Hae
VillaNanna

Kun äiti lapselleen sukat neuloi

Tyttö: Äiti, neulo mulle sukat, ihan tavalliset perussukat ohuesta langasta. Mulla on vaan kahdet sukat mitä voi käyttää, toiset kotona ja toiset töissä mutta ne on paksuja. Haluan ihan ohuet ja ihan perussukat.

Äiti: Aijaa, en tiedä ehdinkö tehdä.

Tyttö: Olen aina niin kiltti, että tee nyt. Mä tarviin sukat.

Seuraavana päivänä tehtiin kirppiskierros mutta sopivaa lankaa ei löytynyt. Oli siis pakko tällä kertaa mennä ihan kauppaan hakemaan uutta lankaa. Omat työt syrjään ja tytölle saatiin sukat valmmiiksi muutamassa illassa. Ihan tavalliset perussukat, ei mitään värivaihteluita, ei kuvioita, ihan perus vaan. Tiedättekö, en ole koskaan ajatellut miten rentouttavaa on välillä neuloa ihan vaan perussukkaa. Sen neulominen on ihan erilaista kuin monivärisiä tai kuviollisia. Nämä ovat juuri sellaiset aivot narikkaan -sukat, joita olen tässä kyllä oikeasti tarvinnutkin.

Tuossa jokin aika sitten käsityöblogien ympärillä kuhisi, kun yksi bloggari aloitti keskustelun siitä, että miksi halutaan tehdä nopeita ja laaduttomia töitä, eikä keskitytä tekemään vaikeita ja monta iltaa kestäviä projekteja. Monet ottivat kantaa keskusteluun, itse myös, en tosin täällä blogissa, koska en nähnyt siihen mitään tarvetta, sillä kyllä me tarvitsemme myös näitä helppoja ja yksinkertaisia töitä myös. Ihan jo senkin vuoksi, että joukossa on paljon niitä, jotka vasta opettelee neulomista, helpot työt antavat heille hyvän esimerkin siitä, miten voidaan tehdä helppoja mutta laadukkaita töitä myös. Nämä sukat ovat juuri sellaiset ja toki myös tekee hyvää meille käsityöläisille välillä tehdä itsekkin jotain tämän sorttista. Nimittäin, minusta nämä ovat suorastaan suloiset vaikka näissä ei ole mitään ihmeellistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *