Hae
VillaNanna

Helsingin linnoitusketju

Mikään ei ole niin mahtavaa, kuin tutustua oman kaupungin historiaan. Varsinkin kun homma on ihan ilmaista ja siitä oppii paljon kaikenlaista. Meillä on ollut tarkoitus jo pitkään käydä kiertelemässä Helsingin I maailmansodan linnoituksia ja vihdoin se aika koitti tällä lomalla. Tietenkin aloitimme omasta asuinalueestamme tutustumisen ja napattiin pyörät takamusten alle ja pyöräiltiin lähitienoolle. Tämä paikka näkyy hyvin tielle myös, ei ole ihan metsän keskellä mitä jotkin näistä paikoista on.
Alue on aika pieni mutta meillä meni aikaa paikan tutkimiseen kyllä aika pitkään. Pojat innostuivat seikkailemaan kunnolla ja sitä telmimistä oli hauska katsella.

Venäläisten rakennuttama linnoitusketju kiertää Helsingin niemeä, Haukilahdesta Vuosaareen. Linnoitukseen on kuulunut aikanaan 40 tukikohtaa. Nykyään linnoituksista on jäljellä enää rauniot mutta voi vaan kuvitella miltä linnoitteet ovat näyttäneet silloin 1914 kun sota alkoi. Helsinki oli tärkeässa osassa puolustuksen kannalta ja siksi alueelle rakennettiin kunnon linnoitus.
Lisää tietoa Museoviraston sivulta.

Nämä kohteet ovat ilmaisia, maastossa olevia seikkailupaikkoja, joissa todella mielikuvitus laukkaa. Meillä oli vielä hyvin sumuinen aamupäivä kun lähdettiin liikkeelle, se antoi hauskan fiiliksen ja tunnelman reissuun. Meidän reissussa käytiin taisteluita, tällä kertaa ei saksalaisia vastaan, vaan avaruuden hirvityksiä vastaan, kun avaruuden kauhut oli koettu ja eväät syöty, oli vuorossa aavejahti. Jälleen kerran ei tarvitse lähteä tutkimaan raunioita ulkomaille, kun raunioita löytyy ihan täältä omista nurkistakin. Retkeily omassa lähimaastossa on helppoa ja vähän kauemmaskin voi lähteä kun hyppää pyörän selkään. Ottaa kunnolla aikaa, ei mitään kiirettä minnekkään. Näillä eväillä pääsee jo pitkälle. Eikä niiden ruokaeväidenkään tarvitse olla ihmeellisiä, varsinkaan jos ei kovin pitkälle olla menossa, kuten me nyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *