Hae
VillaNanna

Ostoksilla omassa vaatekaapissa

Tällä kertaa kävin ostoksilla omassa vaatekaapissa ja parasta tässä on se, että vaatteet olivat ihan ilmaisia. Päätin valita niitä vaatteita, jotka ovat siellä perimmäisenä ja alimmaisena, joita harvoin enää käytetään tai ei käytetä koskaan. Useasti kun sanotaan, että laita vaate kiertoon, jos et käytä sitä muutaman kuukauden aikana, niin et käytä koskaan. Olen toista mieltä!

Ostoksilla omassa vaatekaapissa

Miksi olen toista mieltä siitä? Ihan sen vuoksi, että muoti ja trendit kiertää, enkä näe mitään järkeä laittaa vaatetta pois ja hetken päästä hankkia samanlainen uusi. Tosin ongelmahan on se, että miten  kaiken sitten säilöö. Oma ratkaisu on se, että säästän ainoastaan ne vaatteet, jotka tosiaan tulee takaisin. esimerkiksi matalavyötäröisiä housuja en tule koskaan käyttämään, mutta nekin tuunaan korkeiksi, jos ne vielä menee päälle.

Minulla kuitenkin on vaatteita, joita en tuunaa ja jotka siitä huolimatta kulkee mukanani vuosikymmeniä. Kaivoin esiin siis 2000 -luvun alussa neulomani liivin, jota en ole käyttänyt valehtelematta kymmeneen vuoteen. Kokeilin montaa eri tapaa pukea liivi päälleni, mutta lopulta valitsin pitkähihaisen trikoopaidan sekä farkut. Trikoopaita on myös hankittu 2000 -luvun alussa, farkut taas ovat ilmaisosastolöytöni vuosien takaa, silloin kun löysin ilmaisosastot, olisiko 2013 vuosi kun pöksyt löysin. En ole koskaan niitä käyttänyt ennen kuin nyt.

Ostoksilla omassa vaatekaapissa Ostoksilla omassa vaatekaapissa

Itse tehty on aina tärkein

Arvostan itse tehtyjä vaatteita ja niitä tulee hankittua myös kierrätyksestä. Vähemmän arvostan tehdastöisiä vaatteita. Se ei kuitenkaan poista sitä, että huollan myös ostetut vaatteet samalla tavoin kuin ne itse tehdytkin. Ostetut vaatteet vain on helpompi laittaa säkkiin ja kiikuttaa vaatekierrätykseen, toisin on itse tehtyjen kanssa. Ne joko myyn tai sitten tuunaan uudelleen jotakin muuta.

Katsotaan siis millainen tämä minun oman kaapin ostokseni on. Koitan muistaa myös mistä mikin vaate on hankittu tai kuka sen on tehnyt.

Koko asuni:

 • Farkkutakki: Zirppari kirppis
 • Neuleliivi: Itse tehty vanhasta neuletakista
 • Farkut: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto
 • Nilkkurit: Kierrätyskeskus
 • Hiusdonitsi: Itse tehty
 • Aurinkolasit: Voitto

Tarkoitus olisi tehdä kauluspaita, jossa ei ole normaalia kaulusta ollenkaan. Moni paitani kyllä sopisi tuon neuleliivin kanssa, mutta koska oli jo suhteellisen kylmä, niin halusin pitkähihaisen alle, joten tarvitsen kauluksettoman pitkähihaisen ”kauluspaidan”. Liivin tyyli siis muuttuu sen mukaan miten pukee liivin. Myös pitkä paitamekko toimii tämän liivin kanssa. Kunhan sellainen sopiva olisi kaapissa. Toisin sanoen, kaksi eri vaatetta pitää tehdä ja ilman kauluksia. Tai ehkä voisi laittaa pystykauluksen, sen kanssa poolo toimii kyllä hyvin.

Huomaatteko, tarpeita löytyy aina kun vähän miettii…

Ostoksilla omassa vaatekaapissa

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Shoppaile omassa vaatekaapissa

Shoppaile ilmaiseksi uusi asu

 

4 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Tosi kiva asu sulla, taas, joka näyttää hyvältä päälläsi. Mistä Helsingin alueelta nuo kuvat?Helsinki on niin muuttunut siitä kun lähdin pois, enkä tunnista oikein uusia alueita. Kivalta näyttää ensimmäisessä kuvassa.

 2. Jael kirjoitti:

  Kaunista siellä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.