Hae
VillaNanna

Lempivaatteeni on voimavaatteeni

Lempivaatteeni on voimavaatteni -postaus on esittely yhdestä vuonna 2016 valmistuneesta ihanan boheemista tunikasta. Tämä oli ensimmäisiä tämän tyyppisiä tuunauksia, joita tein ja sen jälkeen paluuta ei ole ollut. Rakastuin tähän tyyliin palavasti ja intohimoisesti.

Eetin lempivaatteeni kampanja jatkuu blogissani, joka kuukausi esittelen yhden lempivaatteistani ja tänään esittelen lempivaatteeni, on voimavaatteeni. Voimavaate, power dress tarkoittaa vaatetta, joka saa minut tuntemaan itseni vahvaksi ja upeaksi siitä huolimatta, vaikka olo ei sillä hetkellä sitä olisi. On siis oikeasti aika upeaa, että samassa paketissa on lempivaate, kuten myös voimavaate.

Aikaisemmat lempivaatteeni

Eetin lempivaatteeni kampanjan tarkoitus on pysäyttää kuluttaja miettimään pikamuodin aiheuttamia ongelmia ja arvostamaan sitä mitä kaapissa jo on, sekä nauttimaan niistä omista lempivaatteista. Minä olen useasti paapattanut siitä, että miten onnellinen olen siitä, että minun kaapissani on tällä hetkellä vain lempivaatteitani. Kyllä, olen järjestelmällisesti pyrkinyt siihen, ettei kaapissani ole mitään muuta kuin lemppareitani ja nyt ollaan siinä pisteessä, että voin sanoa, että kaappini pursuaa ihania vaatteita, joista kaikista pidän todella paljon.

Lempivaatteeni, on voimavaatteeniLempivaatteeni, on voimavaatteeni

Lempivaatteeni, on voimavaatteeni Lempivaatteeni, on voimavaatteeni Lempivaatteeni, on voimavaatteeni
Lempivaatteeni on voimavaatteeni

Minun lempivaatteeni on tänään ihana, erikoinen ja monenkirjava tunika. Alkuperäisen paidan löysin vuosia sitten Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Paita oli minulle aivan liian pieni mutta tykästyin paitaan kuitenkin niin paljon, että annoin ajatuksen muhia jonkin aikaa, ennen kuin idea koputti päähäni. Paidasta hyödynsin kaikki ne osat, jotka olivat vielä hyödynnettävissä. Korostin paidan omia kuvioita ompelemalla punaista pitsiä, keltaista koristenauhaa käytin myös korostamiseen. Paidan suurentamiseen käytin viskoosin jämiäni ja näin sain kivasti elävyyttä tunikaan. Täytyy sanoa, että ensimmäiseksi tämän tyyppiseksi työksi, tämä on oikein onnistunut tekele. Näin syntyi lempivaatteeni on voimavaatteeni. Monen sattuman summasta.

Yhdistelin paitaan monenlaista kangasta ja pitsiä ja lopulta tästä sekametelisopasta syntyi jotakin, joka on niin täydellisesti minun omaa tyyliäni. Jos aamulla herään surullisena, rumana, olemattomana otuksena ja laitan tämän paidan päälleni, peilistä minua katsoo sen jälkeen nainen, joka on upea, kaunis, kaikkeen kykenevä, voimakas ihminen.

Tunika toteutettu Burda 8/08 kaavalla, mukaillen tosin. Kaava on yksi lempikaavoistani ja tällä on tehty monenlaisia tunikoita ja mekkoja.  Kaava on ihanan boheemi ja siitä saa helposti monen näköistä tunikaa aikaan. Tämän kaavan ihanuuksia olette saaneet ihastella monet kerrat blogin sivuilla.

Koko asu

Asu on koottu monesta erilaisesta osasta, jotka kuuluvat edelleen elämääni ja ovat kovassa käytössä. Pyrin siihen, että käytän loppuun kaikki vaatteet. Valitettavasti aina se ei onnistu, varsinkin kun paino menee ylös ja alas koko ajan, kilpirauhasvaivan ihanuutta. Kaikkea en kuitenkaan halua tuunata ja muokata, joten osa lähtee aina parempiin koteihin.

 • Farkut+nilkkurit: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
 • Neuletakki: KappAhl, 2008
 • pashmina huivi: Tallinna 2013

Minusta on kiva yhdistellä tavallista perusvaatetta rönsyilevään ja ”over the top” -juttuihin. Sellainen on minun tyylini perusta. Rakastan näyttävää pukeutumista ja tämä paita on kyllä saanut paljon huomiota aikaan missä vain kuljenkin tämä paita päälläni.

Lempivaatteeni, joka on voimavaatteeni

Laukku

Kuvissa vilahtaa nopeasti myös farkkuinen laukku, jonka olen tehnyt farkkujen ylijäämästä. Pieniä suiroja ompelin yhteen ja lopuksi ompelin kappaleet kestokassiksi, Kassi on paljon käytössä ja on myöskin yksi lemppareistani. En nykyään enää ompele kasseja, sillä niitä löy4tyy niin paljon joka lähtöön ja toiveissa olisikin laittaa niitä kiertoon…Edes osan. Jos laukut ja kassit kiinnostaa, niin laitan mielelläni niitä teille myyntiin myöskin.

Mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

8 kommenttia

 1. Helena kirjoitti:

  Kaunis tuo tunika. Olen sen verran hifistelijä, että ostan tosi vähän uusia vaatteita kaupasta ja käytän samoja vaatteita kyllästymiseen saakka. Myös kirppiksillä tulee käytyä välillä. Tykkään siis paljonkin vaatteista, mutta niitä ei pidä olla monia satoja kaapissa odottamassa. Onpa upeita asu kuvia sinulla :).

  • villananna kirjoitti:

   Minulle taas vaatteiden kanssa on se, että kerään niitä. Yksikään vaate ei jää käyttämättä, vaikka niitä paljon erilaisia löytyy 🙂

 2. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Ihana vaate ja sopii sinulle todella hyvin. Itse tykkään juuri tuommoisesta pää tiestä, niitä vain on vähän kaupan vaatteissa.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, niitä on vähän kauppojen vaatteissa, vaikka ovat in juttuja.

 3. souliina kirjoitti:

  Siis tuo tunika on todella kiva ja tulee ihan mieleen se Odd Molly-tyylinen tunika:)
  Kaunis kokonaisuus kaiken kaikkiaan!

  • villananna kirjoitti:

   Tuon olen kuullut ennenkin, että mun jotkin tuunaukset tuovat mieleen Odd Mollyn vaatteet 🙂

 4. Anne kirjoitti:

  Olen semmoinen kestokassi Alma että todellakin kiinnostaa ja varsinkin jos on laukku jonka saa kiinni ja pidemmät rivat että helppo kantaa olkapäällä ?
  Rakastan ? itsetehtyjä laukkuja

  • villananna kirjoitti:

   Reppukin toimii hyvin, helpompi kantaakkin. Itse tosin tykkään vartalolaukustakin kun se on helppo heittää takaa eteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *