Hae
VillaNanna

Kaapelitehtaan museot – Päivän asu

Helsingissä on monta ilmaista museota, mutta monella museolla on päiviä, jolloin sisäänpääsy on maksuton. Esimerkiksi Kaapelitehtaan museoihin on vapaa pääsy, jokaisen kuun viimeinen keskiviikko. Joten eilen oli tällainen ilmainen päivä ja meidän porukka suuntasi jalkansa Kaapelitehtaalle. Kaikki kolme näyttelyä oli erittäin mielenkiintoisia ja varsinkin tuo vanhempi poika pitää päästä mukaan, sillä siellä on hänen tulevan ammatin historiasta hieno näyttely.
Aukioloaika on noin kolme tuntia.

Näyttelyt olivat:

Valokuvataiteen museo
Hotelli-ja ravintolamuseo
Teatterimuseo
Meillä meni museoiden kiertämiseen sen kaksi tuntia, mikä oli meille aika lyhyt aika. Varsinkin kun teatterimuseossa oli niin paljon kaikenlaista mitä sai kokeilla ja touhuta. Senkin vuoksi täytyy tulla uudelleen. Valokuvamuseo kiinnosti miestäni paljon, onhan hän taidepuolen ihmisiä itsekkin vaikka teologiseen on lopulta eksynyt. Ravintolamuseon näyttely oli todella kiinnostava ja oppi aika paljon ravintoloiden historiasta. Mutta kaikkein kiinnostavin oli Teatterimuseo ja mitä kaikkea sai siellä tehdä. Helteinen sää valitettavasti tuntui myös tuolla Teatterimuseossa ja ihmispaljous vei minulta mehut kyllä ihan kokonaan. Tämän vuoksi suosittelen menemään sellaisena ajakohtana tuonne, että ei ole ihan tällaisia helteitä. Vaikka helteistä tykkään, niin joskus tulee huono olla joissakin paikoissa. 
Tuo helle ei kuitenkaan ollut museoiden syy, joten meidän porukka todella lähtee isommalla miehityksellä tuonne uudelleen jossakin vaiheessa. Ehkä syksyllä tai keväällä. Katsotaan. Suosittelen edelleen tutustumaan oman kaupungin tapahtumakalenteriin ja selvittämään miten omassa kaupingissa on ilmaisia museokierroksia olemassa. 
Valitettavasti kuumuus ei ollut hyvä kameralle ja kamera sanoi sopimuksensa irti tuolla reissulla. Osa kuvista on siis kuvattu kännykällä. Kamera voi jo taas hyvin mutta se ei näköjään tykkää yhtään kuumasta.
*    *    *    *    *

Asuni koostui tällä kertaa itse ommelluista viskoosihousuista sekä todella vanhoista kengistä sekä t-paidasta. Trikoopaita on hankittu noin 10 vuotta sitten, se on jo pahasti kulahtanut ja kainaloistakaan ei enää kellastumia tahdo saada pois vaikka miten yrittää. Näistä huolimatta trikoopaita on edelleen käytössä ja tulee olemaan niin kauan kuin ensimmäiset reikäiset kohdat ilmestyy paitaan.
Viskoosihousut ovat Lumppis-projektin tuotosta. Kangas oli jo valmiina lumppulaatikossa kun aloin sinne tyhjentämään muita laatikoita. Menossa mukana oli myös farkkulaukku, jonka olen aikaa sitten tehnyt farkunpalasista. Farkkukassi sai ensiesittelynsä blogissa vuosi sitten ja sitä voi käydä katsomassa täältä.


*    *    *    *    *

Valokuvataiteen museo

Hotelli- ja ravintolamuseo

Teatterimuseo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *