.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä vain, aina löytyy kotoa jotain millä ei tee enää mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *