Hae
VillaNanna

Mistä materiaalini tulee

Minulta aina välillä kysellään mistä materiaalini tulee ja ottaisinko vastaan tavaraa lahjoituksena. Kun alan suunnitella jotakin  vaatetta tai asiaa, niin ihan ensin etsin materiaalia omasta vaatekaapista, toki tällä hetkellä kun materiaalia on paljon, että etsin lumppulaatikostani, ”projekti ensin ja sitten muu” -ajatuksella. Tämä on toiminut erittäin hyvin. Nykyään käyn hyvin harvoin ilmaisosastolla tai Fidan outletissa ostoksilla. Vain jos jotakin tiettyä tarvitsen mutta sitä ei löydy kaapista. Suurin osa materiaalista tulee ystäviltä sekä äidiltäni, jonka kasseissa on kaikenlaisia ihania yllätyksiä mukana, joista ei tehdä mitään vaan tulevat käyttöön sellaisenaan. 
En siis mielelläni ota vastaan lahjoituksia muualta, koska tilaa on rajallisesti, enkä muutenkaan ole innostunut ottamaan vastaan mitä tahansa tavaraa. Otan vain sen minkä tarvitsen, paitsi äidiltäni, joka osaa laittaa kassiin juuri oikeita materiaaleja ja asioita, joita tarvitsen / käytän. Haluankin esitellä tässä postauksessani juurikin äitini antamia materiaaleja. Ne omat suosikit, joita myös varjelen tarkkaan kaapissani. Joukossa on myös asioita, joita haluan käyttää sellaisenaan, ilman tuunausta, kuten kuvissa oleva ihana punavalkoinen mekko. Monessa asiassa on muistoja ja onkin ihana matkustaa ajassa taakse päin ja tuntea auringon lämmon iholla, meren tuoksun, lokkien laulun tai pellon tuoksun, lampaiden päkätyksen. Moni näistä muistoista on noissa materiaaleissa. 
Saan myös kavereiltani valita materiaaleja käyttööni, siksi ei juurikaan tule kierreltyä missään enää kun tavaraa tulee muualta. Toki välillä haluan mennä kirpuille ja valitsenkin paljon tarkemmin, täsmä ostoksia niin sanotusti. Ei siis enää niin, että ”tuo on kiva, siitä voi tehdä joskus jotain” vaan ”tuossa on tuota ja tuota, jota tarvitsen yhden tietyn asian tekemiseen”. Tällä tavoin ei enää tule mitään mikä jää jonnekkin kaappiin muhimaan.

Tässä kuvassa äitini antamia on vain kaksi pöytäliinaa ja kanavatyö. Virkatut ihanuudet olen saanut kaveriltani

Ihana Kontti löytö 

Ja ei muuta kuin ompelemaan!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Elina //Vauhtihirmun elämää kirjoitti:

  Ihanaa, että äitisi tuntee sinut niin hyvin että osaa antaa juuri ne oikeat materiaalit joita pystyt sitten käyttämään 🙂 Ja on kyllä ihania juttuja sieltä löytynytkin, joista alkaa tehdä jos jonkinlaista!

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mitä kaikkea sinä olet vanhoista pitsiliinoista väsännyt? Itseltäkin niitä löytyy eikä sellaisenaan ole tullut käytettyä niin pohdin osaisiko itse näitä jotenkin uusiokäyttää.. 🙂

 3. Melissa L kirjoitti:

  Mulla on niin ihana äiti kyllä <3

 4. Melissa L kirjoitti:

  Niistä voi tehdä oikeastaan mitä vaan. Yhdistää kankaan kanssa ja tehdä vaatteita, voi tehdä vaikka pöytäliinan kun yhdistelee niitä keskenään. Voi käyttää koristeena vaatteisiin (blogissani on monta vaatetta, jossa näitä), ihan mitä ikinä vain keksit. Ota eille ja levitä lattialle, mallaile hiukan ja voit saada määrästä riippuen niistä vaikka sängylle hauskan päiväpeiton. Osat on helppo yhdistää, ei tarvitse virkata.

 5. Teresa Sjönberg kirjoitti:

  Ihanat helmet! Ja tuo suloinen ompelutin. Tuo onkin paha kun menee jonnekin ja niin monesta asiasta voisi tehdä jotain jos olisi vain aikaa ja sitä tilaa. Ihanaa sunnuntaita!

 6. enkulin käsityöt kirjoitti:

  Noista saat taiottua ihan mitä upeaa vaan. Äidit tuntevat tyttärensä 😀

 7. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos. Nuo helmet ovat tosi ihanat ja sopii todella monen vaatteen kanssa 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Kyllä vain. Äidit tuntee lapsensa 🙂

 9. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Aivan ihania retromekkoja, kiva kun pystyy lähipiirin kesken kierrättämään tavaraa 🙂

 10. Melissa L kirjoitti:

  Tämä on kyllä ihan mahdottoman hieno juttu. Harmi vaan kun ei millään raaski kaikkea leikellä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *