Hae
VillaNanna

Minne lapsi tahtoo lomalla

Huomenta ja oikein ihanan aurinkoista päivää!

Härdelli on toivonut tälle kesälle yhden matkakohteen, jonka me tietenkin haluttiin toteuttaa. Hän sai suunnitella koko reissun ja me aikuiset sitten lisättiin joukkoon hiukan mausteita. Eilen torstaina oli upea päivä, ehkä hippasen liian kuuma tällaiselle touhulle mutta se ei oikein kauheasti haitannut meitä kuitenkaan. Kesällä kun voi pojan paidan kastella vedessä ja vetaista takaisin päälle, näin hiukan viilenee kroppa ja mikä parasta, paita kuivuu ihan hetkessä.
Härdellin toive oli päästä Suomenlinnaan moikkaamaan Hobbitteja, Hobbitit eivät olleet kotona näin upeina ilmoina, vaan varmasti rannalla uimassa mutta se ei tahtia haitannut, sillä alueella oli myös museopäivä, eli museoihin pääsi ilmaiseksi sisälle. Meille valikoitui tällä kertaa kolme museota:
Suomenlinna- museo, Ehrensvärd- museo sekä sukellusvene Vesikko

Museopäivä on aivan loistava juttu. Ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että silloin tulee käytyä museossa, sellaisissa, joihin ei yleensä juuri mene käymään. Kuten nyt, ei olla koskaan käyty Suomenlinnan museoissa ja nyt käytiin. Tykätään käydä museoissa kiertämässä, kaikenlaisissa. Pojat oppii hyvin uutta kuten myös me aikuiset.

Meidän piti käydä kaikki museot läpi ja käydä katsomassa miten koirat tekee työtään tullimuseossa mutta Härdelli halusi päästä museokierroksen ja ruokailun jälkeen puuhastelemaan muuriin sekä näköalapaikoille. Kuuman sään vuoksi reissu oli hyvinkin rankka ja jossakin kohtaa huomasimme, että kädet ja jalat alkoivat turvota kuin pullataikina. Ei muuta kuin viilennystä ja tankkausta ja jonkin ajan päästä oli turvotus jo laskenut. Ei siis pidä muistaa laittaa roskia roskiin pelkästään, vaan pitää muistaa huolehtia juomisestaan.
Suomenlinnassa on nähtävää ja koettavaa vaikka millä mitalla. Meillä meni koko päivä saarella ja kun ohjelmassa oli myös museot, niin tekemistä riitti. Oli muutoinkin kiva kiertää saarta hiukan enmmän mitä ehtii saarihyppelyn aikana. Saarihyppelyä tuskin tullaan tekemään tänä vuonna mutta Härdelli jo esitti toiveen, että menisimme Vallisaareen retkelle. Katsotaan mitä kesä tuo tullessaan… Meidän saarihyppelyistä voi  käydä lukemassa täältä sekä täältä. Molemmat erilaisia reissuja vaikka kohteet suht samat.

En oikein tiedä mikä Suomenlinnassa vetoaa, mutta se kuuluu meidän joka kesäiseen päivään, tavalla tai toisella. Vaikka on paikan monet kerrat nähnyt, niin silti siellä on mukava käydä uudelleen ja uudelleen. Helsingin oma pieni paratiisi, aivan kuin lähtisi ulkomaille. Härdellillä on niin paljon ihania muistoja tuosta paikasta, tiettyyn ravintolaan pitää päästä ja tiettyjä juttuja tekemään, kuten muurissa juoksentelu ja mahtavat näköalat…Voi himputti miten ihana paikka, ei haluaisi lähteä ollenkaan pois…

Suosittelen kaikille Suomenlinna -päivää.

*    *    *    *    *


Minun piti alunperin tehdä härdelille ja minulle samisteluvaatteet tuonne mutta onneksi en ehtinyt niitä saamaan kokonaan valmiiksi. Oli pakko ottaa B vaihtoehto käyttöön ja pukea vanhoja releitä päälle. Ja lopputulos on oikein hyvä. Minun on suojeltava kaunista ja herkkää hipiääni, joten aamun neuletakki vaihtui lopulta huiviin, jonka sidoin selästä pieneen solmuun, näin sain hihattimet suojaamaan hartioita. Hatuksi valikoitui 2011 ostamani hattu. Hatun olen löytänyt Kazimierzista. Mekon olen tehnyt muutama vuosi sitten lempikaavallani. Mekko on ollut alunperin maksihame, josta sain näppärästi tällaisen suloisuuden. Mekosta enemmän kuvia täällä. Neuletakkini on viime talvena tuunattu tylsä takki, joka on nykyään kovassa käytössä, siitä voi käydä katsomassa kuvia täältä. Kaikkea ihanaa siis löytyi ihan omasta vaatekaapista, oma kaappi shoppailu on oikeasti järkevää sekä hauskaa puuhaa. Repuksi valikoitui tilkuista tehty reppu ja jalkaan sujautin lenkkarit. 

*    *    *    *    *
Arvaatte varmaan, että kuvia tulee ja paljon!

Kilometrin mittainen postaus, jonka keskiössä olen minä sekä Härdelli. Kestäkää, tai klikatkaa itsenne kauas pois…Vitsi vitsi, nauttikaa kuvista ja tunnelmasta. Jos nyt sain sen vangittua kuviin! Nautinnollista matkaa teille kaikille meidän kanssamme!


*    *    *    *    *

*    *    *    *    *


Suomenlinna -museo

*    *    *    *    *

*    *    *    *    *

Ehrensvärd- museo

 

Härdelli: Aika karua, tuolla pojalla ei ole yhtään lelua.

*    *    *    *    *
Tauko

Yleensä otamme kotoa eväät, kaikkea jämää mitä kaapista löytyy, mutta nyt on retkeilty niin paljon, että ei ollut kuin joku levän kannikka, josta ei meille eväiksi ollut. Kaupasta sai sopivia naposteltavia ja torilta napattiin mansikoita ja herneitä. Mansikoita tuli naposteltua jo torilla ja lautalla, joten niitä ei sitten paljoa ollut jäljellä. Mutta eipä se haitannut. Härdelli nautti porkkanoistaan ja pähkinöistä.

*    *    *    *    *
Vesikko

Täytyy sanoa, että oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun menen sukellusveneen sisälle. Ahdistavan pieni, kuuma ja laitteet siellä haisee. Olo oli aika kaamea, Härdellikään ei lopultaan tykännyt olla siellä, vaikka Vesikko oli hänen toivelistallaan museoista. 

*    *    *    *    *

*    *    *    *    *
Ravintola Walhalla
Tämä on se ravintola, jossa syömme joka kesä kun tulemme Suomenlinnaan. Tästä on tullut sellainen MUST -juttu, isoilla kirjaimilla. Tätä toivoi siis Härdellikin, että pääsee myös tänne syömään. Ja tämä tekee todella hyvää, kun on ensin kiertänyt osan saarta ja lepäillyt ja syönyt eväät ja taas kiertänyt. Kiireettömästi syödään ja annetaan ruoan laskeutua ja sitten kiertämään niitä osia, jotka ovat Härdelille se juttu täällä.

*    *    *    *    *
Kustaanmiekka
Kustaanmiekka on Härdellin lempipaikka, täällä on Hobbiitien kodit, pääsee muurin sisälle ihmettelemään. Hiukan pelottavaakin. Taskulamppu päälle ja tutkimaan pimeitä nurkkia. Viime vuonna kaaduin noissa pimeissä luolissa ja loukkasin lantion. Nyt mentiin sitten super varovasti tuolla sisällä. Kun on juostu muurissa, niin noustaan muurin päälle ihastelemaan maisemia. Kävellään näköalareittiä pitkin ja lopulta laskeudutaan Hobbittien maailmaan. Tämän jälkeen ollaankin niin väsyneitä, että joko pulahdetaan veteen tai sitten otetaan nokka kohti kotia. Kustaanmiekalta kävelee 10-20 minuuttia lautalle (riippuen tahdista). Me oltiin jo niin väsyjä, että päästiin 20 minuutissa Cafe Vanilleen, jossa nautimme pehmikset. Kahvila on aivan lautan vieressä, joten tuo hetki oli mukava ottaa, eikä tarvinnut seistä odottamassa lauttaa.
Suomenlinnaa ”remontoidaan” tällä hetkellä, joten ihan kaikkiin paikkoihin ei uskallettu mennä ja ihan koko Kustaanmiekkaa ei Härdelli jaksanut lähteä kiertämään vaikka nähtävää olisi ollut paljon. Astmaatikon kanssa mennään juuri näin, kun alkaa kuumuus ahdistamaan ja pöly ja siitepöly alkaa vaikuttamaan tehostetusta lääkityksestä huolimatta, niin on parasta lähteä kotiin. Koettiin kuitenkin valtavasti ja uusia juttujakin päästiin näkemään. Ensi vuonna sitten kierretään Kustaanmiekka kokonaan.

Kyselin vuorokausi ennen reissua Instassa ja blogin Face- sivulla, että haluaako kaikki olla meidän mukana retkellä ja oli mukavaa, että haluttiin olla ja kuvia tulikin todella paljon ladattua Instaan. Alapuolella muutamia kuvia, jotka julkaisin. 
HUOM!
Kun Suomenlinnaan lähtee kannattaa varautua aurinkosuojin, niin vaattein kuin rasvoin. Muista suojata myös silmät! Vettä ja eväät on hyvä olla mukana ja viltti, jotta voi levätä. Useasti kaikki penkit on niin täynnä, että paras istua viltillä. Raha on käypää valuuttaa myös, jos haluaa tankata hiukan isommalla kaavalla. Kahvilat ja ravintolat tarjoaa kaikenlaista pikku purtavasta lounaisiin ja tuhdimpiin ruokiin. Suomenlinnassa on myös pikkuruinen uimaranta, hiukan piilossa mutta jos oikein kuumottaa, niin voi käydä dippaamassa itsensä veteen, muutoin riittää se, että kastaa paitansa. Ohjeet ovat siis kuumaan päivään!
Kiirettä ei kannata pitää, vaan nauttia näkemästään pikku hiljaa ja kuulostella lasta myös. Paljon taukoja ja rentoa menoa. kahdeksan tuntia saa helposti vierähtämään pelkästään Suomenlinnassa. Pidempäänkin oltaisiin oltu mutta Härdelli väsyi loppua kohden aika paljon.

Ihanaa päivää!

-Melissa-

8 kommenttia

 1. Hellunen31 kirjoitti:

  Siitä onkin pitkä aika kun viimeks oon käynyt Suomenlinnassa. Tää postaus antoi kyllä inspiraation mennä joku päivä käymään. Ootpa ihanasti kertonut myös kuvilla teijän päivästä ja huippua, että annoitte lasten kertoa toivomuksistaan. Kiitos miellyttävästä postauksesta.

 2. Melissa kirjoitti:

  Suomenlinna on kyllä niin viehättävä paikka. Kannattaa pitää Suomenlinna päivä 😀

 3. Sonja kirjoitti:

  En ole käynyt Suomenlinnassa vuosiin! Pitääkin ottaa se ohjelmaan 🙂

 4. Mrs B. kirjoitti:

  Ihania kuvia! <3 Mä olen viimeksi käynyt Suomenlinnassa muistaakseni ihan lapsena, oma tyttö ei puolestaan ole ikinä Suomenlinnassa käynyt. Jospa sitä ottaisikin tänä kesänä asiakseen lähteä käymään ihan ajan kanssa tutustumassa! 🙂 <3

 5. Melissa kirjoitti:

  Kannattaa käydä, niin ihana paikka 🙂

 6. Melissa kirjoitti:

  Sitten kannattaa mennä katsomaan miltä maailma siellä näyttää 🙂 Lapsi on varmasti innoissaan kaikesta tuosta.

 7. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Näyttää ihan mahtavalta! Itse rakastan historiaa, joten tämä olisi juuri minua 🙂

 8. Melissa kirjoitti:

  Suomenlinnan historia on mielenkiintoinen ja kerrotaan, että siellä myös kummittelee 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *