Hae
VillaNanna

Collegepaita ja villakangashame

Collegepaita ja villakangashame

Tänään yhdistetään collegepaita ja villakangashame. Tehdään se pikkuisen toisella tavoin mitä yleensä teen. Tässä hommassa on valittava se over size paita, jotta saa lopputuloksen sopivaksi. Pieni paita tulee aivan liian kittanaksi, joten valitse se isompi vaihtoehto tähän hommaan.

Collegepaita ja villakangashame

Jotenkin innostuin todella paljon tästä tuunauksesta ja on kaikesta huolimatta aivan minun juttuni. Tässä kun availin pahvilaatikoita ja etsin erilaisille materiaaleille paikkaansa, niin satuin nappaamaan yhdestä laatikosta villakangashameen ja collegepaidan. Näin heti, että nämä kaksi laitetaan yhteen, mutta eri tavalla kuin yleensä.

Tarvikkeet:

  • villakangashame
  • collegepaita

Tee näin:

  • Pura paidasta hihat sekä sivusaumat.
  • Leikkaa paidan takakappale irti noin 5-10 cm niskasta alaspäin.
  • Pura villakangashame kahteen osaan (etu-ja takakappaleet)
  • Prässää villakangashameeseen uudet prässit (pliseeraa)
  • Asettele villakankaan uusi osa paidan takakappaleelle ja ompele kiinni.
  • Ompele villakankaan helma nurjalle.
  • Ompele sivusaumat.
  • Ompele hihat.

Yli jääneestä hameesta voi ommella söpön kassin olkapäälle roikkumaan. Pyrin aina siihen, että mahdollisimman vähän jäisi yli. Loput tilkut lahjoitin nuorille töihin. Toki tilkuista voi tehdä vielä vaikka hiusdonitseja, rintanappeja yms. Mitä ikinä keksii, jos ei ole paikkaa mihin jämiä lahjoittaa.

Collegepaita ja villakangashame

Muovin kutistelua ja kestokassien valmistamista

Koska toimin kädentaidon ohjaajana, on minun kokeiltava ja testattava erilaisia juttuja ja tällä kertaa testailin muovin kutistelua. Muoveja on kolme erilaista päällekäin, silitys ei nyt ihan onnistunut niin kuin olisin halunnut, mutta yritys hyvä kymmenen. Kun olin saanut kutistettua muovin, leikkasin ylijääneen osan pois ja leikkasin vuorikankaan sisäpuolelle. Näin lopulta sain vahvan muovipussin, joka toimii pienten ostosten kantamisessa. Kassi kun ei ole mikään suuren suuri, mutta mahtuu sinne hyvin jotakin pientä.

Muovin kutistaminen on hauskaa puuhaa ja sitä on kiva tehdä myös nuorten kanssa. Tosin pitää tosi tarkkana olla sen kanssa, että ei sytytä koko huushollia tuleen. Itse en nyt ihan joka päivä lähtisi tähän hommaan, mutta kivaa tekemistä kuitenkin. Jotain pieniä juttuja on helppo tehdä ja sulatetusta muovista voi tehdä esiemrkiksi vaikka koruja tai sitten ommella jotakin pientä, esimerkiksi penaaleja. Keväällä olisi tarkoitus alkaa sulattamaan muovia nuorten kanssa.

Collegepaita ja villakangashame

Mukavaa sunnuntaita!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

  1. Amalian maailma kirjoitti:

    Miten kekseliästä! Tosi nätti tuli paidan ja hameen yhdistelmästä ja kauniita kasseja😍

  2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Onpa hauska idea! En olisi keksinyt yhdistää näitä kahta vaatetta yhteen luomukseen .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *