Hae
VillaNanna

Terveisiä talvisesta Kaliforniasta

Terveisiä talvisesta Kaliforniasta

Heippa kaikille ja terveisiä talvisesta Kaliforniasta, josta olemme juuri kotiuduttu 11 tunnin lennon jälkeen. Lento lähti LAXin lentokentältä 1.1 ja saapui Suomeen Helsinki-Vantaan lentokentälle 2.1. Kone oli hiukan myöhässä, mutta ihme kyllä nukuin lähes koko matkan. Väsymys painaa kuitenkin aika tavalla. Kaliforniassa on myös talvi, joten mikään rantaloma tämä ei ollut, vaikka jouluna lämpötila hipoikin 30 astetta (ei ihan mutta melkein).

Terveisiä talvisesta Kaliforniasta

Nyt on tosiaan uusi päivä ja vielä joudun käymään läpi kuvia, lukijat haluavat saada matkapostauksen ja olenkin päättänyt, että teen muutamasta kohteesta postauksen ja näissä on sitten mukana ruokailut, plussat ja miinukset. Mutta kaikkea en erikseen ala julkaista, koska pienessä ajassa tehtiin paljon ja en kuitenkaan ala kirjoittamaan mistään shoppailusta tai muusta sellaisesta, joka on ollut vain lisäjuttu meidän suunnitelmien välissä.

Missä kaikkialla kävimme?

Näiden lisäksi meillä oli kaikenlaista muutakin, kuten hengailua Venice beachillä, jossa myös asustelimme Disneylandin jälkeen, sekä kierreltiin myös Hollywoodissa. Itse en tykännyt Hollywoodista ollenkaan, oli hyvin ruma ja ränsistynyt paikka. Lemppareita ehdottomasti oli Santa Monican upeat talot, Venice beachin rantabulevardi sekä ostoskatu. Aika ei millään riittänyt kaikkeen, nähtävää ja koettavaa oli paljon ja olisimme halunneet viettää enemmän aikaa myös Venice beachillä.

Terveisiä talvisesta Kaliforniasta Terveisiä talvisesta Kaliforniasta

Vuokra-auto, taksi vai julkinen?

Aina pelotellaan Kalifornian liikenteestä, ajellaan jos jonkinlaisilla romuilla, liikennettä on paljon ja joutuu seisoskelemaan pitkissä autojonoissa monet tunnit. Tätä meille hoettiin myös silloin kun tilattu taksi haki meidät lentokentältä ja ajoi meidät Anaheimiin. Mutta me olimme päättäneet vuokrata auton ja auto osottautui parhaaksi vaihtoehdoksi meille. Näin saimme liikkua vapaammin ja omaan tahtiin. Liikenne ei ollut paha edes ja aika nopeasti oppi miten siellä ajetaan. Mitä tarkoittaa timanttilinja yms. Eli kyllä autonvuokraus on ihan varteenotettava juttu kun lähtee liikkeelle Kaliforniassa. Toki mieheni, joka istuu ratissa ensin jännitti kovasti mutta aika nopeasti hänkin oppi ”talon tavoille”.

Ja tosiaan autoa siellä tarvitaan, kaupunki on rakennettu autoille, ei niinkään jalankulkijoille. Toki monessa paikassa on kapeat kävelytiet, mutta illalla on todella pimeää ja harva käyttää heijastinta. Joten tarkkana saa olla, oli sitten autolla tai jälan liikkeellä.

Mistä sitten ruokaa, jos ei halua ravintoloissa syödä kaikenaikaa?

Venice beachin läheisyydessä on pari isompaa ruokakauppaa Ralphs ja Erewhon market. Viimeksi mainittu on erikoistunut terveysruokiin, joka on tuolla päin nyt muotia. Ralphsissa on vähän kaikkea, terveellisiä vaihtoehtoja löytyi sieltäkin hyvin. Hinnoissa on paljon eroa, joten kannattaa miettiä kumpaa haluaa käyttää. Me päädyimme lopulta Ralphsiin, se oli meille helpoin ja nopein asiointi paikka. Ostimme sieltä siis kaikki meidän ruoat kun tulimme Venice beachille Anaheimin jälkeen. Koska Venice breeze suites hotellissa oli oma keittiö huoneissa, niin tietenkin teimme aamupalat ja keitimme kahvit aina hotelilla ennen lähtöä seikkailuille. Ihan parasta! Ja pakko sanoa, että en voi muuta kuin suositella tätä hotellia, jos haluaa päästä nauttimaan Venice beachin tunnelmasta. Henkilökunta on mahtavaa ja avuliasta porukkaa.

Terveisiä talvisesta Kaliforniasta

*****

Shoppailua Venice beachillä

Abbot Kinney Blvdilta löytyy paljon ja vielä enemmän. Ihania kauppoja, jokaiseen makuun. On käsitöitä, luontoystävällistä, merkkejä, taiteellista. Ihan mitä tahansa löytyy tältä ostoskadulta. Ostoskatu on erittäin vilkas, joten ruuhkiin kannattaa varautua, jos autolla lähtee. Myös parkkipaikan hakeminen tuottaa pientä tuskaa. Joko menee vasta illan hämärtyessä, kun monet lähtee pois tai sitten kävelee, jos on lähialueella hotellissa. Ihmisiä siellä on siis paljon. Ravintolat avautuvat myöhemmin mitä me täällä olemme tottuneet, harvassa on siis lounaspaikat, useimmat avautuu vasta iltapäivästä. Ei toki kaikki, mutta osa. Yksi ravintola, jossa kävimme syömässä pariin kertaan oli Greenleaf kitchen & Cocktails. Ravintola pelasti meidät silloin kun saavuimme Venice beachille ja olimme nälkäisiä ja satuimme löytämään ravintolan, joka oli siihen aikaan auki. Jonoa oli mutta saatiin tilattua hamppariateriat ja söimme hyvällä ruokahalulla.

Terveisiä talvisesta Kaliforniasta

Mahtavaa vuotta 2023!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

12 kommenttia

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

  Kyllä kelpaisi päästä itsekin Kaloforniaan näin talven pimeinä päivinä. Muutamaan kertaan olen Los Angelesissa käynyt, niin voi kyllä helposti sanoa, että auto on siellä aika ehdoton. Julkinen liikenne ei kovin hääppöinen ole.

 2. Minna Vinni kirjoitti:

  No olihan reissu. Itsekkin kerran USAssa olleena oli huigee seurata teidän matkaa. Oltiin tyttären kanssa Miamis jokunen vuosi sitten sydän jäi kyllä sinne. Huigea reissu 😍

  • villananna kirjoitti:

   Oli kyllä huigee meilläkin. Ja uutta reissua suunnitellaan jo. Mutta ensin haluan pariin muuhun kohteeseen ja yksi niistä kohteista on Krakova ja Zakopane.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Toivottavasti pääsen itsekin joskus tekemään tuttavuutta jenkkilään 🙂

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  voi miten ihanan näköistä! 🙂

 5. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Mekin aina yritetään löytää sellaisen majapaikan, jossa on keittiö ja pesukone. On se huomattavasti mukavampi olla, jos on oma jääkaappi ja kahvinkeitin eikä tarvitse aina juosta ympäri ämpäri etsimässä ruokapaikkaa. Myös pyykkikone on hyvä olla, ettei tarvitse raahata koko lomapuvusto mukana. Pääsee huomattavasti pienemmällä matkalaukulla.

  • villananna kirjoitti:

   Mekin oltaisiin voitu pestä vaatteita mutta siihen ei sitten tullut mahdollisuutta, oltiin niin menossa koko ajan.

 6. petra kirjoitti:

  Ihanaa että teillä oli onnistunut reissu! 😊 Mie olen käynyt vähän toisella puolella Kaliforniaa 14vuotiaana, muutamia San Franciscon nähtävyyksiä päästiin katsomaan, mieleen on jäänyt miten illalla tuli tosi pimeä ja viileää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *