Hae
VillaNanna

Liian pienistä vaatteista yksi sopiva vaate

Liian pienistä vaatteista yksi sopiva vaate

Liian pienistä vaatteista on mahdollista saada sopivaakin päälleen. Tarvitsee vain yhdistellä osia toisiinsa, niin lopputuloksena on kaikkea ihanaa ja rönsyilevää. Tämän super söpön topin olen tehnyt kahdesta pienen pienestä vaatteesta, joihin en olisi itse kyllä koskaan mahtunut. Toppi muokkautui liian pienestä valkoisesta hameesta sekä liian pienestä prodeeratusta topista. Kaavana on käytetty Moda 3/2006 lehden kaavaa. Tosin vain yläosa on otettu kaavasta ja helmaosa on itse hametta vain.

Liian pienistä vaatteista yksi sopiva vaate

Valitettavasti minulla ei ole antaa ennen kuvaa, mielestäni sellaisen olen ottanut, mutta en sitä mistään enää löydä. Useasti käy näin, että minulla ei olekaan alkuperäistä kuvaa vaatteesta vaikka mielestäni olen sen ottanut. Noh, ei mahda nyt mitään. Jos kuva kävelee joskus vastaan, niin sitten lisään sen tähän.

Mutta miten onnistuin saamaan lopputuloksen, joka sopii päälleni?

 • Valitsin ensin miten osat leikkaan ja ryhdyin hommiin. Helmaosa tuli helposti hameesta, leikkasin vyötäröstä niin leveän palan pois, että hame oli jo tarpeeksi iso vyötärön kohdalta. Tämä on siis helppo tehdä jos on tarpeeksi pitkä hame. Ja yläosan takakappaleen leikkasin hameesta ylijääneestä palasta. Yläosan etukappale taas leikkasin topista. Näin sain maksimoitua materiaalit. Näin myös huomaatte miten pieniä kappaleet olivat.

Näin sain itselleni aika söpön helletopin, jota voi käyttää vähän minkä tahansa vaatteen kanssa. Vaikka shortsien tai farkkujen tai hameenkin kanssa. Mikä ikinä sopii omaan tyyliin ja tietenkin materiaalia ja kuosia vaihtamalla topin ilme muuttuu helpostikin.

Tuunauksessa on oma viehätyksensä

Tuunaus on kivaa puuhaa ja yksi mahtava asia on se, että näkee mitä uutta voi siitä vanhasta tehdä. Tulee myös mahtava olo siitä, että se oma liian pieni vaate mahtuu taas päälle, kun on pari pientä muutosta tehnyt. Kolmas juttu on se, että saa koko ajan uutta, vaikka mitään ei ostaisi ja näin pystyy hyödyntämään omat jämänsä.

Itselleni on tärkeää myös se, että voin esitellä kaikille mitä vaateraadoille voi tehdä siitä huolimatta, että ovat jo vanhoja ja pienentyneitä siellä kaapissa. Miten ottaa nämä vaatteet osaksi pukeutumista ja mitä kaikkea näistä ihanista vaatteista voikaan tehdä. Se on monin tavoin kannattavaa, hyödyntää mitä on jo olemassa. Siksi tämäkin blogi on olemassa, että näette miten vanha herää eloon muutoksilla.

Liian pienistä vaatteista yksi sopiva vaate

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Sun blogi on kyllä niin inspiroiva 🥰

 2. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  niin ihanat kengät!

 3. riitta reissaa kirjoitti:

  Tulipa tosi kesäinen ja söpö pusero – toimii tunikanakin!

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Kuinka söpö toppi tuli ja tota voisi pitää vaikka sortsienkin kanssa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.