Hae
VillaNanna

Haalareissa Gallen-Kallelan luona

Käytiin pari viikkoa sitten haalareissa Gallen-Kallelan luona herkuttelemassa kakun palasille ja kuoharilla. Tai oikeastaan, miehelläni ei ollut haalaria päällä, vaan se haalari oli minun päälläni. Gallen-Kallelan museo on todella upealla paikalla ja siellä viihtyy kyllä todella hyvin.

Pääkaupunkiseudulla on paljon nähtävää ja koettavaa. Kaikki paikat eivät ole kuitenkaan Helsingissä, vaan ympäri Pääkaupunkiseutua löytyy mielenkiintoista historiaa sekä seikkailupaikkoja. Tuossa muutama viikko sitten todistin taas sen, miksi niin paljon tykkään tästä seudusta ja miten paljon se minulle antaa. Täällä voi todellakin viettää koko lomansa ja nähdä ja kokea todella paljon. Useasti tuntuu sille kuin olisi jossakin ulkomailla, niin erilaista löytyy.

Muutama viikko sitten lähdettiin Espooseen päin, tarkoitus oli saada kuvia ja niitähän kuulkaas saatiin. Saatiin hiukan kulttuuria ja historiaa siinä samalla. Olen töissä Espoossa ja useasti ajelemme kyltin ohi, jossa lukee Gallen-Kallela museo ja joka kerta sanon, että tuonne pitäisi mennä. No, nyt sitten mentiin ja saatiin upea päivä upeassa ympäristössä. Sain jopa Krakova fiiliksenkin aikaiseksi itselleni.

Haalareissa Gallen-Kallelan luona

Haalareissa Gallen-Kallelan luona

Tarvaspään linna on jo itsessään upeaa nähtävää, vaikka linna jäikin kesken, se on silti upea ja voisin itse nähdä itseni asumassa juuri tuollaisessa talossa. En usko, että meidän upeaa taiteilijaa tarvitsee sen enempää tässä esitellä. Kallen-Gallelan tietää ihan jokainen vähintään Kalevala aiheisista maalauksista. Kaikki varmasti tunnistaa maalauksen Lemminkäisen äiti. Tuo kyseinen maalaus on vain yksi Kallen-Kallelan teoksista.

Koko museo alue on kokemuksen arvoinen, voit käydä ateljelinassa tai kartanossa lounaalla, kuumana päivänä voit vaikka pulahtaa veteen. Itse tykästyin siihen fiilikseen, joka alueella on. Tämä on se paikka, jonne kannattaa viedä vieraat käymään, kun esittelee Pääkaupunkiseutua omille sukulaisilleen tai ystävilleen. Voin vannoa, että kahvilan kakut ovat suussa sulavia ja ne maistuvat kunnolla.

Haalareissa Gallen-Kallelan luona

Asuni

Haalarini on valmistunut lumppisprojektin tiimoilta 2018 ja haalari on minun yksi suosikki vaatteeni. Ylipäänsä haalarit ovat mun juttu, vaikka tällä hetkellä tulee aika vähän niitä ommeltua. Haalari on tehty Burda Easy kevät/kesä 2011 -kaavalla. Samalla kaavalla olen tehnyt monen monet höusut myös. Kaava on tällä tavoin hyvin monipuolinen, voit tehdä kietaisipaitaa tai kietaisuhousut tai sitten kitaisuhaalarin. Mikä vain itseä innostaa.

 • Haalari: Itse tehty, lakanasta
 • vyölaukku: Itse tehty, farkkujen jämistä
 • Kengät: Tallinnasta
 • Hattu: Kirppis, en muista mistä
 • Aurinkolasit: Fida

Tällaiselle vatsakkaalle mummelille tämä haalarimalli sopii erittäin hyvin. Asu on nuorekas, mutta ei liian teini. Ja näin kesällä on ihanaa tuoda omat kurvit esiin hiukan enemmän. Mitään ei pidä piilotella…

Haalareissa Gallen-Kallelan luona Haalareissa Gallen-Kallelan luona

Haalareissa Gallen-Kallelan luona

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Pihlajasaaren juhannus

Minne lapsi tahtoo lomalla

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Gallen Kallelan museo on kyllä ihanassa paikassa, ja kaunis paikka. USein myös pyöräilin siitä ohi, koska ei ollut kaukana kotoa,vaikka asuin Helsingissä, ja tuo on Espoossa.

  • villananna kirjoitti:

   Se on todella upea miljöö. Ei ihme, että sinne rakennettiin tämä ihana linna 🙂

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Upean näköinen paikka, ihan kuin jossain ranskalaisella Villalla olisit. Ja ihana tuo sortsihaalari myös 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo museo olisi kyllä itsellekin mielenkiintoinen vierailukohde 🙂

 4. Tuula kirjoitti:

  Olen kerran käynyt Gallen-Kallelan museossa kauan sitten. Hyvä kuin muistutit. Jos tänä kesänä Espooseen käy tie (tai myöhemminkin), niin tämä pitää laittaa listalle. Ihania kuvia ja kiva tuo haalarisi. Sopiva kesäisille museokierroksille 🙂
  Heleää viikkoa!

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä kannattaa uudelleen käydä tuolla katselemassa tuota seutua.

 5. Marjo kirjoitti:

  Tarvaspää on ihan meidän lähellä ja itse asiassa tänään kävin kuvailemassa sen ulkopuolella mutta auringonlaskua. Kahvila on uuden pitäjän myötä todella
  ihana paikka. Herkullisia leivonnaisia ja ihana miljöö.
  Täytyykin mennä taas kurkistelemaan myös Gallen-Kallelan töitä tuonne sisälle
  joku päivä. Sinun haalari on kiva!

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *