Hae
VillaNanna

Helsingin Alppipuisto kuin kaatopaikka

Helsingin Alppipuisto kuin kaatopaikka

Helsingin Alppipuisto kuin kaatopaikka. Oli aika kamala kävellä Alppipuistossa, joka on todella kaunis puisto Linnanmäen vieressä. Nähtävää on paljon, voi kiipeillä kalliolla tai sitten ihastella kauniita kasveja, mutta paikka oli kuin kaatopaikka. Mikä ihme saa ihmisen jättämään roskansa pitkin puistoja?

Helsingin alppipuisto kuin kaatopaikka

Ymmärrän toki sen, että isot massat kun tulee juhlimaan ja viettämään aikaa suuriin puistoihin, niin roskikset täyttyy pian. Mutta jos jaksat raahata ne täysinäiset paketit ja purnukat paikalle, jaksat raahata ne roskatkin pois. Vai menisitkö itse nauttimaan päivästä kaatopaikalle? Toki linnutkin repii niitä roskia täysinäisistä roskiksista, mutta sekään ei ole mikään syy… Oikeasti, herätys nyt.

Monet facebookin ryhmät valittaa kun luontoa ei Helsingissä ole, itse olen toista mieltä siitä, Helsinki on keskellä luontoa. Mutta ehkä järkevintä olisi poistaa se luonto kun ihmiset haluavat muuttaa kaikki kauniin kaatopaikakseen. Kertokaa nyt te roskaajat, että mikä saa teidät roskaamaan? Onko teillä kotonakin kaikki roskat lojumassa lattioilla? Pahat hajut leijailee huushollissa?

Minusta heti ensimmäisenä tulee sellainen fiilis kun nään jonkun heittävän roskan maahan, että hänen kotinsa on myös kuin haiseva jätekasa. Näin se vain on, eikä mikään voi muuttaa sitä käsitystä muuta kuin se, että laittaa roskan roskiin. Silloin on vanhemmat olleet fiksuja ja kasvatus ollut hyvä.

Kertokaa nyt te roskaajat, että mikä saa teidät roskaamaan? Onko teillä kotonakin kaikki roskat lojumassa lattioilla? Pahat hajut leijailee huushollissa?

En todellakaan ymmärrä roskaamista, eikä kannata tulla räpättämään, että niin kauan kuin koirankakat on maassa, niin roskista niin väliä. Kun molemmista on väliä. Kokeile vaikka mennä retkelle kaatopaikalle, onko siellä kiva istua kaiken jätteen keskellä? Ihan estoitta kokeilemaan. Ja vaikka siivoojia olisi, niin puistojen kunnossapito on meidän yhteinen työ!

Helsingin alppipuisto

Alppipuisto oli 1800-luvulla alue, jossa ihmisillä oli viljelypalstoja, alueelle alettiin suunnitella kuitenkin kylpylää sekä eläintarhaakin. Hanke kuitenkin kaatui kun keskelle puistoa tuli rautatie, joka jakoi puistoalueen kahtia.  Radan itäpuolelle rakennettiin lopulta ravintola, jonka nimeksi tuli Alppila ja ympärillä ollutta puistoa alettiin kutsua Alppipuistoksi.

Alppipuistossa on sorsalampi ja mutkittelevat käytävät. Kasvillisuus on monimuotoista ja mielenkiintoisesti rakennettu. Alppipuisto peruskorjattiin 1985, jolloin siirrettiin pyörätie radan varteen ja lammen ympäriltä poistettiin aidat. Tämä viehättävä puisto soveltuu loistavasti piknikpuistoksi, sekä erilaisten tapahtumien pito paikaksi.

Paitsi, että se on kuin kaatopaikka…

Olen todella ärsyynyt siitä, ettei ihmiset osaa edelleenkään välittää omasta itsestään, eikä näin myöskään muista. Roskaajan toiminta kertoo paljon hänen elämästä ja kodistaan! Millaisen kuvan haluat itse itsestäsi antaa? Millaisen jäljen haluat jättää omille lapsillesi? Oikeasti, ällöttävää!

P.S. Mekon tiedot löytyy täältä.

Aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

4 kommenttia

  1. Nora kirjoitti:

    Kyllä ihmiset heittää kadulle ja puistoihin ja jopa metsään kaikenlaista. Kerran tuuli oli kuljettanut mun parvekkeelle (asun tällä hetkellä katutasossa) tyhjän keksipaketin ja tyhjän karkkipussin. Milloin mitäkin saattaa tulla kadulta tuulen mukana, yleensä kuitenkin lehtiä ja ruohoa ja muuta tuon tyylistä roskaa. Ja nyt koronan aikana on näkynyt ja varsinkin keväällä, kun lumet ovat alkaneet sulaa maassa lojuvia maskeja.

  2. Jael kirjoitti:

    Tosi kurjaa kun ihmiset ei välitä ympäristöstään ja heittaa roskia maahan. Varmaan on kuitenkin tarpeeksi paikkoja minne niitä saa heittää. Tässä kodin edessä olevassa puistossa myös aina harmittelen kun näkee roskia.Puistossa on illansuussa paljon lapsiperheitä, mutta harmi kun ei vaan tajuta heittää niitä roskia roskalaatikoihin, joita on puistossa todella tarpeeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *