Hae
VillaNanna

Tissipaita muuttuu keepiksi

Tissipaita muuttuu keepiksi

Välillä löytyy mitä kummallisimpia vaatteita, tällä kertaa tämä villapaita, joka on niin lyhyt, että tissit vilkkuu. Toki tissit myös lerpattaa pitkin lattioita, mutta siitä huolimatta paita on aivan liian lyhyt tällaiselle mummelille kuin minä olen. Siksipä  tissipaita muuttuu keepiksi. Keepiä voi hyvin pitää ihan kotona lämmikkeenä tai sitten ulkona takin päällä. Ihan miten itse tykkää. Ihan valtavasti taitoa ei tässä hommassa tarvita, ehkä vähän silmää mutta ei muuta.

Keeppi

Keeppi on lyhyt yleensä kyynerpäihin asti ulottuva viitta. Keepiä käytetään yleensä juhlaasusteena esimerkiksi morsiuspuvun osana. Tässä asussa ei ole hihoja mutta voidaan laittaa myös napit kanaloiden alle. Keepin voi valmistaa joko neulomalla tai valmiista kankaasta.

Tarvikkeet
 • Paksu neulepaita
 • villalankaa
 • virkkuukoukku

Avaa sivusaumat, sekä hihojen saumat auki. Neulaa kainalon kaari pois, asettele siis sivusauma ja hihan toinen sauma yhteen niin edessä kuin takana. Tee sama toiselle puolelle. Pidä huolta siitä, ettei uuteen saumaan tule kulmia.

Ompele saumat yhteen joko saumurilla tai tavallisella ompelukoneella. Huolittele saumat vielä vaikka siksakilla, jos ompelet ompelukoneella.

Reunoihin voi hyvin virkata reunapitsiä, jolloin vaatetta saa hiukan pidemmäksi. Reunapitsi ei ole kuitenkaan pakollinen. Kaikkea muitakin reunoja voi tehdä ja kokeilla, riippuen niin tyylistä ja paidasta, josta keepin tekee.

Tissipaita muuttuu keepiksi

Tissipaita muuttuu keepiksi siis suhteellisen helposti. Kannattaa kokeilla ja samalla tyylillä voi tehdä niin viittoja kuin ponchojakin. Itse tykkään paljon tämän tyyppisistä vaatteista kun ovat todella monikäyttöisiä kapistuksia. Varsinkin tällaiselle vilukissalle tarpeellisia. Ja kyllä, kädet liikkuu näissä hyvin ja tarpeeksi. Koska nämä ovat lyhyet, niin on helpompi vielä liikutella kätösiä kuin noissa pitkissä versioissa. Tätä ei voi pukea monella eri tavalla mitä taas tuon neulotun pelleriinin, josta kirjoitin muutama päivä sitten. Vaan tämä on ja nököttää samalla tavalla aina päällä. Mutta eipä se haittaa, tuo omaan tyyliin hiukan särmää.

Tämä on myös sellainen tuunaustyö, jota voi hyvin kokeilla, vaikka mitään suuria töitä olisi aikasemmin tehnyt. Suosittelen aina ensimmäisiksi töiksi lisäämään vain koristenauhoja yms. Mutta tämä voi olla hyvin se seuraava työ.

PS. Jos ei virkkuukoukku pysy kädessä, niin ratkaisu löytyy kirpparilta, nimittäin sieltä löytyy paljon virkattuja, paksumpia reunapitsejä, jotka voi kiinnittää ompelemalla keepiin.

Tissipaita muuttuu keepiksi

Ihanaa päivää!

-Melissa-

Seuraa minua: Facebook

10 kommenttia

 1. HetaKP kirjoitti:

  Hieno idea, tosi näppärän oloinen tuunaus! ?

 2. tuulanneli kirjoitti:

  Aivan loistava idea ja juuri noin on kiva pidentää neuletta!

 3. Helena kirjoitti:

  Olet kyllä taitava! Paidasta tuli hieno.

 4. Hengittävää elämää etsimässä - blogi kirjoitti:

  Kiitos Melissa <3 Sinulla todella on käsillä tekemisen lahjasi ja luovuutesi käytössä näissä töissä, joita teet. Ihan mahtavaa =)

  N

 5. Henna kirjoitti:

  Tuollaiset erilaiset viitat on kyllä nyt todella kovassa huudossa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *