Hae
VillaNanna

Ups, I did it again…

On ollut todella ihanaa, että meillä on syysloma olemassa. On saanut levätä, levätä ja ommella. Tosin minulla on ollut muutakin jännää tänä aikana. Etelä-Koreassa on tarkoitus julkaista kirja, joka kertoo suomalaisesta secondhand kulttuurista ja minä pääsin kirjan sivuille myöskin. Tapasin lauantaina kirjan kirjoittajan ja meillä oli mielenkiintoinen monen tunnin keskustelu. Annoin oman näkemyksen ja miten kirppiskulttuuri on muuttunut omasta nuoruudestani ja mitä toivoisin lisää ja tietenkin myös vaatteiden muokkaamisesta. Kirjan sivuille tulee myös muutama suosikki vaatteeni.
Etelä- Koreassa ei ole minkäänlaista kierrätyskulttuuria ja siellä ajatellaan, että vain köyhät käyttävät toisten vanhoja lumppuja sekä kirpputorit ovat pimeitä ja likaisia paikkoja. Heillä on siis paljon matkaa siihen mitä meillä täällä on. Tosin näin paljon yhtäläisyyksiä Suomeen, siihen aikaan kun olin itse nuori. Ei silloin kirppikset olleet valoisia ja tangoilla viimeisten muotien vaatteita. Silloin ei myöskään ollut niin nopeasti vaihtuvaa muotia kuin nyt. Kirppikset olivat pimeitä ja tunkkaisia siihen aikaan. Nyt kirppiskulttuuri on katu-uskottava.

Tosin edelleen jotkut ajattelee noin, että kirppikset ovat tunkkaisia ja myyvät lumppuja ja kamalaa tavaraa, sellaista mikä ei kelpaisi oikeasti kenellekkään. Olen tällaisille ihmisille sanonut, että ei muuta kuin katsomaan millaisia paikkoja kirppikset nykyään on. Monet ovat kuin vaatekaupat, vaatteet järjestetty nätisti ja omille paikoille, värien ja materiaalien mukaan. Löytöjä on kiva tehdä ja kirppiksiä on mahtava myös kiertää. Se on aarteen etsintää.
Itse nautin suunnattomasti mennä kirppikselle pyörimään, viettää pitkään aikaa siellä, etsiä ja etsiä, kiireettömästi ja kiertää kaikki rekit tarkkaan. Myös miesten sekä isojen kokojen tangot. Koska mitoitukset ovat muuttuneet paljon niin voi useasti tehdä löytöjä eri kokojen puolelta, vaikka ei tämän hetkisten mittojen mukaan olisikaan sen kokoinen kun lappu näyttää mutta vaate voi silti sopia päälle hyvin. Tämä oli todella mielenkiintoinen reissu. Oppi uutta toisesta maasta ja sai kertoa omasta rakkaasta harrastuksesta.

Pitää muuten vihdoin tunnustaa, että sunnuntaina oli ainutlaatuinen kerta kun kirppikseltä ei tullut yhtään mitään mukaan, ei mitään. Etsin tällä hetkellä vain tiettyä asiaa ja siksi en halua kotiin laahata mitään muuta kuin sen yhden ainoan. Toki perjantaina kun tulin töistä kotiin, oli ihan pakko poiketa nopeasti Fidassa ja sieltä tuli mukaan saapikkaat sekä ihana neule. Lauantain haastattelussa minulla olikin jo saapikkaat jalassa ja ovat muuten aivan ihanat. Haastatteluun olin muutenkin valinnut kirppis vaatteita sekä tietenkin tuunattua. Kassi-Alma tyylillä edettiin niin kuin tähänkin asti.

P.S. Lohilaatikko sopii syksyyn…

Baskeri ja huivi: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto
Takki: Itse tehty
Saapikkaat: Fida, Maunula

Neule: Kierrätyskeskus, Nihtisilta
Ranteenlämmittimet: Tehty tilkusta
Farkut: UFF
T-paita: Tuunattu 

Tein jokin aika sitten mahtavan ilmaisosasto löydön: pitkä toppatakki. Nyt tosin tajuan miksi se oli siellä ilmaisosatolla mutta eipä minua haittaa tällainen isohko moka mikä takkiin on tehty. Sopii hyvin töihinkin ja tykkään käyttää tätä muutoinkin. Esittelen takin myöhemmin kunnolla.
Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *